Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Παναιτωλικός: Αδειοδοτήθηκε το γήπεδο-Ξεκινάνε τα έργα στο πέταλο και το στέγαστρο

Παναιτωλικός: Αδειοδοτήθηκε το γήπεδο-Ξε...

Οι ανακοίνωση της Αγρινιώτικης ΠΑΕ

Δικαίωση για την διοίκηση του Παναιτωλικού, αφού η ΠΑΕ εξασφάλισε την αδειοδότηση του γηπέδου της, το οποίο ήταν πολεοδομικά αυθαίρετο. Ξεκινούν έργα για στέγαστρο και στο πέταλο.

Ύστερα από μεγάλη προσπάθεια το γήπεδο του Παναιτωλικού απέκτησε οικονομική άδεια και νομιμοποιήθηκαν οι εγκαταστάσεις του, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ.

Όπως γίνεται γνωστό μέσα απ' την ανακοίνωση, όλο συγκρότημα ήταν πολεοδομικά αυθαίρετο, με αποτέλεσμα ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου, Φώτης Κωστούλας να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια προκειμένου να εξασφαλίσει την πολυπόθητη άδεια.

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ανακοίνωση των Αγρινιωτών:

«Μετά από συντονισμένες και διαρκείς προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία χρόνια, η ιστορική (από την ίδρυση του Συλλόγου μας το 1926) έδρα της ομάδας μας, το γήπεδο Παναιτωλικού απέκτησε πλήρη οικοδομική άδεια και νομιμοποιήθηκαν οι εγκαταστάσεις του.

Τις οχτώ πρώτες δεκαετίες οι εργασίες και οι προσθήκες, έγιναν σταδιακά. Με την ανάληψη της διοίκησης από τον πρόεδρο Φώτη Κωστούλα το καλοκαίρι του 2005, συμφωνήθηκε με τον Ερασιτέχνη η παραχώρηση της χρήσης του (σχεδόν εγκαταλειμμένου) γηπέδου στην ΠΑΕ Παναιτωλικός και άρχισε σειρά εκτεταμένων παρεμβάσεων για να αποκτήσει ο Παναιτωλικός ένα σύγχρονο, λειτουργικό και ασφαλές γήπεδο.

Τότε διαπιστώθηκε ότι το όλο συγκρότημα ήταν πολεοδομικά αυθαίρετο! Άμεσα άρχισε  η διαδικασία νομιμοποίησης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και αδειοδότησης όσων νέων κατασκευών προγραμματίζονταν.

Παρά τα εμπόδια που πολλοί έβαλαν για την καθυστέρηση ή ακόμα και τη ματαίωση των έργων και τα γραφειοκρατικά γρανάζια που έπρεπε να ξεπεραστούν, συντάχτηκαν από την Τεχνική εταιρία Kapsalis που ανέλαβε το έργο, όλες οι προβλεπόμενες μελέτες, κατατέθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες και εγκρίθηκαν, με αποτέλεσμα να εκδοθεί η οικονομική άδεια για την πλήρη νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων.

Το γήπεδο Παναιτωλικού είναι το πρώτο γήπεδο στην Ελλάδα που εντάχθηκε στον Νόμο 4258/2014, «Εκσυγχρονισμός Υφιστάμενων Αθλητικών Εγκαταστάσεων Ποδοσφαίρου». Παράλληλα εκδόθηκε και η άδεια προσθήκης στεγάστρου στο νότιο τμήμα (πέταλο) και άμεσα θα αρχίσουν τα έργα.

Χωρίς καμία επιχορήγηση (κρατικών ή άλλων πόρων) και οικονομική ενίσχυση, ολοκληρώνεται έτσι ο κύκλος των σημαντικών παρεμβάσεων στο γήπεδό μας. Ο Παναιτωλικός έχει στη διάθεσή του εγκαταστάσεις που πληρούν προδιαγραφές UEFA και τις απολαμβάνει η ομάδα και οι φίλαθλοι.»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλείνει το πέταλο στο γήπεδο του Παναιτωλικού για να μπει στέγαστρο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports