Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Παρέμβαση Κ. Χριστόπουλου για το θαλάσσιο μέτωπο – «Δεν θεωρώ ότι θα είναι αποτελεσματική η κινητοποίηση της Τρίτης»

Παρέμβαση Κ. Χριστόπουλου για το θαλάσσι...

Επίσης πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια επικοινωνιακή αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους

Την εκτίμηση ότι βρισκόμαστε ακόμα μακριά από την οριστική απόδοση του θαλασσίου μετώπου στην πόλη εξέφρασε σε έγγραφη ανακοίνωση του – παρέμβαση για το θέμα, ο επικεφαλής της «Νέας Πόλης», στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων Κώστας Χριστόπουλος.

Ο κ. Χριστόπουλος υποστήριξε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια επικοινωνιακή αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή, χωρίς να βασίζονται και οι δύο πλευρές σε συγκεκριμένα στοιχεία και χρονοδιαγράμματα. «Καλές είναι οι προθέσεις αλλά έχουμε χορτάσει απ’ αυτές και θέλουμε ουσία..» είπε.

Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση του κ. Χριστόπουλου, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό συμβούλιο, η εντύπωση που αποκόμισε από την πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργού επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη ήταν πως επρόκειτο για μια βιαστική αντίδραση, προκειμένου να προλάβει η κυβέρνηση τις επικοινωνιακές κινήσεις του δημάρχου.

«Εδώ δεν βγήκε άκρη με τη σύμβαση που είχε την υπογραφή αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. Θα βγει με δελτία τύπου;» ήταν το –ρητορικό- ερώτημα που έθεσε.

Υπενθύμισε ο Κ. Χριστόπουλος τις κυβερνητικές εξαγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες το ΤΑΙΠΕΔ θα μέτραγε μέρες μετά την εκλογική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι μέρες έγιναν χρόνια και φοβάμαι ότι θα γίνουν αιώνες. Μας λένε ότι έχουμε δίκιο και μας δίνουν ένα χτύπημα στην πλάτη. Φτάνει! Εμείς θα πούμε μπράβο σε όποιον καταφέρει να λύσει το θέμα. Όσο μένει η διαδικασία στη μέση δεν υπάρχουν μπράβο για κανέναν…» είπε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής της «Νέας Πόλης» διαφώνησε με τον προσωπικό χειρισμό της διεκδίκησης από την δημοτική αρχή και προέβλεψε ότι θα κληθεί η δημοτική αντιπολίτευση να βοηθήσει όταν ο Κ. Πελετίδης διαπιστώσει –όπως συνέβη και με τον προκάτοχό του- ότι δεν θα έχουν αποτέλεσμα οι χειρισμοί του. «Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε…» επεσήμανε.

Ο Κ. Χριστόπουλος πρόσθεσε ότι χρειάζεται να υπάρξει επικαιροποιημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία να ορίζει τα βήματα που πρέπει να γίνουν μέχρι την οριστική απόδοση του θαλασσίου μετώπου και με σαφή χρονικό πλαίσιο για κάθε ένα απ’ αυτά τα βήματα. Επίσης, τόνισε ότι στην επικαιροποιημένη απόφαση του σώματος πρέπει να αποτυπώνεται η διεκδίκηση της πόλης για το εμπορικό λιμάνι, αλλά και η πρόταση του δήμου για την αξιοποίηση των τμημάτων της λιμενικής ζώνης που δεν περιλαμβάνονται στην αρχική σύμβαση της προσωρινής παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου.

Ο επικεφαλής της «Νέας Πόλης» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την δήλωση της δημοτικής αρχής ότι είναι πρόθυμη να δεχθεί το αποτέλεσμα μελέτης που εκπονήθηκε για το παλιό λιμάνι.

«Δεν θεωρώ ότι θα είναι αποτελεσματική» εκτίμησε ο Κ. Χριστόπουλος για την κινητοποίηση της ερχόμενης Τρίτης, αλλά ανέφερε ότι θα λάβει μέρος σε αυτή.

Διαβάστε ακόμα:

Παραλιακό μέτωπο: Θα είμαστε η πρώτη γενιά;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις