Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μπροστά σε δημοσκόπηση η Χίλαρι Κλίντον

Μπροστά σε δημοσκόπηση η Χίλαρι Κλίντον

Η Κλίντον συγκεντρώνει ποσοστό 43% έναντι 38% του Τραμπ

Προβάδισμα πέντε ποσοστιαίων μονάδων υπέρ της υποψήφιας των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο, Χίλαρι Κλίντον, έναντι του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό καταγράφει δημοσκόπηση που ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters, η οποία δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Με βάση τις απαντήσεις που έδωσαν (στο διάστημα 23-29 Σεπτεμβρίου) οι ψηφοφόροι που είναι πιθανόν να ψηφίσουν στις εκλογές, η κ. Κλίντον συγκεντρώνει ποσοστό 43% έναντι 38% του κ. Τραμπ.

Το 19% απάντησε ότι δεν θα επέλεγε κανέναν από τους δύο.

Σε ξεχωριστή δημοσκόπηση που περιλάμβανε και τους υπόλοιπους υποψήφιους, η κ. Κλίντον εξακολουθεί να προηγείται με ποσοστό 42%. Ακολουθούν ο κ. Τραμπ με 38%, ο φιλελεύθερος Γκάρι Τζόνσον με 7% και η Τζιλ Στάιν των Πρασίνων με 3%.

Σχεδόν ένας στους δύο (48%) είπαν ότι έχουν μάλλον θετική άποψη για την κ. Κλίντον (την περασμένη εβδομάδα το ποσοστό αυτό ήταν 45%). Αυξημένη είναι και η δημοτικότητα του κ. Τραμπ, στο 46% από 44% στην προηγούμενη δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση, η οποία διαπιστώνει ότι δεν έχουν αλλάξει σημαντικά τα ποσοστά των δύο βασικών υποψηφίων μετά την πρώτη τηλεοπτική αντιπαράθεσή τους, περιλάμβανε όλες τις Πολιτείες. Συμμετείχαν 2.501 πιθανοί ψηφοφόροι και το περιθώριο λάθους κυμαίνεται στις 2 μονάδες.

Η κ. Κλίντον προηγείται σχεδόν σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί από τις αρχές του έτους. Τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες το προβάδισμά της παραμένει σταθερό, στις 4-5 μονάδες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις