Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Οι χθεσινές εξαγγελίες στόχο έχουν να καλύψουν την πρόθεση του Πρωθυπουργού να επιβαρύνει τον λαό με πρόσθετα μέτρα

Οι χθεσινές εξαγγελίες στόχο έχουν να κα...

Του Ηρακλή Ρούπα

Φαίνεται πως μετά τη ήττα του Eurogroup -όπου, έναντι μιας μικρής μείωσης των επιτοκίων, με ορίζοντα το 2060, εισέπραξε ένα δρακόντειο πρόγραμμα πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% τον χρόνο (δηλαδή 6 δις ετησίως) τα οποία θα μεταφραστούν σε νέους φόρους και αναπόφευκτες περικοπές συντάξεων και μισθών για να μπορέσουν «να βγουν»- η κυβέρνηση προχώρησε σε ένα δίπολο ενεργειών.

Από την μία ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει πως παίρνοντας χρήματα από τους… φτωχούς για να τα δώσει στους… φτωχότερους  ενισχύει στου χαμηλοσυνταξιούχους. Από την άλλη σε μία συντονισμένη εκστρατεία καταγγελιών υπουργοί και πρώην υπουργοί του ως νέοι ή παλαιάς κοπής πολιτικοί τσαρλατάνοι, καταφέρονται κατά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αδιαφορώντας ταυτόχρονα για το γεγονός ότι τα στρατηγικά έργα όπως η Πατρών-Πύργου είναι τελματωμένα με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Χρησιμοποιώντας ένα πλεόνασμα δημιουργημένο από την υπερφορολόγηση, την αθέτηση υποχρέωσης πληρωμών των υποχρεώσεων του Κράτους ύψους 7 δις περίπου και την περικοπή των συντάξεων, αποφάσισε να επιστρέψει 630 εκατομμύρια ευρώ, υπό μορφή χριστουγεννιάτικου μπουναμά, στους συνταξιούχους -οι οποίοι, φέτος, είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται δραματικά- καθώς και να αναστείλει την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Αυτά για το 2016. Δυστυχώς για το 2017 η φοροκαταιγίδα έμμεσων και άμεσων φόρων, οι περικοπές επιδομάτων στους φτωχούς και η αδυναμία πολιτικής στήριξης της ανεργίας θα επιφέρει μεγαλύτερες συνολικές επιβαρύνσεις. Ειδικά αν οι χθεσινές εξαγγελίες στόχο έχουν να καλύψουν την πρόθεσή του να επιβαρύνει τον λαό με τα πρόσθετα μέτρα των 4.5 δις του ΔΝΤ.

*Ο Ηρακλής Ρούπας είναι πολιτευτής Αχαΐας, οικονομολόγος και τομεάρχης ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις