Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο βουλευτής Α. Κατσανιώτης επισκέφθηκε τον αστυνομικό που τραυματίστηκε στο Αίγιο

Ο βουλευτής Α. Κατσανιώτης επισκέφθηκε τ...

Τόνισε πως «θωρακισμένη αστυνομία σημαίνει ασφαλής κοινωνία»

Τον αστυνομικό από το Αίγιο που έπεσε θύμα επίθεσης από έναν 15χρονο, επισκέφθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης στο ΠΓΝΠ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πέρα από την καθαρά ανθρώπινη διάσταση της επίσκεψης του βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ., το ενδιαφέρον για την πορεία της υγείας του αστυνομικού και τις ευχές για ταχεία και πλήρη ανάρρωση και επιστροφή στην οικογένεια και τα καθήκοντά του, ο κ. Κατσανιώτης, υπογράμμισε πως οι επιθέσεις εις βάρος αστυνομικών έχουν λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, γεγονός για το οποίο οι πολιτικές ευθύνες της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι αναμφισβήτητες.

«Οι αστυνομικοί έχουν μείνει ακάλυπτοι και απροστάτευτοι σε όλα τα επίπεδα. Η απαίτηση για επιπλέον προσωπικό, υλικοτεχνικά μέσα, αλλά και ηθική στήριξη και συμπαράσταση στο έργο της αστυνομίας, είναι αίτημα της μεγάλης πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας, το οποίο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου εμμονικά αρνείται. Το αποτέλεσμα είναι περικοπές αστυνομικών τμημάτων και ασταμάτητη φθορά. Οι μάχιμοι αστυνομικοί αισθάνονται μόνοι στον δύσκολο καθημερινό αγώνα που δίνουν και η κοινωνία βουλιάζει στην ανασφάλεια» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, ο κ. Κατσανιώτης εξήρε την προσήλωση του αστυνομικού στο καθήκον, την ψυχραιμία αλλά και την εκπαίδευσή του, ως κρίσιμους παράγοντες τόσο προς την διαφύλαξη της δικής του ζωής, όσο και ως προς την διαφύλαξη της ζωής του ανήλικου δράστη.

«Σήμερα, εάν ο αστυνομικός δεν δρούσε ψύχραιμα, θα μπορούσαμε να θρηνούμε ζωές. Είτε του ιδίου, είτε ενός ανηλίκου που επέδειξε σοβαρή παραβατική συμπεριφορά αλλά δεν παύει να είναι ένα παιδί που πρέπει να έχει την ευκαιρία του συνετισμού. Και αυτό αναδεικνύει την αξία της διαρκούς εκπαίδευσης των αστυνομικών, κάτι που επίσης έχει αφεθεί στην τύχη του από την κυβέρνηση.

Θωρακισμένη αστυνομία σημαίνει ασφαλής κοινωνία. Αυτό είναι το μήνυμά μας, το μήνυμα όλων των πολιτών» υπογράμμισε ο βουλευτής του νομού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις