Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η Σύναξη των στελεχών του νεανικού έργου της Μητρόπολης - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Η Σύναξη των στελεχών του νεανικο...

Την περασμένη Τετάρτη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28.9.2016, η σύναξη των στελεχών του Νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών στον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, προκειμένου να δοθούν κατευθυντήριες γραμμές για το νέο εκκλησιαστικό και κατηχητικό έτος και να επιδοθούν τα διοριστήρια έγγραφα υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, στους Κατηχητάς και στις Κατηχήτριες.

Απουσιάζοντος λόγω εκτάκτου και κοινωνικής υποχρεώσεως εκτός Πατρών, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, της Συνάξεως προήδρευσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου και ανέπτυξε τις θέσεις της Εκκλησίας για την κατά Θεόν παιδεία  των παιδιών μας και μάλιστα στους δύσκολους καιρούς μας. Επίσης, ανεφέρθη στο ρόλο της Ενορίας για την σωστή κατήχηση των παιδιών και για την κατά Χριστόν ζωή και πολιτεία τους μέσα από την Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα ο Θεοφιλέστατος είπε μεταξύ άλλων:

«Σεβαστοί μου Πατέρες και Αγαπητοί μου Αδελφοί καλησπέρα σας.

Εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος βρίσκεται σε ανειλημμένη υποχρέωση εκτός Πατρών, σας καλωσορίζω στην Κατηχητική αυτή Σύναξη, η οποία πραγματοποιείται κάτω από τους θόλους του Παλαιού Ιερού Ναού του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέου του Προστάτου και Πολιούχου μας και μεγάλου Κατηχητού.

Εξάλλου το κήρυγμα των Αγίων Αποστόλων κατήχηση δεν ήταν;

Σαφής είναι η προτροπή του Κυρίου μας στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο: «…πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του  Αγίου Πνεύματος, διδάσκοντες αυτούς τηρείν πάντα όσα ενετειλάμην υμίν•…»

Αγαπητοί μου πατέρες και αδελφοί, είστε οι συνεργάτες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας στο Κατηχητικό έργο της Ιεράς και Αποστολικής Εκκλησίας των Πατρών, ένα έργο το οποίο θέλει πρωτίστως αγάπη στον Κύριό μας και στα αρνία Του.

Το έργο αυτό, όπως πολύ καλά γνωρίζομε όλοι, θέλει θείο ζήλο και φλόγα που ναφλογίζη την καρδιά μας.

Ζώντας όμως σε πέτρινα και δύσκολα χρόνια (εννοώ την εποχή μας) καλούμεθα διά του κατηχητικού έργου να δώσωμε στη νεότητα νόημα ζωής, αξίες καθώς και διαχρονικά πρότυπα.

Καλούμαστε εμείς πρώτα να βιώνωμε την πίστη και να ζούμε με συνέπεια.

Αν τα παιδιά μας, μας συναντήσουν στο δρόμο και διαπιστώσουν πως ζούμε διαφορετικά από αυτό που κηρύσσουμε και διδάσκουμε στα Κατηχητικά μας Σχολεία, θα τα σκανδαλίσουμε και θα απογοητευθούν.

Πρέπει ο λόγος μας και η εν γένει ζωή μας να οδηγούν τα παιδιά μας στην εκκλησιαστική και μυστηριακή ζωή και όχι να τα απομακρύνουν από αυτήν.

Αγαπητοί μου,

Θα ήθελα να επισημάνω στην αγάπη σας και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό.

Ποτέ να μην θελήσωμε και να μην προσπαθήσωμε να κάνωμε οπαδούς μέσα από τα Κατηχητικά Σχολεία και τις Χριστιανικές Συντροφιές. Αν συμβεί κάτι τέτοιο έχουμε αποτύχει πριν καν ξεκινήσωμε.

Ποτέ να μην γίνωμε εμείς κόσμος για να έλθουν κοντά μας πολλά παιδιά. Εμείς έχουμε ιερό χρέος να κάνουμε τον κόσμο εκκλησία.

Κατήχηση σημαίνει:

- αγαπώ τον Θεό και την Εκκλησία, η οποία είναι ο Χριστός παρατεινόμενος στους αιώνας

- αγαπώ τον άνθρωπο που είναι εικόνα του Θεού.

-Ας εργαστούμε με πολύ φιλότιμο στο έργο αυτό της Εκκλησίας μας…

- ας μιλήσομε στα παιδιά μας για τις αλήθειες της πίστεώς μας καθώς και για τους Αγίους μας οι οποίοι είναι τα πρότυπα και οι φωτεινοί οδοδείκτες μας…

- ας τους μιλήσομε για τις αιρέσεις που κατέκλυσαν την πατρίδα μας και το κυριότερο

-ας κάνομε πολλή προσευχή για το δύσκολο αυτό έργο.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχηθώ να έχετε ψυχοσωματική υγεία, θείο ζήλο και αγάπη γι’ αυτό το έργο του Κυρίου που σας εμπιστεύεται η τοπική μας Αποστολική Εκκλησία, διά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου. Γι’ αυτό άλλωστε όλοι οι Κατηχητές και οι Κατηχήτριες θα λάβετε σε λίγο το Διοριστήριο Έγγραφο.

Ο Κύριός μας, ο Προστάτης μας Απόστολος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος να είναι πάντοτε μαζί μας, καθώς και οι ευχές του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ.κΧρυσοστόμου να μας συνοδεύουν και να μας στηρίζουν.

Καλή Κατηχητική Χρονιά!».

Σχετική αναφορά στο έργο στο Νεανικό τομέα έκανε ο υπεύθυνος Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ειρηναίος Σωτηρόπουλος.

Τέλος, επεδόθησαν τα διοριστήρια έγγραφα υπογεγραμμένα υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου προς τους Κατηχητάς και Κατηχήτριες της Ιεράς Μητροπόλεως.

Προς όλους μετεφέρθησαν οι θερμές του Σεβασμιωτάτου για το επιτελούμενο έργο στην Ιερά Μητρόπολη, στον Νεανικό τομέα και γενικώτερα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις