Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αμαλιάδα: Έκλεβαν περίπτερα και καφενεία με κυνηγετική καραμπίνα

Αμαλιάδα: Έκλεβαν περίπτερα και καφενεία...

Συνελήφθη ο 44χρονος "εγκέφαλος" και ταυτοποιήθηκαν 2 συνεργοί του

Συνελήφθη 44χρονος στην Αμαλιάδα για διακεκριμένες κλοπές. Ο δράστης ενεργώντας από κοινού με δύο συνεργούς του, των οποίων τα πλήρη στοιχεία έχουν ταυτοποιηθεί, διέπραξαν πέντε κλοπές σε περίπτερα και καφενεία της περιοχής.

Σημειώνεται επίσης ότι οι δράστες μετέβαιναν στους τόπους των περιστατικών με κλεμμένο όχημα και οπλισμένοι με κυνηγετικό όπλο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Συνελήφθη, χθες (9-5-2016) στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας 44χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν, ακόμη δύο ημεδαπούς άνδρες, ηλικίας 25 και 18 ετών, συνεργούς του 44χρονου, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Ειδικότερα, από τις (4-6-2016) μέχρι και τις (8-6-2016) στην Αμαλιάδα και στην Εφύρα Ηλείας, οι τρείς δράστες ενεργώντας από κοινού, διέπραξαν τρείς κλοπές σε περίπτερα και δύο κλοπές σε καφενεία, κατά τις οποίες αφαίρεσαν  πακέτα τσιγάρων, διάφορα είδη περιπτέρου, τηλεοράσεις και χρήματα, με τη συνολική αξία των κλοπιμαίων να ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 3.700 ευρώ.

Σε ότι αφορά τον τρόπο δράσης,  οι δράστες είχαν αναπτύξει συγκεκριμένη μεθοδολογία κατά την οποία δρούσαν κυρίως νυχτερινές ώρες, μεταβαίνοντας στους τόπους των περιστατικών με κλεμμένο αυτοκίνητο, που είχαν αφαιρέσει στις (4-6-2016) από την περιοχή του Μιντιλογλίου στην Πάτρα.

Επιπλέον, οι δράστες κατά τις κλοπές, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους φορώντας κουκούλες και έφεραν γάντια ή κάλτσες στα χέρια τους, ενώ ένας από τους τρείς επέβλεπε την περιοχή εξωτερικά των καταστημάτων κρατώντας ένα κυνηγετικό όπλο.

Σημειώνεται ότι, ο συλληφθείς για να παραπλανήσει τις Αστυνομικές Αρχές ως προς τις έρευνες τους, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Ανδραβίδας και δήλωσε ότι είχε εντοπίσει εγκαταλελειμμένο το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν στις κλοπές, σε κοντινή απόσταση από καταυλισμό της περιοχής.

Από τον έλεγχο των στοιχείων των δραστών προέκυψε ότι ο 44χρονος και ο 25χρονος είχαν αποφυλακιστεί πρόσφατα από σωφρονιστικά καταστήματα, όπου εξέτιαν ποινές για συναφή ποινικά αδικήματα.

Το αυτοκίνητο που είχαν αφαιρέσει οι δράστες κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχο του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, ενώ οι έρευνες για τους δύο συνεργούς του συνεχίζονται.»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηλεία: Δυο ξαδέλφια συνελήφθησαν για χασίς, στην Αμαλιάδα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις