Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πέθανε ο ηλικιωμένος τρόφιμος του ΙΡΙΣ, που πνίγηκε με το φαγητό του-Σοβαρές καταγγελίες από τους εργαζόμενους

Πάτρα: Πέθανε ο ηλικιωμένος τρόφιμος του...

Ο εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η βάρδια δεν έχει το απαραίτητο προσωπικό

Δεν τα κατάφερε κι έφυγε από τη ζωή ο ηλικιωμένος τρόφιμος της μονάδας ΙΡΙΣ, Α.Κ., ο οποίος στις 13 Ιουνίου, όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι πνίγηκε με το φαγητό του, καθώς η βάρδια δεν είχε το απαραίτητο προσωπικό. Μάλιστα με ανακοίνωση που εξέδωσαν λίγες μέρες μετά το συμβάν του πνιγμού, καλούσαν το υπουργείο Υγείας και με δεύτερη ανακοίνωση και κάθε αρμόδια αρχή, προκειμένου να παρέμβουν, καθώς όπως αναφέρουν, κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Ο ηλικιωμένος μετά το περιστατικό του πνιγμού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου, ωστόσο δεν κρατήθηκε στη ζωή και απεβίωσε στις 21 Ιουνίου.

Οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους στις 27 Ιουνίου καταγγέλουν ότι όλη την εβδομάδα κάθε βάρδια θα έχει μόνο ένα άτομο γενικών καθηκόντων, γεγονός που βάζει σε κίνδυνο πρώτα τις ζωές των ασθενών και δεύτερον εμείς ως εργαζόμενοι δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε τη δουλειά μας σε περίπτωση ατυχήματος".

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΙΣ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ

"Εφόσον το Υπουργείο Υγείας δεν παρεμβαίνει και δεν δίνει λύση στο θέμα ΙΡΙΣ , κάνουμε έκκληση προς κάθε αρμόδια αρχή να παρέμβει. Όλη την εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν βάρδιες με ένα άτομο στη βάρδια γενικών καθηκόντων. Αυτό βάζει σε κίνδυνο πρώτα τις ζωές των ασθενών και δεύτερον εμείς ως εργαζόμενοι δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε τη δουλεία μας σε περίπτωση ατυχήματος".

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

Στις 16 Ιουνίου είχε προηγηθεί άλλη ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν ότι εισήχθη στο νοσοκομείο και άλλος τρόφιμος, η οποία ανέφερε:

«Παραμένει αδικαιολόγητη η απροθυμία του Υπουργείου Υγείας να δώσει λύση στο φαινόμενο κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος που λαμβάνει χώρα στις Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στην Αθήνα και στην Πάτρα του Σωματείου ΕΠΨΥΠΕ ΙΡΙΣ.  Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, την 13/6/2016 ασθενής πνίγηκε με το φαγητό και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, εφόσον η βάρδια δεν είχε το απαραίτητο προσωπικό. Χθες βράδυ άλλος ασθενής ο κος Παναγάκης έκανε εισαγωγή για απόφραξη εντέρου στο ΠΓΝΠ, επειδή δεν του χορηγείται από την εταιρεία η φαρμακευτική του αγωγή.

Με απορία αλλά και αγανάκτηση πλέον παρακολουθούμε τις ενέργειες του Υπουργείου Υγείας απέναντι στο εν λόγω Σωματείο. Χάνονται ανθρώπινες ζωές και αδιαφορεί.»

Το thebest.gr είχε επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους της μονάδας, εκπρόσωπος της οποίας επιφυλάχθηκε να απαντήσει έως ότου υπάρξει το επίσημο πόρισμα των γιατρών για τα αίτια εισαγωγής του ασθενούς στο νοσοκομείο.

Για το θέμα έχει παρέμβει με επερώτησή του και ο βουλευτής Αχαΐας του Ποταμιού Ιάσωνας Φωτήλας.

Ερώτηση του Ιάσονα Φωτήλα προς το Υπουργείο Υγείας ... - Thebest.gr

 

Πάτρα-Εργαζόμενοι ΙΡΙΣ:Βάρδιες με ένα άτομο ... - Thebest.gr

Πάτρα: Νέες καταγγελίες από το σωματείο εργαζομένων ... - Thebest.gr

Πάτρα: Στο νοσοκομείο ύστερα από ανακοπή 65χρονος ... - Thebest.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις