Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΕΤΣΙ σώζουν τα δέντρα που βρίσκονται στη μέση του δρόμου, στην Πάτρα όμως τα... κόβουν- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

ΕΤΣΙ σώζουν τα δέντρα που βρίσκονται στη...

Το παράδειγμα της οδούς Σεβαστουπόλεως στην Αθήνα

Μπορεί στην Πάτρα, τόσο η προηγούμενη όσο και η παρούσα δημοτική Αρχή, να ψάχνουν την εύκολη λύση για να «ξεφορτωθούν» την μοναδικής ομορφιάς αιωνόβια κουκουναριά της Αρόης επειδή βρίσκεται στη μέση του δρόμου ο οποίος προφανώς δημιουργήθηκε μετά το δέντρο, αλλού όμως ο σεβασμός προς την φύση δείχνει να έχει μεγαλύτερη αξία.

Η περιπέτεια της κουκουναριάς της Αρόης, η οποία προσφάτως πήρε παράταση ζωής μέχρι να αποφανθεί και το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδος, τράβηξε το ενδιαφέρον Αχαιού αναγνώστη του thebest.gr ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα, ο οποίος άρχισε, αναπόφευκτα να κάνει τις… συγκρίσεις.

 

 

Συγκρίσεις που διόλου ευνοούν την πρωτεύουσα της Αχαΐας καθώς όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες εκεί οι τοπικοί άρχοντες αποφάσισαν να διατηρήσουν κανονικότατα το δέντρο στην οδό Σεβαστουπόλεως, στου Αμπελόκηπους, και να το αξιοποιήσουν ώστε να δημιουργήσουν ένα «πράσινο» roundabout.

Όπως μας ενημερώνει ο συμπολίτης ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστος, από εκεί περνούν καθημερινά πολλά Ι.Χ., λεωφορεία, ασθενοφόρα, και μηχανάκια, ωστόσο το δέντρο δεν φαίνεται να δημιουργεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

«Παρά το γεγονός ότι το δέντρο είναι σχετικά μικρό και θα μπορούσαν να επιλέξουν την εύκολη λύση και να το βγάλουν από τη μέση, αντιθέτως οι Πατρινοί επιλέγουν να κόψουν τον υπέροχο «γίγαντα» της Αρόης», σημειώνει ο αναγνώστης του thebest.gr. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις