Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Το θαλάσσιο μέτωπο μάς έδειξε την οδό της συνεννόησης

Το θαλάσσιο μέτωπο μάς έδειξε την οδό τη...

Του Γιώργου Τελώνη

Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας να συναινέσει στην κυβερνητική πρόταση για την παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου στην πόλη σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή, η οποία στο μέλλον ενδεχομένως να προσλάβει και ιστορικές διαστάσεις.

Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη απόφαση ήλθε ως το επιστέγασμα μιας τοπικής συνεννόησης σχετικά με ένα κορυφαίο θέμα που μάς ταλάνισε επί χρόνια, οδηγώντας μας ενίοτε σε στείρες, άγονες και αδιέξοδες αντιπαραθέσεις.

Υπό το πρίσμα αυτό, οφείλουμε ως δημότες της Πάτρας να την χαιρετίσουμε, προσδοκώντας ότι θα αποτελέσει τον οδηγό μας για το μέλλον ως προς την αντιμετώπιση ζητημάτων και προβλημάτων που έχουμε ήδη μπροστά μας ή θα βρεθούμε αντιμέτωποι μ’ αυτά.

Ως εκ τούτου, είναι πλέον καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι μόνο με τη συνεννόηση θα βρούμε τις απαραίτητες λύσεις που χρειαζόμαστε και θα πάμε μπροστά την πόλη που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και δραστηριοποιούμαστε σ’ αυτήν.

Η Πάτρα είναι το σπίτι μας, η οικογένεια μας. Όπως βρήκαμε κοινό τόπο με το θαλάσσιο μέτωπο, έστω και με καθυστέρηση (άλλωστε, κάλλιο αργά παρά ποτέ), με ανάλογο τρόπο, με ενιαία φωνή, θα πρέπει να αναμετρηθούμε ως τοπική κοινωνία και με οποιοδήποτε άλλο θέμα μάς απασχολεί ή θα μάς απασχολήσει.

Με καλόπιστη συζήτηση κι έχοντας ως οδό για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού τη συνεννόηση, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα βρίσκουμε αυτά που μάς ενώνουν παραμερίζοντας αυτά που μάς χωρίζουν.

Το οφείλουμε αυτό στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές, έχοντας πάντα στο μυαλό μας ότι πρέπει να τούς παραδώσουμε μια καλύτερη πόλη απ’ αυτήν που βρήκαμε!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις