Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Καρναβάλι και εφημερίες σε ΠΓΝΠ και Άγιο Ανδρέα-Πού θα έχει ασθενοφόρα το ΕΚΑΒ, παρά τις ελλείψεις

Καρναβάλι και εφημερίες σε ΠΓΝΠ και Άγιο...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Τα μισά ασθενοφόρα εκτός λειτουργίας στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας

Οι επισκέπτες του Καρναβαλιού έχουν αρχίσει να φτάνουν από το απόγευμα της Πέμπτης στην Πάτρα και οι αφίξεις αναμένεται να κορυφωθούν σήμερα και αύριο. Το Καρναβάλι φτάνει στο απόγειό του αυτό το Σαββατοκύριακο και υγειονομικοί φορείς τίθενται σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτα περιστατικά.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού, τόσο το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όσο και το ΓΚΝΠ Πατρών θα εφημερεύουν καλύπτοντας τις ανάγκες που θα προκύψουν, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται το ΕΚΑΒ, παρά τις ελλείψεις σε ασθενοφόρα.

Όπως είπε στο thebest.gr o Διευθυντής του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας Γρηγόρης Μπαράκος, βρίσκονται σε ετοιμότητα παρά τις ελλείψεις σε στόλο, δεδομένου ότι το ΕΚΑΒ στη Δυτική Ελλάδα (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο) έχει περίπου 45 ασθενοφόρα, αλλά στην κυκλοφορία βρίσκονται γύρω στα 20.  Παλαιότητα, βλάβες, γραφειοκρατία, "τραβάνε χειρόφρενο" σε αρκετά ασθενοφόρα. Ωστόσο αναμένεται διαγωνισμός που θα αφορά την ενίσχυση και της Πάτρας με ασθενοφόρα. "Είμαστε έτοιμοι, έχουμε μια όσο το δυνατόν επαρκή δύναμη και επιπλέον, εμπειρία και φιλότιμο. Τα ασθενοφόρα μας θα βρίσκονται σε επίκαιρα σημεία στην Πάτρα και θα είμαστε σε επαφή με τα Τμήματα Επειγόντων Εξωτερικών και των δύο νοσοκομείων, για τα περιστατικά που θα χρειαστεί να διακομίσουμε", επισημαίνει στο thebest.gr.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το Σαββατοκύριακο και την Καθαρά Δευτέρα τo EKAB θα βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα με 9 ασθενοφόρα, τα οποία  θα είναι σε κεντρικά και όχι μόνο σημεία. Στην Αγίου Νικολάου, στην Γούναρη, κοντά στην πλατεία Μαρούδα, πέριξ του κέντρου, κοντά στο λιμάνι, αλλά και προς την περιοχή των Ζαρουχλεΐκων, καθώς και του Πυροσβεστείου, όπου και καταλήγει η παρέλαση της Κυριακής.

Ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Πάτρας λόγω και της πολύχρονης εμπειρίας του, επισημαίνει την ανάγκη οι πολίτες να είναι προσεκτικοί, να διασκεδάσουν γιατί το δικαιούνται, αλλά με μέτρο, ιδιαίτερα στην κατανάλωση αλκοόλ. Άλλωστε στο παρελθόν, είχε βρεθεί μπροστά σε περιστατικά παιδιών, 12 και 13 μόλις ετών, να βρίσκονται υπό την επήρεια μέθης. Εκτιμά ωστόσο ότι πλέον ο κόσμος είναι πιο προσεκτικός.

Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

 

"Για 35η συνεχή χρονιά, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Περιφερειακού Τμήματος Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, έχει αναλάβει κατόπιν αιτήματος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων - Πατρινό Καρναβάλι, την Υγειονομική και Διασωστική κάλυψη όλων των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2017.

Εν όψει της κορύφωσης των φετινών εκδηλώσεων, το τριήμερο από την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου έως και τα ξημερώματα της Καθαρής Δευτέρας 27 Φεβρουαρίου 2017, έχει εκπονηθεί πλήρες επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού προκύψει", όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρού και συνεχίζει:

"Ιδιαίτερα για τις ανάγκες κάλυψης των δύο τελευταίων παρελάσεων (Νυχτερινής Ποδαράτης και Μεγάλης Παρέλασης) και της Τελετής Λήξης το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών θα διαθέσει φέτος δύναμη περίπου 140 Εθελοντών, οι οποίοι διαμοιρασμένοι σε ομάδες άμεσης επέμβασης θα καλύπτουν όλο το μήκος των διαδρομών των παρελάσεων και τα σημεία συγκέντρωσης των καρναβαλιστών και των θεατών. Επιπλέον θα διαθέσει ένα ασθενοφόρο όχημα, ένα όχημα μεταφοράς, ένα διασωστικό όχημα και τον απαραίτητο υγειονομικό, διασωστικό, τηλεπικοινωνιακό και άλλο εξοπλισμό. Για τις ανάγκες κάλυψης δε, της τελετής λήξης, θα διατεθεί επιπλέον ένα ναυαγοσωστικό σκάφος το οποίο θα περιπολεί πέριξ του μόλου της Αγίου Νικολάου.

Παράλληλα, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, στο άνω μέρος της Πλατείας Γεωργίου θα οργανωθεί Υγειονομικός Σταθμός και Σταθμός Πρώτων Βοηθειών οι οποίοι θα στελεχώνονται με Εθελοντές Σαμαρείτες με ειδικότητες Ιατρών, Νοσηλευτών και Διασωστών, καθώς και Κέντρο Επιχειρήσεων και Τηλεπικοινωνιών με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό.

Μέλημα και φέτος είναι η άμεση παροχή Πρώτων Βοηθειών, Διάσωσης, αλλά και ιατρικής βοήθειας, κατά το δυνατόν στον τόπο των συμβάντων ή στον Υγειονομικό Σταθμό και το Σταθμό Πρώτων Βοηθειών, έτσι ώστε και η επιβάρυνση των Νοσοκομείων της πόλης να είναι μικρότερη.

Το σχέδιο που θα εφαρμοστεί περιλαμβάνει συνεργασία με το Ε.Κ.Α.Β., την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία, την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων – Πατρινό Καρναβάλι και τα Νοσοκομεία “Άγιος Ανδρέας”, Π.Γ.Ν.Π “Παναγία η Βοήθεια” και Παίδων “Καραμανδάνειο”.

Η Διοίκηση του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών, εύχεται στους Εθελοντές που θα εργαστούν κατά το τελευταίο τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού “Καλή Δύναμη”, ώστε να φέρουν επιτυχώς εις πέρας το δύσκολο και απαιτητικό έργο τους. Επίσης εύχεται στις εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών της πόλης και των καρναβαλιστών Καλό Καρναβάλι, στέλνοντας το μήνυμα “Διασκεδάζουμε Υπεύθυνα”!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επί ποδός υγειονομικοί φορείς κι εθελοντές διασώστες για το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού-Ο σχεδιασμός

 


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being