Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Για το μηχάνημα ακτινοθεραπείας του ΠΓΝΠ

Για το μηχάνημα ακτινοθεραπείας του ΠΓΝΠ

Του Χαράλαμπου Μπονάνου, πρώην Διοικητής ΠΓΝΠ

Είναι από αυτές τις ειδήσεις που διαβάζεις δυο φορές για να κατανοήσεις ότι είναι πραγματικές. Σε λίγες μέρες θα τοποθετηθεί ένα κεράκι και μακάρι να ναι το τελευταίο γιατί πολύ φοβάμαι ότι θα τραβήξει το θέμα ακτινοχειριστων ,από τότε που υπογράψαμε με το ίδρυμα Νιάρχος, την αποδοχή της δωρεάς με προϋποθέσεις , την πρόσληψη την εκπαίδευση χειριστών ώστε το μηχάνημα να μπορέσει να λειτουργήσει προς όφελος των πασχόντων.

Εδω θα πρέπει να θυμίσω τις συγκινητικές προσπάθειες του καθηγητή κ Καρδαμακη να μπορέσει να βρίσκεται το ΠΓΝΠ μέσα στα λίγα νοσοκομεία , που θα προκρίνονταν για την ένα λόγω δωρεά. Είχαν προηγηθεί αρκετές εργατοώρες συνεργασίας, ώστε να μπορέσουμε πριν την έλευση των ειδικών της επιτροπής από Αμερική, να πείσουμε ότι είμαστε ικανοί, αξιόπιστοι ,να αποδεχτούμε την δωρεά .

Φυσικά η αναγκαιότητα ήταν το κεντρικό σημείο αλλά και αλλά νοσοκομεία της χώρας παρουσίαζαν την ίδια επιτακτική ανάγκη.Η συνέχεια είναι γνωστή , ο απόλυτος συντονισμός προσπαθειών , η ύπαρξη του πανεπιστημιακού Καρδαμακη που το όνομα του ξέφευγε από τα όρια της ενδοχώριας επετηρίδας έπεισε, πετύχαμε και με οργή διαπιστώνουμε όλοι ότι ο ελάχιστος ικανός όρος δεν έχει ακόμη ικανοποιηθεί.

Για τους μη γνωρίζοντες θέλω να πω ότι η απρόσκοπτη λειτουργία ενός μηχανήματος είναι απαραίτητος όρος για δωρεά. Και αυτό γιατί τα ιδρύματα αυτά, θέλουν να διαπιστώνουν σε πραγματικό χρόνο ότι τα λεφτά τους πιάνουν τόπο και το μηχάνημα δεν βρίσκεται σε κάποια υπόγεια νοσοκομείου.

Θυμηθείτε μόνο ότι στο ίδιο νοσοκομείο το υπερσύγχρονο ακτινολογικό πολυτραυματιολογικο μηχάνημα δεν λειτουργεί στα ΤΕΠ από έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού.

Το αίτημα λοιπόν Καρδαμακη είναι φυσιολογική απαίτηση του συνόλου των πασχόντων της ευρύτερης περιοχής πρέπει να είναι αίτημα της πόλης. Αναμενω τις ευαίσθητες αντιδράσεις των προσώπων που έχουν την ευθύνη , οι εξαγγελίες δεν αρκούν χρειάζεται άμεσα και κατα προτεραιότητα να υλοποιηθούν τα αυτονόητα.

Οι πολίτες παρακολουθούν και κρίνουν κυρίως όμως η αγωνία των καρκινοπαθών κορυφώνεται και η αδύναμη φωνή τους πρέπει να γίνει ο δυνατός έλεγχος όλων εκείνων  των συνειδήσεων που εφησυχάζουν σε υπεύθυνες καρέκλες μακαρίζοντας τον εαυτό τους ότι ανήκουν στους τυχερούς της ζωής

Χ Μπονανος
Πρώην διοικητής ΠΓΝΠ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις