Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Πόλο: Σπουδαία νίκη της Εθνικής γυναικών για το Γουόρλντ Λιγκ

Πόλο: Σπουδαία νίκη της Εθνικής γυναικών...

Η εθνική ομάδα επικράτησε με 8-7 της Ρωσίας και ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου της

Την πρώτη νίκη της στα προκριματικά του World League πανηγύρισε η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών, επικρατώντας 8-7 της Ρωσίας στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά. Με τη νίκη αυτή, η ελληνική ομάδα ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου με 4 βαθμούς, έναντι 3 της Ρωσίας και 2 της Ολλανδίας, έχοντας όμως παίξει και τα δύο παιχνίδια της εντός έδρας.

Το σημερινό ματς ήταν ντέρμπι σε όλη του τη διάρκεια, με τις άμυνες να παίζουν πρωτεύοντα ρόλο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προηγήθηκε 3-1 στα μέσα της δεύτερης περιόδου, αλλά οι φιλοξενούμενες αντέδρασαν και πέρασαν μπροστά 5-4 στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου, το οποίο ολοκληρώθηκε ισόπαλο 6-6.

Στην τελευταία περίοδο η εθνική έπαιξε εξαιρετική άμυνα, με την τερματοφύλακα Χρυσή Διαμαντοπούλου σε πολύ καλή μέρα, και με γκολ των (κορυφαίων) Χριστίνας Τσουκαλά και Ελένης Ξενάκη πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων (8-6) και έφτασε στη νίκη, αφού οι Ρωσίδες απλά μείωσαν στο τελευταίο λεπτό με την Τιμοφέεβα.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 2-3, 2-1

ΕΛΛΑΔΑ (Σάκης Κεχαγιάς): Κούβδου, Τσουκαλά 4, Ελευθεριάδου, Μαργ. Πλευρίτου, Βασ. Διαμαντοπούλου, Αβραμίδου, Ασημάκη, Πρωτοπαπά, Χυδηριώτη, Μανωλιουδάκη 1, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2, Χρ. Διαμαντοπούλου

ΡΩΣΙΑ (Αλεξάντερ Γκαϊντούκοφ): Γκολόβινα, Γκλίζινα 1, Προκόφιεβα 1, Καρίμοβα 1, Μπορίσοβα, Κραβτσένκο 1, Σερζάντοβα, Σιμάνοβιτς 1, Τιμοφέεβα 1, Ρίζκοβα, Ιβάνοβα 1, Πιροζένκο, Καρνάουχ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόλο: Οι κλήσεις του Κεχαγιά στην Εθνική γυναικών

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports