Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ποδόσφαιρο: Ισόπαλος ο Παναθηναϊκός στο πρώτο φιλικό της χρονιάς

Ποδόσφαιρο: Ισόπαλος ο Παναθηναϊκός στο ...

Οι πράσινοι αναδείχθηκαν 2-2 με την Άαχεν

Ο Παναθηναϊκός αναδείχτηκε ισόπαλος 2-2 στο πρώτο του φιλικό με την Αλεμάνια Άαχεν με τους πράσινους να προβληματίζουν κυρίως ανασταλτικά και ιδίως στο αμυντικό τρανζίσιον δείχνοντας ανασφάλεια ιδίως στο πρώτο 45λεπτο.

Τρίτη μέρα προετοιμασίας για τον Παναθηναϊκό και πρώτο φιλικό… Ήταν αναμενόμενο οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι να είναι φανερά έξω από τα… νερά τους, να είναι πιασμένοι και να θέλουν το χρόνο τους ώστε να βρουν τα πατήματά τους, κόντρα στην πίεση των πολύ ορεξάτων παικτών της Άαχεν.

Η μεσοαμυντική λειτουργεία του «τριφυλλιού» πιάστηκε σε χαλαρότητα και αναζήτηση, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι Γερμανοί με τον ενθουσιασμό τους και κατάφεραν με τον πιο ποιοτικό τους παίκτη στο γήπεδο, τον Φεϊζουλάχου, να πετύχουν δύο τέρματα.

Μόλις στο 4’ η Άαχεν βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση, αποδέκτης της τελικής πάσας ήταν ο Φεϊζουλάχου, που με πολύ ωραίο πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παναθηναϊκού. Μάλιστα, πριν συμπληρωθούν τα 20’, ο άσος της Άαχεν έκανε δύο τα προσωπικά του τέρματα, αλλά και της ομάδας του, αφού έπιασε ένα πολύ ωραίο βολέ από πολύ μακριά «κρεμώντας» τον Βλαχοδήμο και διαμόρφωσε το 2-0.

Οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι άρχισαν να βρίσκουν πατήματα και τρεξίματα στον αγωνιστικό χώρο και στο 29’ ο Λουντ, που ήταν γενικότερα πολύ δραστήριος, «τσίμπησε» την μπάλα σε πάσα του Βιγιαφάνιες και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή μείωσε σε 2-1, μην αφήνοντας περιθώριο αντίδρασης στον Σπριντ.

Μέχρι το τέλος του α’ μέρους, ο Παναθηναϊκός είχε ακόμα μια καλή στιγμή με τον Μέστο (39’), αλλά ο Ιταλός μπακ, που είχε βρεθεί σε θέση φορ, μετά την πάσα του Ζέκα, έκανε κακό σουτ, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια της εστίας των Γερμανών.

Στο β’ ημίχρονο οι ρόλοι στο ματς έγιναν απόλυτα… κατανοητοί, καθώς ο ανέτοιμος Παναθηναϊκός έβαλε την Άαχεν μέσα στα καρέ της και έδειξε να μην συμβιβάζεται με την ήττα, ακόμα και σε φιλικό ματς. Η είσοδος του Μπουμάλ αντί του εκνευρισμένου από το σκληρό παιχνίδι των Γερμανών, Λέτο και του Αμπέντ στο χώρο της μεσαίας γραμμής, φάνηκε ότι ανέβασε επίπεδο τους «πράσινους», αφού η μπάλα άλλαζε με πιο ορθόδοξο τρόπο, ενώ και το παιχνίδι γινόταν πιο ουσιαστικό.

Η ισοφάριση φαινόταν ότι ήταν θέμα χρόνου και έτσι έγινε στο 61’, όταν ο Μπουμάλ ελίχθηκε άψογα από τη δεξιά πτέρυγα, πάσαρε στο πέναλτι, εκεί που κινήθηκε ο Βιγιαφάνιες και με ένα απλό πλασέ, έφερε το ματς σε ισορροπία.

Ο Αντρέα Στραματσόνι έχοντας δει αυτά που ήθελε στο πρώτο φιλικό της σεζόν, προχώρησε σε πολλές αλλαγές, δίνοντας χρόνο στους μικρούς της αποστολής που είναι στην Ολλανδία και ουσιαστικά έριξε το ρυθμό στο ματς, με το 2-2 να μένει ως ιστορία του ματς.

Σε ομαδικό επίπεδο είναι αδύνατο να βγουν συμπεράσματα, ωστόσο ατομικά υπήρχαν παίκτες που ξεχώρισαν, με τους Λουντ, Βιγιαφάνιες, Μπουμάλ και Ζέκα να είναι πολύ θετικοί. Σε ό,τι αφορά τον Ιβανόφ, που έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του, είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο χωρίς πρόβλημα, ωστόσο είναι σαφές ότι θέλει και εκείνος το χρόνο για να έρθει σε αγωνιστικό ρυθμό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ο. Βλαχοδήμος (46' Κοτσόλης, λ. τρ 85' Βλαχοδήμος ), Μέστο, Χουχούμης (65' Μαρινάκης ), Ευαγγέλου (70' Στάικος), Ιβανόφ, Κουτρουμπής, Ζέκα, Λουντ (79 Μίγγος), Βιγιαφάνιες (70' Χατζηγιοβάννης), Π. Βλαχοδήμος (46' Μπουμάλ), Λέτο (46' Αμπέντ).

ΑΛΕΜΑΝΙΑ ΑΑΧΕΝ: Σπριντ, Γουίντερ, Πρόπετερ, Πουτζ, Ρούτερ, Στάφελντ, Μορ, Ερνστ, Φέιζουλάχου (58' Σουζούκι), Λόχντεν, Μαρζούλο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουπερλίγκ: Δύσκολη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Πανιωνίου-Τελικός στην Τούμπα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports