Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εικόνες γροθιά στο στομάχι: Πατρινοί ψάχνουν στα υπολείμματα των λαϊκών αγορών για φαγώσιμα – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Εικόνες γροθιά στο στομάχι: Πατρινοί ψάχ...

Συχνό πλέον το φαινόμενο

Απίστευτες εικόνες που αμήν τι άλλο πρέπει να μας προβληματίσουν όλους για τις επιπτώσεις που έχει η πολυετής οικονομικής κρίση και στην τοπική κοινωνία, κατέγραψε ο φωτογραφικό φακός του thebest.gr σε λαϊκές αγορές της Πάτρας. Όπως φαίνεται ξεκάθαρα αρκετοί συμπολίτες συγκεντρώνονται στα σημεία όπου στήνονται οι λαϊκές και όταν ο κόσμος έχει αποχωρήσει και οι παραγωγοί έχουν αρχίσει να μαζεύουν τους πάγκους τους, ψάχνουν στα υπολείμματα για φρούτα και λαχανικά που μπορούν να πάρουν σπίτι τους.

Πρόκειται προφανώς για συμπολίτες που δεν έχουν ούτε τα προς το ζην και καταφεύγουν σε τέτοιου είδους λύσεις ανάγκη προκειμένου να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Όπως κατέδειξε το ρεπορτάζ thebest.gr οι συμπολίτες αναζητούν από το δρόμο, εναγωνίως φαγώσιμα που δεν έχουν καταστραφεί εντελώς, τα βάζουν σε σακούλες ή καροτσάκια και φεύγουν διακριτικά από το σημείο.

Όπως μας λένε παραγωγοί της λαϊκής σε πολλές περιπτώσεις οι άνθρωποι αυτοί είναι καθόλα αξιοπρεπείς συμπολίτες που η ένδεια τους έφερε στο σημείο να ψάχνουν ουσιαστικά, στα σκουπίδια, για να βρουν κάτι να φάνε. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που ορισμένοι από τους μικροπωλητές του βοηθούν συνειδητά προσφέροντας τους δωρεάν φρούτα και λαχανικά σε μια κίνηση ανθρωπιάς όμως οι αναξιοπαθούντες συμπολίτες είναι τόσοι πολλοί που ορισμένοι υποχρεώνονται να ψάχνουν στα υπολείμματα, πριν περάσουν τα συνεργεία καθαρισμού του Δήμου.

 


Ανάμεσα τους δυστυχώς και παιδιά, κυρίως Ρομά που αντί να πηγαίνουν σχολείο ή να παίζουν όπως τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας τους υποχρεώνονται να πηγαίνουν στις λαϊκές για να συγκεντρώνουν μισοσαπισμένα οπωροκηπευτικά για τις οικογένειές τους.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις