Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πυρ και μανία το Περιφερειακό Συμβούλιο με τον Χρήστο Σπίρτζη γιατί δεν συναντήθηκε μαζί τους: «Δεν κάνατε τον κόπο κύριε Υπουργέ»

Πυρ και μανία το Περιφερειακό Συμβούλιο ...
Βγενόπουλος Φάνης

Υψηλοί τόνοι στη συνεδρίαση του Σώματος - Κοινή στάση των παρατάξεων

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη ο οποίος βρίσκεται σήμερα και αύριο στη Δυτική Ελλάδα, να μην συναντηθεί με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας. Το θέμα απασχόλησε τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το μεσημέρι της Τρίτης και ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίσκεψη του Υπουργού στην περιοχή.

Στην αρχή της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας διάβασε προς το Σώμα, μια ανοικτή επιστολή – δήλωση του προς τον κ. Σπίρτζη, στην οποία ασκείται κριτική στην απόφαση του Υπουργού να μην τον συναντήσει και μάλιστα για δεύτερη φορά.

Κατσιφάρας κατά Σπίρτζη: "Δεν κάνετε τον κόπο να συναντήσετε τον Περιφερειάρχη"

«Δεν κάνετε τον κόπο να συναντήσετε τον Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, για δεύτερη φορά που επισκέπτεστε την Περιφέρειά μας – προφανώς χωρίς σκοπιμότητα – για έργα που θα καθορίσουν το αναπτυξιακό μέλλον της», σημειώνει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο κ. Κατσιφάρας.

Στην επιστολή τίθενται μια σειρά ερωτημάτων για τις καθυστερήσεις και την τύχη όλων των μεγάλων έργων της Δυτικής Ελλάδας, στα οποία καλείται να απαντήσει ο Υπουργός.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η παρέμβαση του βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ και επικεφαλή της παράταξης «Μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας» Ανδρέα Κατσανιώτη, ο οποίος έφερε προ ημερησίας διάταξης το ζήτημα της επίσκεψης του Υπουργού Υποδομών στην Αχαΐα.

Ο κ. Κατσανιώτης ζήτησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να καταδικάσει την συμπεριφορά του Υπουργού Υποδομών προς το ανώτατο βουλευόμενο όργανο της Δυτικής Ελλάδας και κάλεσε, τόσο τον Περιφερειάρχη, Απ. Κατσιφάρα, όσο και το σύνολο του Σώματος να αποδείξουν πως η Δυτική Ελλάδα δεν παραμένει στον ρόλο του «φτωχού συγγενή» και του απλού ωτακουστή των κυβερνητικών μονολόγων, αλλά μπορεί να διεκδικήσει με δυναμισμό όσα η περιοχή δικαιούται.

Στη συνεδρίαση ο Ανδρέας Κατσανιώτης πρότεινε σχέδιο ψηφίσματος, στο ίδιο πνεύμα με τη δήλωση του Απ. Κατσιφάρα για τη στάση του υπουργού. Τελικώς, προτιμήθηκε να στηριχθεί η δήλωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

 

A.Κατσανιώτης για επίσκεψη Σπρίτζη: Η Δυτική Ελλάδα δεν είναι σκηνή κυβερνητικών παραστάσεων!

Να σημειωθεί ότι η ανοικτή επιστολή – παρέμβαση του Απ. Κατσιφάρα προς τον Υπουργό Υποδομών έτυχε της στήριξης όλων των παρατάξεων, παρά τις επιμέρους διαφωνίες που είχαν.

Διαβάστε επίσης:

Χρ. Σπίρτζης από την Πάτρα: «Αυτά για τα οποία δεσμεύεται η κυβέρνηση τα κάνει πράξη»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις