Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Την Κυριακή στο ναό Παντοκράτορος, Χριστουγεννιάτικη συναυλία από τη Βυζαντινή Χορωδία «Θεόδωρος Φωκαεύς»

Πάτρα: Την Κυριακή στο ναό Παντοκράτορος...

Τίτλος της συναυλίας είναι «Τι Σοι προσενέγκωμεν Χριστέ»

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016στις 19.30 το απόγευμα, η Βυζαντινή χορωδία «Θεόδωρος Φωκαεύς», θα πραγματοποιήσει επίκαιρη μουσική εκδήλωση στην Πάτρα, στον Ι. Ν. Παντοκράτορος, στην άνω πόλη, με τίτλο «Τι Σοι προσενέγκωμεν Χριστέ».

Πρόκειται για ένα Χριστουγεννιάτικο μουσικό ορατόριο προς τέρψιν όλων των φιλόμουσων, με ιδιαίτερα και επιλεγμένα Βυζαντινά μέλη, που θα αποδώσει σύμφωνα προς το Πατριαρχικό ύφος, υπό την διεύθυνση του χοράρχη του κ. Χαραλάμπους Θεοτοκάτου, Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής και Πρωτοψάλτου του Ι. Ν. Αγ. Σοφίας Πατρών.

Να σημειώσουμε, ότι ο 45μελής Βυζαντινός χορός του «Φωκαέως», ενόψει της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων, μια εβδομάδα μετά, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα19.00, είναι προσκεκλημένος σε μουσική συνάντηση τριών Εκκλησιαστικών χορωδιών, επίσημη εκδήλωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η οποία θα γίνει στον μεγαλοπρεπή Ι. Ν. Αγ. Παντελεήμονος Αχαρνών Αθηνών και όπου θα παρουσιάσει το ίδιο πρόγραμμα, κλείνοντας τιμητικά την συναυλία.

Η Βυζαντινή – Παραδοσιακή χορωδία «Θεόδωρος Φωκαεύς» έχει προταθεί να βραβευτεί το 2017 με βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, για το εν γένει μουσικό και πολιτιστικό της έργο, επί 11συναπτά έτη.

Η Κυριακάτικη συναυλία στον Ι. Ν. Παντοκράτορος Πατρών, χωρίζεται σε 2 μουσικά μέρη. Στο πρώτο μέρος η Βυζαντινή χορωδία «Θεόδωρος Φωκαεύς» θα ψάλλει πολύ γνωστούς Χριστουγεννιάτικους ύμνους και θα αποδώσει μεγαλοπρεπή Δοξαστικά της μεγάλης εορτής της Γεννήσεως του Χριστού, ενώ το δεύτερο μέρος πέρα από επίκαιρα απολυτίκια, περιλαμβάνει και ύμνους υψηλότερης  μουσικής  ποιότητας και ανώτερης, ιεροψαλτικής δεξιοτεχνίας.

Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της χορωδίας κ. Γεώργιος Βέργος, ο οποίος στο ενδιάμεσο των μουσικών μερών, θα ομιλήσει συνοπτικά για τον εορτασμό των Χριστουγέννων στη Βασιλεύουσα και για τα έθιμα της εποχής που έχουν φθάσει αναλλοίωτα από τότε ως τις μέρες μας. Την συναυλία, που γίνεται υπό την αιγίδα της Ι. Μ. Πατρών και την αρωγή της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών, θα τιμήσει με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και θα την κλείσει με επίκαιρη ομιλία του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture