Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Την 1η Νοέμβρη στα σχολεία της περιοχής 50 προσφυγόπουλα της Μυρσίνης

Δυτική Ελλάδα: Την 1η Νοέμβρη στα σχολεί...

Στα Δημοτικά των Λεχαινών, της Ανδραβίδας, της Κυλλήνης και του Νεοχωρίου

Αρχές του Νοεμβρίου αναμένεται να πάνε σχολείο περίπου 50 παιδιά, ηλικίας 6 έως 12 ετών, που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μυρσίνη της Ηλείας, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.Σχετικά με το που θα γίνει η σχολική εκπαίδευση των παιδιών, ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος είπε ότι θα φιλοξενηθούν στα δημοτικά σχολεία που λειτουργούν στις γειτονικές περιοχές των Λεχαινών, της Ανδραβίδας, της Κάτω Παναγιάς - Κυλλήνης και του Νεοχωρίου.

Όμως, όπως πρόσθεσε ο ίδιος, δεν έχουν ληφθεί ακόμα οριστικές αποφάσεις, για τα δημοτικά που θα φιλοξενήσουν τα παιδιά, διότι, όπως είπε, αυτό εξαρτάται από τον τελικό αριθμό των παιδιών που θα θελήσουν να πάνε σχολείο.

Όσον αφορά το ωράριο των μαθημάτων, ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος είπε ότι έχει προκριθεί η απογευματινή λειτουργία, δηλαδή από τις 2 μετά το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα.

Στη συνέχεια, διατύπωσε την εκτίμηση ότι «θα πάνε καλά τα πράγματα και δεν θα έχουμε εντάσεις», προσθέτοντας πως θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις, τόσο από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όσο και από την Υγειονομική περιφέρεια, σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών.

 

 

Επίσης, ανέφερε ότι έχει δημιουργηθεί, μέσω προσφορών, ένας ειδικός χώρος μέσα στο κέντρο φιλοξενίας στην Μυρσίνη, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί σαν μελετητήριο, όπου τα παιδιά θα μπορούν να συγκεντρώνονται και να μελετούν.

 

 

Στο μεταξύ, με αφορμή την φιλοξενία οικογενειών προσφύγων σε ξενοδοχείο στο Ρίο της Πάτρας, ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι θα υπάρξει μέριμνα για την σχολική εκπαίδευση των παιδιών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις