Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι για κλοπές στην Πάτρα - Η λεία τους ξεπερνά τα 1.900 ευρώ

Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι για κλοπές στη...

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών

Συνελήφθησαν την Πέμπτη 30-6-2016 το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σε συνεργασία με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, δύο ανήλικοι ημεδαποί, ένας 17χρονος και μία 16χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και για αντίσταση.

Για την ίδια υπόθεση έχει συλληφθεί και ο 54χρονος πατέρας της ανήλικης ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Ειδικότερα, την Τετάρτη 29-6-2016) το βράδυ, στην Πάτρα, οι δύο δράστες, ενεργώντας από κοινού, πλησίασαν έναν 65χρονο ημεδαπό, όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης, αιφνιδιαστικά του αφαίρεσαν μία χρυσή αλυσίδα και διέφυγαν με όχημα που οδηγούσε ο 17χρονος.

Για την διερεύνηση του περιστατικού ενεργήθηκαν έρευνες από αστυνομικούς με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του 54χρονου και των δύο ανηλίκων, χθες (30-06-2016), το μεσημέρι, ενώ κατά τη σύλληψή τους, ο 17χρονος αντιστάθηκε απωθώντας βίαια τους αστυνομικούς με τα χέρια του, χωρίς όμως να τους τραυματίσει.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, οι δύο ανήλικοι από τα τέλη του προηγούμενου έτους, με την ίδια μεθοδολογία, πλησίαζαν ανυποψίαστους πεζούς, τους απασχολούσαν και με αιφνιδιαστικές κινήσεις αφαιρούσαν χρηματικά ποσά διαπράττοντας με αυτό τον τρόπο ακόμα τέσσερις κλοπές σε πεζούς και μία σε οικία, αποκομίζοντας συνολικά παράνομο περιουσιακό όφελος  που ξεπερνά τα 1.900 ευρώ.

Σημειώνεται ότι από τον έλεγχο των στοιχείων των ανηλίκων προέκυψε ότι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών συνεχίζεται η έρευνα για τη διαπίστωση τυχόν κι άλλων υποθέσεων όπου εμπλέκονται οι δράστες.

Διαβάστε ακόμα:

Αγρίνιο: 34χρονος συνελήφθη για κλοπή μέσα σε κατάστημα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις