Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το Οσκαρικό "Moonlight" θα το δούμε τελικά στην Πάτρα από Φεβρουάριο

Το Οσκαρικό "Moonlight" θα το ...

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας θέλει να φέρει για προβολή τον Οσκαρικό "Εμποράκο"

Με την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για το πολυπόθητο αγαλματίδιο της Ακαδημίας, το βραβείο Όσκαρ (αισίως είναι η 89η απονομή), αρκετές ταινίες διανομής της Seven Films κατάφεραν να διακριθούν και να κερδίσουν υποψηφιότητες.

Ανάμεσα τους το «Moonlight» με 8 συνολικά υποψηφιότητες για Βραβείο Όσκαρ: καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Διασκευασμένου Σεναρίου, Μοντάζ, Φωτογραφίας, Πρωτότυπης Μουσικής, Β' Ανδρικού (Μαχερσάλα Άλι) και Β' Γυναικείου Ρόλου (Ναόμι Χάρις).

Το φιλμ βγαίνει από 26 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους Ιντεάλ, Νιρβάνα Cinemax και Ολύμπιον Θεσσαλονίκη. Οπότε στην Πάτρα θα χρειαστεί να περιμένουμε πιθανόν έως την παραπάνω εβδομάδα (από 2 Φεβρουαρίου 2017) για να δούμε το συνταρακτικό, όπως λέγεται φιλμ με ήρωα ένα νεαρό μαύρο σε αναζήτηση της σεξουαλικής του ταυτότητας και ισορροπίας.

Ακόμα η Seven Films χαίρεται, όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου της, που η ταινία της «Ο Εμποράκος - THE SALESMAN» του Ασγκάρ Φαραντί είναι υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας (το φιλμ έχει ζητήσει να το φέρει για προβολή η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας) και που η ταινία της, το Γερμανικής παραγωγής «Toni Erdmann» που οι Πατρινοί είδαν στο Πάνθεον, είναι υποψήφιο για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας (επαναπροβάλλεται στην Αθήνα, από την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017, κάθε βράδυ στις 22.00 στον κινηματογράφο Τριανόν, στην οδό Κοδριγκτώνος).

Επίσης ταινία της Seven Films είναι η «TANNA», υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, για λογαριασμό της Αυστραλίας (σύντομα στους κινηματογράφους) αλλά και η «Κόκκινη Χελώνα» που είναι υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Animation (Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 16.00 στον κινηματογράφο Ααβόρα & κάθε μέρα στις 17.00 στον κινηματογράφο Κασσαβέτης στη Θεσ/νίκη).

Από την Seven διανεμήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο (την είδαμε και στην Πάτρα, στο Πάνθεον) η ταινία «Εκείνη – Elle» του Πολ Βερχόφεν με την εξαιρετική ερμηνεία της Γαλλίδας σταρ Ιζαμπέλ Ιπέρ, η οποία και είναι υποψήφια στα φετινά 89α Όσκαρ για το βραβείο  Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα των υποψηφιοτήτων σε αυτό το σύνδεσμο: http://www.oscars.org/oscars/ceremonies/2017

"Ο Εμποράκος".

"Ο Εμποράκος".

"Ο Εμποράκος".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture