Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΑΤΖΕΝΤΑ - ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΟ WEEKEND ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ

ΑΤΖΕΝΤΑ - ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ...

Ξεχωρίζουν η παράσταση "Μικροαστοί" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και το The Best Comedy Week Festival 2016

Μετρώντας αντίστροφα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, τα πολιτιστικά δρώμενα και event είναι λογικό να είναι πολλά, προσφέροντας πολλές ευκαιρίες στον κόσμο, μικρούς και μεγάλους για να βγουν και να ψυχαγωγηθούν. Στο κείμενο που ακολουθεί, επιλέξαμε όπως πάντα, ορισμένα απ' όσα συμβαίνουν αυτό το σαββατοκύριακο 10 και 11 Δεκεμβρίου 2016 και από Δευτέρα στην Αχαική πρωτεύουσα και αξίζει να παρακολουθήσετε.

*Ξεκινώντας με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, στο Δημοτικό θέατρο «Απόλλων» στην πλατεία Γεωργίου Α’ παρουσιάζεται η αξιόλογη θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Μικροαστοί» του Μαξίμ Γκόρκι σε προσαρμογή και σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου, Κώστα Καζάκου με τον ίδιο να κρατά τον κεντρικό ρόλο του Μπεσσέμενοβ. Πλάι του ένας εκλεκτός θίασος με ονόματα όπως της Κοραλίας Καράντη, της Βίκυς Μαραγκάκη, της Μελίνας Βαμβακά και του Αλμπέρτ Φάις. Στην παράσταση χρησιμοποιείται η μετάφραση του αξέχαστου Λυκούργου Καλλέργη. Το Σάββατο η παράσταση παίζεται στις 21.00 και την Κυριακή στις 19.00.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΕΣ ΤΩΝ "ΜΙΚΡΟΑΣΤΩΝ" ΚΑΙ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΙΣΘΗΣΗ - ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΑΠΟΛΛΩΝΑ"

Δείτε το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα παραστάσεων των "Μικροαστών" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

*Για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 στις 11 το πρωί παίζεται η διαλεκτή παράσταση «Οδυσσεβάχ» για όλη την οικογένεια (ως γνωστόν τις καθημερινές τα πρωινά δίνονται παραστάσεις για τα σχολεία). Το αριστουργηματικό έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου έχει ανέβει από το ΔΗΠΕΘΕ Πατρών σε σκηνοθεσία του Περικλή Βασιλόπουλου. Στη σκηνή του Δημοτικού θεάτρου «Απόλλων».

Διαβάστε επίσης:

Ο "ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ" ΚΑΝΕΙ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ

Συνεχίζονται και οι παραστάσεις από το σχήμα Άρμα Θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με το «Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης» του Μαριβώ σε σκηνοθεσία του Χρήστου Στρέπκου. Το Σάββατο 10/12 θα παρουσιαστεί στις 19.00 στο σύλλογο του Αγίου Παντελεήμονος στην οδό Αμερικής και Κανελλοπούλου, στην Πάτρα, την Κυριακή 11/12 στις 19.30 στο 50ο Δημοτικό σχολείο στην θέση Κοτρώνι πριν τα Μποζαίτικα και την Δευτέρα 12/12 στο 6ο Γυμνάσιο Πατρών, κοντά στην Αγία Σοφία, στις 19.00 το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης:

«Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης» του Μαριβώ στο κέντρο ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ του Δήμου Πατρέων- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

*Το The Best Comedy Week Festival 2016 που επέστρεψε δριμύτερο για 2η χρονιά, ολοκληρώνεται την Κυριακή 11/12. Το Σάββατο 10/12 στον Συνδετήρα στις 21.00 και την Κυριακή 11/12 στο Tag θα παρουσιαστούν οι «45 Γιάννηδες» σε κείμενα των Κωνσταντίνου Μάγνη και του Τηλέμαχου Τσαρδάκα με τους Τάκη Τσίτα, Μαρία Καραμάνη και τον Δημοσθένη Χριστόπουλο. Επίσης το Σάββατο 10/12 στο Act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου, στις 12 το μεσημέρι πάντα στο πλαίσιο του The Best Comedy Week Festival 2016, ο ηθοποιός Γιώργος Χατζηπαύλου θα επιφυλάξει μία έκπληξη, μία stand up παράσταση για παιδιά όπου θα διασκεδάσουν τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους. Στο act το Σάββατο 10/12 στις 21.30 οι Δημήτρης Δημόπουλος και Αλέξανδρος Χαριζάνης θα παρουσιάσουν το «The Kaloutsiko show» ενώ την Κυριακή 11/12 στο act σειρά θα πάρουν οι Διονύσης Ατζαράκης και Θωμάς Ζάμπρας – CineΛθετε.

Διαβάστε ακόμα:

Ξεκίνημα το Σάββατο για το The Best Comedy Week - Παραστάσεις, stand-ups, συναυλίες και bar-theatre events στο απόλυτο φεστιβάλ γέλιου - Αναλυτικό πρόγραμμα

*Το Σάββατο στις 18.00, ο μοναδικός Μάγος-Κλόουν Πήτερ Μπαμ θα είναι και πάλι στο Act, στις σκάλες Γεροκωστοπούλου με ένα νέο πρόγραμμα, με τίτλο “Funny Magic Show 2: Ο Πήτερ Μπαμ και η Μηχανή του χρόνου».

Στο Act στις 12 και 13 Δεκεμβρίου 2016, στις 21.30 θα παιχθεί το «Πιτσιμπούργκο» που έχει βασιστεί στο τρυφερό βιβλίο της Σώτης Τριανταφύλλου. Η σκηνοθεσία είναι της Αρκαδίας Ψάλτη, η οποία παίζει επίσης μαζί και με τον Τάκη Σακελλαρίου.

Διαβάστε ακόμα:

Η παράσταση «Πιτσιμπούργκο» επιστρέφει στην Πάτρα - Στο θέατρο act στις 12 και 13 Δεκεμβρίου

*Στο Επίκεντρο+ στην οδό Αγ. Διονυσίου και Νόρμαν, την Κυριακή 11/12 στις 12 το μεσημέρι, θα δοθεί η τελευταία ανοικτή παράσταση του παιδικού έργου «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας & ο Κλεομένης» του Volker Ludwig σε μετάφραση και διασκευή του Βασίλη Κουκαλάνι και σκηνοθεσία της Χρυσούλας Παπαδοπούλου.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Τελευταία ανοιχτή παράσταση αυτή την Κυριακή του έργου «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης»

*Επίσης στο Επίκεντρο+ το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, στις 21.15 παρουσιάζεται η παράσταση «Τι να σου πω Σουλτάνα μου», μία εξομολόγηση του Γιάννη Καλατζόπουλου, με τη συμμετοχή της Ηλιάνας Παρασκευοπούλου.

Στο θέατρο Αγορά στην οδό Καραισκάκη 149, δίνονται οι τελευταίες παραστάσεις από την θεατρική ομάδα Υποκριτές, του έργου «Ποιος σκότωσε τον William», το σαββατοκύριακο 10 και 11 Δεκεμβρίου 2016 στις 21.00. Το αστείο όσο και πρωτότυπο κείμενο της Λίλιαν Δημητρακοπούλου έχει σκηνοθετήσει ο Μίλτος Παπλάς.

Διαβάστε ακόμα:

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για την κωμωδία "Ποιός σκότωσε τον William" από την Πατρινή ομάδα "Υποκριτές"

Την Τρίτη 13/12 στις 22.15 στην δεύτερη αίθουσα του Πάνθεον στη Γούναρη και Κανακάρη η ομάδα σινεφίλ Γυμνός Οφθαλμός καλεί τους λάτρεις του κινηματογράφου στο σινε- χάπενινγκ «Μία ταινία μα ποια ταινία» όπου θα υπάρξει μία κινηματογραφική προβολή – έκπληξη.

To φιλμ Γαλλοβελγικής παραγωγής "Fantom boy", θα προβληθεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 στο πλαίσιο των προβολών (ΣΙΝΕΑΚ), που πραγματοποιούνται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, στην ενότητα του "Xειμερινού Kινητού κινηματογράφου", στην ισόγεια αίθουσα Αίγλη, στην Βέσο Μάρε, στην Ακτή Δυμαίων. Στις 11 το πρωί.

Διαβάστε ακόμα:

Με το Γαλλοβελγικό φιλμ κινουμένων σχεδίων "Fantom Boy" συνεχίζονται οι προβολές Σινεάκ στην Αίγλη, στη Βέσο Μάρε

*Στα εικαστικά, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών στην οδό Μαιζώνος, συνεχίζεται η εξαιρετική έκθεση με έργα (κυρίως μεγάλων διαστάσεων) τριών ξεχωριστών δημιουργών, των Στέφανου Δασκαλάκη, Μιχάλη Μαδένη και Γιώργου Ρόρρη. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Ιανουαρίου 2017.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟΣ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ- ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΜΙΛΟΥΣΕ Ο "ΜΑΓΙΚΟΣ" ΠΟΡΤΡΕΤΙΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΡΡΗΣ, ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Έκθεση με έργα των Δασκαλάκη, Μαδένη και Ρόρρη στη Δημοτική Πινακοθήκη

Εντυπωσιακή η έκθεση Μαδένη, Ρόρρη και Δασκαλάκη στην Πάτρα - Την επισκέπτονται και μαθητές σχολείων

Στο Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147, φιλοξενείται έκθεση με ζωγραφικά έργα του Αλέξη Κυριτσόπουλου, έως και τις 18 Ιανουαρίου 2017 ενώ στην γκαλερί Cube στην οδό Μιαούλη, ξεκίνησε το γιορτινό art project Art Fare, με πρωτότυπα έργα εικαστικών δημιουργών σε συμβολικές τιμές. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7/1/2017.

*H Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας την Δευτέρα 12/12 στα Στερ σίνεμας στη Βέσο Μάρε στην Ακτή Δυμαίων, θα προβάλλει την Γαλλική ταινία «Ο Συγγραφέας» σε σκηνοθεσία Yann Gozlan με τον Pierre Niney. Στις 18.00, στις 20.15 και στις 22.30.

Διαβάστε επίσης:

Ο "Συγγραφέας" στην οθόνη της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας

Στο Πάνθεον της οδού Γούναρη την Κυριακή 11/12 θα παιχθεί η παιδική παράσταση «Τα Χριστούγεννα του Μάικ» που έχει για κεντρικό ήρωα τον αγαπημένο Μάικ τον Φασολάκη των βιβλίων της Μαρί Κυριακού. Στην παράσταση που θα παιχθεί στις 12 το μεσημέρι και στις 17.00 το απόγευμα πρωταγωνιστεί ο Άρης Πλασκασοβίτης.

Διαβάστε επίσης:

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ "ΠΑΝΘΕΟΝ" Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΜΑΙΚ"

Στο Λιθογραφείον, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2016 στις 21.30 και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, στις 19.00, θα παρουσιαστεί η ενιαία παράσταση με δύο περφόρμανς σύγχρονου χορού «C7» & «Maybe because by tomorrow I won’t remember how I felt today», σε χορογραφία της Μαριέλας Νέστορα.

Στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών την Κυριακή 11/12 στις 19.00 το Dansarte, υπό την αιγίδα και συνδιοργάνωση του Πανεπιστημίου, παρουσιάζει τη νέα χορευτική παραγωγή του, με τίτλο «Καρ(υ)διά» που είναι μία σύγχρονη εκδοχή της κλασικής ιστορίας του «Καρυοθραύστη» βασισμένη στο κείμενο του Ε.Τ.Α. Χόφμαν.

Διαβάστε επίσης:

Η «Καρ(υ)διά», μία σύγχρονη άποψη στην κλασική ιστορία του «Καρυοθραύστη», από το Πανεπιστήμιο Πατρών

Η χορωδία Cantelena θα δώσει μία συναυλία με γιορτινό, Χριστουγεννιάτικο ρεπερτόριο την Κυριακή 11/12 στις 19.00 στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αχαΐας στην Ρ. Φεραίου 58. Τη χορωδία διευθύνει η μαέστρος Ελένη Παπαδοπούλου.

Διαβάστε ακόμα:

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΧΟΡΩΔΙΑ CANTELENA ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/12 ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 στις 19.30 το απόγευμα, ο Βυζαντινός χορός «Θεόδωρος Φωκαεύς», θα πραγματοποιήσει μουσική εκδήλωση στον ιστορικό Ι. Ν. Παντοκράτορος Πατρών στην άνω πόλη, με τίτλο «Τι Σοι προσενέγκωμεν Χριστέ». Πρόκειται για ένα Χριστουγεννιάτικο μουσικό ορατόριο προς τέρψιν όλων των φιλόμουσων, με επίκαιρα Βυζαντινά μέλη. Θα παραστεί και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Διαβάστε ακόμα:

Η Βυζαντινή Χορωδία "Θεόδωρος Φωκαεύς" σε συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα Αθηνών αλλά και στον Παντοκράτορα Πατρών

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 το βιβλιοπωλείο «Το Δόντι» του Ανδρέα Τσιλίρα και η Ποικίλη Στοά στην οδό Παντανάσσης και Ρ. Φεραίου, στην Πάτρα αφιερώνουν μία ημέρα στα παιδιά. Θα στηθεί ένα εργαστήριο με χριστουγεννιάτικες δημιουργίες για μικρούς και μεγάλους ενώ στις 19.00 η Κάτια Αποστολίδη θα αφηγηθεί την "Ωραιότερη ιστορία του κόσμου".

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: "Το Δόντι" και η Ποικίλη Στοά αφιερώνουν μία μέρα στα παιδιά

*Τέλος την Πέμπτη 15/12 στις 20.30 θα γίνει το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο κοντσέρτο της Μικτής Χορωδίας του Καθολικού ιερού ναού Αγίου Ανδρέου Πατρών.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Σκηνή από την παράσταση "Οι Μικροαστοί".

Σκηνή από την παράσταση "Οι Μικροαστοί".

Σκηνή από την παράσταση "Οι Μικροαστοί".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture