Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μνημόσυνο την Κυριακή για τον μακαριστό Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Θεόκλητο - Καταγόταν από την Κάτω Βλασία

Μνημόσυνο την Κυριακή για τον μακαριστό ...

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Την ερχομένη Κυριακή της Τυρινής, 26 Φεβρουαρίου 2017, που είναι η εορτή του Αγίου μάρτυρος Θεοκλήτου, θα τελεστεί ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας Θεοκλήτου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Στις 12 Φεβρουαρίου συμπληρώθηκαν δέκα (10) χρόνια από την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτου της γειτονικής Μητροπόλεως, ο οποίος ποίμανε την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας για 40 χρόνια και αναδείχθηκε όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, σε υπόδειγμα αληθινού ποιμένα της εκκλησίας, μιμητού του μεγάλου Ποιμένος Αρχιερέως Χριστού.

Να σημειωθεί ότι στη Θεία Λειτουργία και στην τέλεση του ιερού μνημόσυνου θα προεξάρχει ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης κυρός Θεόκλητος εκοιμήθη στις 12-2-2007 και την επομένη έγινε η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου. Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρός Θεόκλητος (κατά κόσμον Λουκάς Αβραντινής) είχε γεννηθεί το 1922 στο χωριό Κάτω Βλασία Καλαβρύτων, από πολύτεκνους γονείς.

Εξελέγη Μητροπολίτης το 1965 και παρέμεινε στη θέση αυτή για σαράντα (40) συναπτά έτη. Στις 15 Απριλίου του 2006, ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Χριστόδουλος του είχε απονείμει την ανωτάτη διάκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Χρυσό Σταυρό του Απ. Παύλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις