Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΑΝ ΠΑΤΡΙΝΟΙ-Τα καλύτερα πάρτυ, το πρόγραμμα εκδηλώσεων, τι δεν πρέπει να χάσετε το Σαββατοκύριακο του καρναβαλιού

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΑΝ ΠΑ...

Από αξιοθέατα μέχρι παρελάσεις

Η μεγαλύτερη γιορτή στην Πάτρα έφτασε. Για άλλη μια φορά το Πατρινό καρναβάλι θα φέρει χαρά, χορό, διασκέδαση και πολλά χαμόγελα. Όπως είναι φυσικό, τις επόμενες μέρες η πόλη δε θα κοιμηθεί ενώ είναι καθόλου εύκολο να αποφασίσει κανείς πού και πώς θα διασκεδάσει.

Πάτρα: Μουσική, χρώμα και καρναβαλική διάθεση στο πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το thebest.gr συγκέντρωσε ό,τι αξίζει να δείτε και να ακούσετε και να επισκεφθείτε το τριήμερο του καρναβαλιού...

Ας ξεκινήσουμε από  το πρόγραμμα Καρναβαλικών Εκδηλώσεων του Δήμου της Πάτρας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Σοκολατοπόλεμος –  Από τα Σωματεία: «ΣΟΚΟΛΑΤΟΡΙΧΤΕΣ»,«ΣΟΚΟΛΑΤΟΜΑΧΙΕΣ», ΣΟΚΟ-ΛΑΤΟΔΡΟΜΙΕΣ», «ΣΟΚΟΛΑΤΟΜΑΝΙΕΣ»,«ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΑΙΚΤΕΣ», 13.30, Κέντρο πόλης

Παρέλαση – Νυχτερινή ποδαράτη, 18:00, οδός Κορίνθου

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση, 14:00, οδός Κορίνθου

Λήξη 10oυ Διαδικτυακού Κρυμμένου Θησαυρού, 18:00, Διαδίκτυο

Τελετή Λήξης, 21:00, Μόλος Αγίου Νικολάου με συναυλία του συγκροτήματος Boney M.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Απονομή βραβείων πληρωμάτων Πατρινού Καρναβαλιού,19:00, Αίγλη στηVeso Mare

Όλη η Πάτρα ένα πάρτυ το τελευταίο διήμερο του Καρναβαλιού με το σύνολο σχεδόν των καφε, μπαρ, εστιατορίων και κλαμο να διοργανώνουν τις δικές του εορταστικές βραδιές.

* ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΟ ΚΕΛΛΑΡΙ Στους ρυθμούς του Πατρινού Καρναβαλιού προσαρμόζεται πλήρως το ΚΕΛΛΑΡΙ με καρναβαλικές αλλά και κλασσικές μουσικές επιλογές.

Το Σάββατο το βράδυ αναλαμβάνει τη διασκέδασή μας ο George Berman, ενώ την Κυριακή από νωρίς το απόγευμα τη σκυτάλη παίρνει ο Νίκος Καραγεωργόπουλος. Τηλ. 2610 240872 / Μαιζώνος 151 & Φιλοποίμενος

* "ΠΑΡΕ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΟΥ ΚΙ ΕΛΑ ΣΤΟ ΦΑΓΙΟΥΜ"

Τελευταίο Σάββατο της Aποκριάς, το "Φαγιούμ" μας προσκαλεί και φέτος σε ένα πάρτυ όπως αυτά της παλιάς καλής παρεΐστικης εποχής. "Πάρε το όργανό σου κι έλα στο Φαγιούμ" το θέμα του καθιερωμένου πάρτυ.

Το κλασικό μενού του "Φαγιούμ" ισχύει κανονικά για τους λάτρεις της κουζίνας του, ενώ οι επίκαιρες μουσικές επιλογές από τον Θοδωρή Τσακίρη μας βάζουν στο καρναβαλικό κλίμα.
Είσοδος ελεύθερη.

Τηλ. 2610 270557, 6976531461

*ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ROYAL) 26/2: Γνωστά καρναβαλικά πληρώματα με προιστορία και επιδόσεις (62, 120, 128, 222, 45) σμίγουν και πάλι στο μεγάλο αποχαιρετιστήριο πάρτι της τελευταίας Κυριακής, που διαθέτει πλέον συνεπώς και «ηχηρό» live. Mετά την περσινή εμφάνιση του Σάκη Ρουβά στο Royal, το πλήθος των φίλων μασκαράδων θα ξεσηκώσει λίγο μετά την παρέλαση το συγκρότημα των Onirama (που είχε ξανάρθει πρόπερσι αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις) αλλά και ο κορυφαίος πατρινός σόουμαν Τάκης Ζαχαράτος. Οι παροχές μετά την περσινή εμπειρία προμηνύονται «πλούσιες» και η αρτιότητα της διοργάνωσης εγγυημένη. Ιθύνων νους ο Δημήτρης Φάκαλος.

ΤΑ ΠΙΟ ΗΧΗΡΑ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ. ΠΟΥ ΘΑ ΧΟΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ

Εκτός από το Καρναβάλι της, στην Πάτρα αξίζει να δει κανείς ...

ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ – ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

Έχουν περάσει περισσότερα από εκατό χρόνια από τη στιγμή που ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Χαρίλαος Τρικούπης, οραματίσθηκε τη γεφύρωση των περίπου τριών χιλιομέτρων που χωρίζουν το Ρίο από το Αντίρριο. Το 2004, το μεγαλόπνοο αυτό όραμα έγινε πραγματικότητα. Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, η μεγαλύτερη καλωδιωτή  γέφυρα του κόσμου, αποτελεί εντυπωσιακό ορόσημο της σύγχρονης Ελλάδας και κάθε επίσκεψη είναι ευπρόσδεκτη. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Εκθεσιακό Κέντρο, ενώ αξίζει τον κόπο να ανεβείτε τα μεταλλικά σκαλοπάτια που οδηγούν στο θεατήριο (belvedere) της Γέφυρας στη στέγη του Σταθμού Διοδίων.

Το επιστέγασμα μιας πλήρους επίσκεψης στη Γέφυρα είναι η θέα του ήλιου που δύει στους ορεινούς όγκους της Κλόκοβας και της Βαράσοβας.

Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών

(Τηλ. 26340-39010 & 39011 / e-mail: [email protected])

Δευτ. - Σάβ. 08:00-21:00, Κυρ. 10:00 -18:00

 

ACHAIA CLAUSS

Σαν σελίδα από την ιστορία της Πάτρας, που αρνείται πεισματικά να παλιώσει και διατηρεί όλη τη φρεσκάδα και το άρωμα των περιπετειών που ξετυλίχθηκαν από το 1854, τότε που ο ατίθασος νεαρός μποέμ και bon viveur Γουσταύος Κλάους ανακάτεψε τα ήθη, τα έθιμα και το αστικό status της εποχής εκείνης, δημιουργώντας την ACHAIA CLAUSS , η πατρινή οινοποιία δέχεται κάθε χρόνο διακόσιες περίπου χιλιάδες επισκέψεις. Το 1873 δημιουργείται το βαθυπόρφυρο, επιδόρπιο, γλυκό και ατίθασο κρασί, η Μαυροδάφνη, το οποίο έμελλε να καθαγιαστεί στη συνείδηση κυρίως των Ελλήνων, μικρών και μεγάλων, σαν το νάμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας και επίσης σαν ''φαρμακευτικός οίνος'', ελιξίριο και δυναμωτικό για τους ασθενικούς οργανισμούς από τότε μέχρι και τις μέρες μας. Είναι στην κυριολεξία το λατρεμένο κρασί της ACHAIA CLAUSS και αποτελεί τα τελευταία χρόνια αναπόσπαστο στοιχείο του κεφιού του Πατρινού καρναβαλιού.

ΩΡΑΡΙΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ: Καθημερινά 10.00-17.00
Τηλέφωνο: 2610527089, 6983880005
Email: [email protected]

ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Ο νέος Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέα, θεωρείται ο μεγαλύτερος ναός στα Βαλκάνια καθώς και ένας από τους σημαντικότερους θρησκευτικούς χώρους της χριστιανοσύνης αφού μέσα στην εκκλησία κείτεται η Κάρα του Αγίου. Από το 1895 που ορίστηκε Επιτροπή ανέγερσης και το 1901 που προκυρήχθηκε διεθνής διαγωνισμός για την εκπόνηση των αρχιτεκτονικών σχεδίων του ναού, εγκαινιάστηκε τελικά τον Σεπτέμβριο του 1974.

Καταστέφεται με Σταυρό ύψους πέντε μέτρων και δώδεκα καμπαναριά και είναι σήμα κατατεθέν της πόλης. Οι διαστάσεις του είναι 60μ. το μήκος, 52μ. το πλάτος και 46μ. το ύψος. Το συνολικό εμβαδόν της Εκκλησίας είναι 2500 τ.μ. και η χωρητικότητά του είναι άνω των 8000 ατόμων.

Τηλέφωνο: 2610330644

 

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗN ΠΑΤΡΑ

Ο περίπατος στην Πάτρα μπορεί να ξεκινήσει το πρωί από την κορυφή της άνω πόλης, την Ακρόπολη των Πατρών, το Κάστρο όπου κλείνει μέσα του όλη την ιστορία της πόλης. Κατευθυνόμενοι προς την άνω πόλη συναντάμε τα Τουρκικά Χαμάμ όπου είναι τα μοναδικά στην Ευρώπη που ακόμα και σήμερα λειτουργούν τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες. Σε απόσταση πέντε λεπτών μακριά από τα Τουρκικά Χαμάμ μπορούμε να θαυμάσουμε την Εκκλησία του Παντοκράτορα που αποτελεί μικρογραφία της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης. Δύο τετράγωνα πιο κάτω και απέναντι από την πλατεία Αγ. Γεωργίου βρίσκεται το αρχαιότερο ωδείο της Ελλάδας το Ρωμαϊκό Ωδείο.

Η Ηφαίστου, που τα τελευταία χρόνια θυμίζει κάτι από την Πλάκα της Αθήνας, με τα δεκάδες ουζερί και μπαράκια στο στενό πλακόστρωτο πεζόδρομό του, συνορεύει με τις Σκάλες της Γεροκωστοπούλου που συνδέουν την άνω με την κάτω πόλη. Περπατώντας στην Ηφαίστου μπορείτε να θαυμάσετε το Ρωμαϊκό Ιπποδρόμιο.

Σε απόσταση αναπνοής συναντάμε μια από τις κύριες πλατείες της πόλης, τα Υψηλά Αλώνια που είναι το επίκεντρο του Καρναβαλιού των παιδιών.

Ακριβώς κάτω από την πλατεία βρίσκεται ένας από τους αρκετούς πεζόδρομους που συναντάμε στην Πάτρα, επίσης με πολλά παραδοσιακά μεζεδοπωλεία ο πεζόδρομος της Τριών Ναυάρχων. Κατεβαίνοντας τον πεζόδρομο και στο τέλος αυτού συναντάμε στο αριστερό μας χέρι την Εκκλησία του Αγ. Ανδρέα που είναι και ο προστάτης της πόλης.

Απέναντι από τον ναό μπορούμε να θαυμάσουμε τον Φάρο της πόλης. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το Μουσείο τύπου όπου εκτός των άλλων σπάνιων εκθεμάτων, εκτίθεται και το εισιτήριο των 1ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την πλατεία Τριών Συμμάχων στο λιμάνι της Πάτρας μπροστά στην οδό Αγίου Νικολάου και να θαυμάσετε το άνθινο ρολόι.

Σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Πάτρας στην οδό Μαιζώνος 151 & Φιλοποίμενος (κοντά στο Δημαρχείο) το «Κελλάρι» προσφέρει την μεγαλύτερη ποικιλία Αχαϊκών προϊόντων, από κρασί, ούζο, τσίπουρο, τεντούρα, έως μέλι, γλυκά κουταλιού, ροδοζάχαρη, λουκούμια, ζυμαρικά, αρτοποιήματα, προϊόντα τρούφας, χειροποίητα ελαιοσάπουνα και πολλά ακόμα. Το «Κελλάρι» μας περιμένει από τις 9 το πρωί έως το βράδυ ως ένα all day στέκι που τις βραδινές ώρες μετατρέπεται σε wine bar. (Τηλ. 2610 240872)

Το Σάββατο το βράδυ ο dj Berman μας καλεί σε καρναβαλικούς ρυθμούς δίνοντάς μας ραντεβού στο γνωστό στέκι της Μαιζώνος.

NEO ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Άνοιξε για το κοινό τον Ιούλιο του 2009 και είναι απλώς συγκλονιστικό. Μοντέρνο, φουτουριστικής αισθητικής, ευρύχωρο, με άποψη και άκρως ενδιαφέρον παρουσιάζει με έξυπνο, διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό τρόπο τα ευρήματα της Αχαΐας. Χωρίζεται σε τρεις αίθουσες και οι αντίστοιχες ενότητες ρίχνουν φως στα ταφικά έθιμα, τον ιδιωτικό και το δημόσιο βίο των ανθρώπων της αρχαιότητας. Η μόνιμη έκθεση ακολουθεί το μοτίβο όλων των σύγχρονων μουσείων του κόσμου, δηλαδή πολλά από τα εκθέματα δεν βρίσκονται κλεισμένα σε βιτρίνες, αλλά στέκονται ελεύθερα στο χώρο, και έτσι όλοι οι επισκέπτες –μικροί και μεγάλοι– μπορούν να τα πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής. Υπάρχουν επίσης video wall όπου προβάλλονται slides με ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρα ψηφιδωτά σε άριστη κατάσταση από τις ρωμαϊκές βίλες στις οποίες βρέθηκαν, καθώς επίσης και ολόκληροι τάφοι και σαρκοφάγοι από τον τόπο εύρεσής τους. Επιπλέον, στο μουσείο έχει μεταφερθεί μέρος μιας ρωμαϊκής κατοικίας, μιας αστικής κατοικίας ρωμαϊκών χρόνων και ένα πολυτελές ιδιωτικό λουτρό. Την εικόνα για το πώς ζούσαν οι άνθρωποι τότε και τι τους απασχολούσε συμπληρώνουν οι ενότητες για την υφαντική, το ψάρεμα, το κυνήγι, τη διακόσμηση κατοικίας, τις κομμώσεις και τον καλλωπισμό, τα κοσμήματα, την ενδυμασία, το παιχνίδι και τον ερωτικό βίο.

Εθνική οδός Πατρών – Αθηνών 38-40

2613 616100/ 2613 616151

ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 08:00-20:00

Ό,τι κι αν επιλέξετε να κάνετε, να περάσετε όμορφα!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight