Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τραμ στην Πάτρα φέρνει ο Σπίρτζης – Βολές κατά Κατσιφάρα: «Δεν σχολιάζω κουτσομπολιά»

Τραμ στην Πάτρα φέρνει ο Σπίρτζης – Βολέ...
Βγενόπουλος Φάνης

«Η Πατρών – Πύργου θα γίνει»

Με πρόταση για τη δημιουργία τραμ στην Πάτρα έφτασε το απόγευμα της Τρίτης στην αχαϊκή πρωτεύουσα ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Όπως είπε ο υπουργός, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το βράδυ της Τρίτης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, η συγκεκριμένη πρόταση είναι μια από τις τρεις που θα παρουσιάσει το μεσημέρι της Τετάρτης στο Δήμο για το σιδηρόδρομο.

Ωστόσο, ο Υπουργός Υποδομών δεν θέλησε να παρουσιάσει ούτε τις άλλες δυο προτάσεις, ούτε την τρίτη για το τραμ στο σύνολό της, καθώς όπως εξήγησε η όποια λύση, θα προκριθεί μετά από ουσιαστικό διάλογο με το Δήμο Πατρέων και τους τοπικούς φορείς, των οποίων οι θέσεις θα ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη, όπως τόνισε.

Για το θέμα της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής στο αστικό ιστό της πόλης, ο Χρήστος Σπίρτζης, είπε χαρακτηριστικά πως δεν μπορεί να χωρίζεται η πόλη στα δύο, με ένα υπέργειο δίκτυο, τουλάχιστον σε όλο της το μήκος.

Οι προτάσεις του Υπουργείου Υποδομών θα παρουσιαστούν στις 2.30 στο Δημαρχείο της Πάτρας, στον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και στα στελέχη της δημοτικής Αρχής.

Σπίρτζης για Κατσιφάρα: Δεν σχολιάζω κουτσομπολιά

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο υπουργός, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει από τους δημοσιογράφους τη δημόσια διαμαρτυρία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα για το γεγονός ότι δεν συναντήθηκαν. Δήλωση την οποία δεν γνώριζε, όπως είπε. Η απάντησή του ήταν πως «δεν πρόκειται να σχολιάσω κουτσομπολιά» και πρόσθεσε ότι την Τετάρτη ο Γ.Γ. του Υπουργείου θα επικοινωνήσει με τον Περιφερειάρχη και «εάν έχει χρόνο θα συναντηθούμε». Όπως εξήγησε ο Χρήστος Σπίρτζης, δεν θεωρεί πως είναι υποχρεωμένος να συναντιέται με τους κατά τόπους περιφερειάρχες, όταν επισκέπτεται τα έργα μιας περιοχής, καθώς «δεν είναι θέματα αρμοδιότητάς τους» για να προσθέσει πως «οι συναντήσεις δεν είναι για καφέ».

«Η Πατρών – Πύργου θα γίνει»

Σαφέστατες αιχμές για τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων, επέρριψε ο υπουργός Υποδομών, όταν κλήθηκε να απαντήσει για την τύχη του έργου της Πατρών – Πύργου. Ο κ. Σπίρτζης διαβεβαίωσε ότι το έργο θα γίνει και πως τότε θα γίνουν οι συγκρίσεις για το πόσο κόστισε και το πόσο διήρκησε η κατασκευή της σε σχέση με την Ολυμπία Οδό. Σε άλλο δε, σημείο της τοποθέτησής του, δήλωσε ότι ο στόχος είναι να κατασκευαστεί και το τμήμα από Τσακώνα μέχρι Καλό Νερό, ώστε να φτάσει ο δρόμος μέχρι την Καλαμάτα και να «κλείσει το δακτυλίδι της Πελοποννήσου», καθώς θα συνδεθεί με τη νέα οδό.

Το  αυριανό πρόγραμμα

Όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη, την Τετάρτη ο υπουργός θα επισκεφθεί τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος στις 12, στη συνέχεια την Υπηρεσία του Υπουργείου για τα έργα και στις 2.30 θα βρίσκεται στο Δημαρχείο της Πάτρας για την παρουσίαση των προτάσεων που αφορούν τη σιδηροδρομική γραμμή. Εξάλλου, άφησε ανοικτό να έχει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα.

Διαβάστε επίσης:

Αχαΐα: Πίεση σε Σπίρτζη για τη Νότια Χάραξη της Πατρών-Πύργου… βλέπουν όμως και κωλυσιεργία- "Μικρό το επιπλέον κόστος"

Πυρ και μανία το Περιφερειακό Συμβούλιο με τον Χρήστο Σπίρτζη γιατί δεν συναντήθηκε μαζί τους: «Δεν κάνατε τον κόπο κύριε Υπουργέ»

Χρ. Σπίρτζης από την Πάτρα: Έτοιμη τέλος 2017 η γραμμή Κιάτο-Ροδοδάφνη- Σε 1 ώρα και 55' το Πάτρα-Αθήνα

Κατσιφάρας κατά Σπίρτζη: "Δεν κάνετε τον κόπο να συναντήσετε τον Περιφερειάρχη"

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις