Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τηλεοπτικές άδειες: Άλλη μια νύχτα... για το θρίλερ στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης - Εκνευρισμός από τους επιχειρηματίες

Τηλεοπτικές άδειες: Άλλη μια νύχτα... γι...

Προς τις 70 ώρες η διαδικασία

01.24 Έχοντας ξεπεράσει τις 65 ώρες η διαδικασία δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών διαρκεί για τρίτη νύχτα στο "ταμπουρωμένο" κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Όπως όλα δείχνουν η διαδικασία βαίνει προς την ολοκλήρωσή της και η ανακοίνωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού θα γίνει είτε μέσα στη νύχτα είτε τις πρώτες πρωινές ώρες. Πάντως, ακόμα και αυτό είναι απλά μία πληροφορία, χωρίς κανείς να μπορεί να το επιβεβαιώσει.

Πάντως, η διαδικασία έχει ξεπεράσει κάθε χρονικό όριο, αφού αρχικά είχε οριστεί πως θα διαρκέσει μέχρι 50 ώρες, αλλά τελικά έχει ξεπεράσει τις 65.

Εντός του κτιρίου φαίνεται πως επικρατεί εκνευρισμός για την τεράστια διάρκεια της διαδικασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, δύο από τους επιχειρηματίες μιλώντας με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της αστυνομίας διεμήνυσαν πως δεν πρόκειται να κάτσουν μέσα στο κτίριο για τρίτη συνεχόμενη νύχτα, αλλά ουδείς γνωρίζει ούτε ποιοί είναι αυτοί επιχειρηματίες ούτε τι απάντησε ο αστυνομικός.

Τελικά ο διαγωνισμός αποδείχθηκε ιδιαίτερα επίπονη διαδικασία, καθώς όπως φαίνεται η δημοπράτηση κάθε τηλεοπτικής άδειας διήρκησε πάνω από 10 ώρες, ενώ σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, κ. Κρέτσο η μεγάλη αυτή καθυστέρηση δείχνει πως οι τηλεοπτικές άδειες "χτυπήθηκαν" με υψηλό αντίτιμο.

Ο ίδιος ο κ. Κρέτσος άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο και για πέμπτη τηλεοπτική άδεια, εάν οι συνθήκες της αγοράς το επιτρέψουν.

Πάντως και για τον κ. Κρέτσο θα είναι μεγάλη η νύχτα, αφού έχει διαρκώς συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.  Μιλώντας στο NewsIt κορυφαία κυβερνητική πηγή για τη διαδικασία της δημοπρασίας αρκέστηκε να πει πως "η υπομονή είναι αρετή".

Υπενθυμίζεται ότι νικητές και ηττημένοι είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στα ερμητικά κλειστά γραφεία της ΓΓΕΕ, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία και δημοπρατηθούν και οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Μπορεί λοιπόν να φανταστεί κανείς τι εκνευρισμός μπορεί να υπάρχει στον επιχειρηματία που έλαβε πρώτος την τηλεοπτική άδεια και είναι αναγκασμένος να περιμένει εντός του κτιρίου για τόσες ώρες.

Η διαδικασία αυτή έχει σαφώς φέρει στα όριά τους και τους επιχειρηματίες και τα επιτελεία τους, καθώς εκτός από τα γεύματα που φτάνουν διαρκώς στο κτίριο, είναι άγνωστο εάν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να κάνουν ένα μπάνιο μετά από τρεις ολόκληρες ημέρες.

Εκτός όμως από τους επιχειρηματίες, η αγωνία έχει χτυπήσει κόκκινο και έξω από το κτίριο, με χιλιάδες εργαζόμενους σε μέσα ενημέρωσης να αγωνιούν για το εάν θα έχουν δουλειά ή σε 90 ημέρες, όπως η κα Γεροβασίλη έχει πει, θα μείνουν στο δρόμο και ενδεχομένως και χωρίς αποζημιώσεις, αφού θα κοπεί το σήμα στα κανάλια που δεν έχουν άδεια.

πηγη

23.39 Προς ολοκλήρωση βαίνει σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η διαδικασία δημοπράτησης των 4 τηλεοπτικών αδειών που εκτυλίσεται τις τελευταίες μέρες στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης. Παρατηρείται κινητικότητα αυτή την ώρα, ενώ φαίνεται ότι αυτή την ώρα γράφεται το πρακτικό.  Γύρω στις 11 το βράδυ ένα αυτοκίνητο πάρκαρε μπροστά στην ΓΓΕΕ. Από το κτήριο βγήκε ένας κύριος και παρέδωσε έναν φάκελο στο αυτοκίνητο.

Ωστόσο τα μέτρα ασφαλείας πήραν παράταση μέχρι το πρωί.

Σύμφωνα με το διαδικαστικό, νικητές και ηττημένοι είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στα ερμητικά κλειστά γραφεία της ΓΓΕΕ, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία και δημοπρατηθούν και οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. 

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας συντάσσεται το πρακτικό που θα υπογράψουν οι επιχειρηματίες που έχουν κατοχυρώσει μία άδεια και θα ενημερωθεί ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος θα προσέλθει στα γραφεία της ΓΓΕΕ. 

Αφού ενημερωθεί για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας θα ενημερώσει τον Τύπο σε πανηγυρικό τόνο.

Στη συνέχεια, σε διάστημα πέντε ημερών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο επανέλεγχος των πόθεν έσχες των «προσωρινών υπερθεματιστών», όπως τυπικά αποκαλούνται οι νέοι καναλάρχες. Ο έλεγχος δηλαδή της προέλευσης και του τρόπου απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διαθέσουν για τις άδειες.

Θα ακολουθήσει διάστημα 90 ημερών προκειμένου τα νέα κανάλια να είναι έτοιμα να εκπέμψουν, καθώς μετά την πάροδο αυτού του χρονικού διαστήματος όποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί πλέον να εκπέμπει, όπως έχει κατ' επανάληψη διαβεβαιώσει η κυβέρνηση.

Στο περιθώριο του διαγωνισμού για τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια, σε εξέλιξη βρίσκεται ένα αλαλούμ για το εάν θα ακολουθήσει διαγωνισμός για θεματικές άδειες, ή περιφερειακές άδειες καναλιών. Όπως φαίνεται, η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει τι είδους άδειες θα δημοπρατήσει και πότε.

πηγη

20.16: 57 ώρες έχουν περάσει από τη στιγμή που οι  ενδιαφερόμενοι για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλήνιας εμβέλειας μπήκαν στα γραφεία  της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Από τότε ουδείς γνωρίζει τι συμβαίνει μέσα στο κτίριο και πως έχουν πωληθεί οι τηλεοπτικές άδειες.

Μετά από τόσες ώρες, ωστόσο, εκτιμάται ότι η διαδικασία βρίσκεται σε αντίστροφη μέτρηση, καθώς και ότι το χρηματικό τίμημα είναι υψηλό. Πριν λίγο πάντως τους πήγαν και το βραδινό φαγητό.

Τις ανακοινώσεις θα κάνει ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτ. Κρέτσος.

15.47 Θα αργήσει κι άλλο όπως εικάζεται να τελειώσει η διαδικασία της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών. Είανι ενδεικτικό ότι στις 2.30 περίπου το μεσημέρι κατευθασε στη Γενική Γραμματεία ενημέρωησς και επικοινωνίας το βαν που μεταφέρει το γεύμα των συμμετεχόντων, κάτι που σημαίνει ότι θα γινόταν διάλλειμα και θα συνεχιζόταν αργότερα η δημοπράτηση της 4ης άδειας. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην είσοδο του κτηρίου που φρουρείται με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

12.05 Συνεχίζεται το θρίλερ στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης με τους οκτώ υποψηφίους και τα επιτελεία τους να παραμένουν "κλειδωμένοι" υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Πλέον οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από λεπτό σε λεπτό, μέ όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην πόρτα της γενικής Γραμματείας.

07.14 Συνεχίζεται η μαραθώνια διαδικασία δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.Οι επιχειρηματίες αλλά και οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών σχημάτων που διεκδικούν τις τέσσερις άδειες, βρίσκονται στη ΓΓΕΕ εδώ και περίπου 48 ώρες.

Παρά τα σενάρια, ουδείς γνωρίζει το παραμικρό για την πορεία της διαδικασίας μέσα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ενώ υπενθυμίζεται ότι ακόμα και οι «νικητές» των πρώτων αδειών είναι υποχρεωμένοι να μείνουν στα ειδικά διαμορφωμένα γραφεία τους μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας της δημοπρασίας και για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Από το πρωί της Τετάρτης υπήρξαν συνεχείς επιδόσεις ασφαλιστικών μέτρων, οι οποίες θυροκολλήθηκαν από δικαστικούς επιμελητές στην είσοδο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, και αφορούν είτε τη διαδικασία της δημοπρασίας είτε τους ίδιους τους επιχειρηματίες στρεφόμενοι ο ένας κατά του άλλου.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Σε μαραθώνιο για πολύ γερά νεύρα εξελίσσεται η διαδικασία αδειοδότησης των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Τρίτης στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνιών στην Καλλιθέα. Οι υποψήφιοι για τις άδειες βρίσκονται κλεισμένοι για δεύτερο 24ωρο χωρίς να υπάρχει καμία πληροφορία για το ακριβές στάδιο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία της δημοπρασίας.

Και αυτό διότι κανείς από τους συμμετέχοντες δεν μπορεί βγει από το κτίριο της ΓΓΕΕ πριν και οι τέσσερις άδειες να κατοχυρωθούν στους νικητές, ενώ δεν υπάρχει και δυνατότητα ροής πληροφόρησης από «μέσα προς τα έξω», καθώς ουδείς διαθέτει κινητό τηλέφωνο ή υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο.

Κατά συνέπεια εικόνα για το ποιοι θα είναι οι κάτοχοι των νέων αδειών θα υπάρξει, μετά το πέρας της διαδικασίας με την επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης για το ποιοί είναι οι πλειοδότες και το τίμημα που κατέβαλαν.

Κυβερνητικές πηγές μέσω του ΑΠΕ - ΜΠΕ ανέφεραν πως όλα βαίνουν καλώς και διέψευδαν τις «πληροφορίες» που κυκλοφορούσαν διάφοροι.

«Ουδείς έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γνωρίζει το οτιδήποτε για την εξέλιξη της διαδικασίας μέχρι στιγμής», τόνιζαν με νόημα.

Ωστόσο, με βάση τον χρόνο που ήδη έχει περάσει από την έναρξη της πλειοδοσίας των αδειών, εκτιμάται ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί απόψε ή αύριο τα ξημερώματα.

Την ίδια ώρα, το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης κι Επικοινωνίας παραμένει «περικυκλωμένο» από ισχυρότατες μονάδες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ άλλο ένα μικρό φορτηγό πέρασε την είσοδο του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, προκειμένου να φέρει και πάλι φαγητό προς τους κλεισμένους υποψήφιους για τις τέσσερις νέες τηλεοπτικές άδειες.

Νωρίτερα, προκλήθηκε αναταραχή έξω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας, όταν εμφανίστηκε τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο με κάμερα. Για το περιστατικό διεξάγει έρευνα η αστυνομία.

Το θρίλερ των τηλεοπτικών αδειών με το πενάκι του σκιτσογράφου dranis

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις