Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα:Οι εξωσχολικοί με τα μηχανάκια και τα σπασμένα πεζοδρόμια "προκάλεσαν" τον Συνήγορο του Πολίτη

Δυτική Ελλάδα:Οι εξωσχολικοί με τα μηχαν...

Παρέμβαση για το 4ο ΓΕΛ Αγρινίου μετά τις καταγγελίες των γονέων

Την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη προκάλεσε αναφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου ΓΕΛ Αγρινίου σχετικά με λειτουργικά ζητήματα και «θέματα ασφάλειας» των μαθητών του σχολικού συγκροτήματος (του μεγαλύτερου του Αγρινίου) που στεγάζει το εν λόγω ΓΕΛ, το 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου και την ΕΠΑΣ Αγρινίου, στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Για το ζήτημα υπήρξε και σύσκεψη προ ημερών με τους αρμόδιους του δήμου Αγρινίου.

Ειδικότερα,  οι γονείς ισχυρίζονται πως στον προαύλιο χώρο των σχολείων εισέρχονται μαθητές ή ακόμη και εξωσχολικοί με δίκυκλα ή αυτοκίνητα προκαλώντας ηχορύπανση και απειλώντας της ασφάλεια των μαθητών. Σύμφωνα με την αναφορά, δεν υπάρχει επαρκής φύλαξη της πόρτας του προαύλιου χώρου των σχολείων και η πόρτα δεν παραμένει κλειστή κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους.

Επιπλέον οι γονείς στην αναφορά τους ισχυρίζονται ότι το πεζοδρόμιο έξω από το σχολείο είναι κατεστραμμένο και χρειάζεται αντικατάσταση ενώ υπάρχουν σπασμένα κομμάτια τσιμέντου τα οποία σε περίοδο κατάληψης χρησιμοποιούνται από τους μαθητές για το αποκλεισμό της εξωτερικής πύλης και χρήζουν απομάκρυνσης. Επίσης οι γονείς αναφέρουν ότι εκ μέρους της δημοτικής αρχής υπήρξε δέσμευση για τη διαμόρφωση χώρου πάρκινγκ στη θέση εγκαταλελειμμένων οικοπέδων η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί.

Όλα αυτά τέθηκαν υπόψη του Συνηγόρου του Πολίτη ο οποίος με έγγραφό του κάλεσε το δήμο Αγρινίου, το διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας και τους διευθυντές του 4ου ΓΕΛ και του 1ου ΕΠΑΛ να καταθέσουν τις απόψεις τους επί του θέματος και να προβούν στις δέουσες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλέστερη προσέλευση και παραμονή των μαθητών στα σχολεία.

Ως γνωστόν, ο Συνήγορος του Πολίτη ερευνά ατομικές διοικητικές πράξεις ή παραλείψεις ή υλικές ενέργειες οργάνων των δημόσιων υπηρεσιών που παραβιάζουν δικαιώματα ή προσβάλλουν νόμιμα συμφέροντα φυσικών ή νομικών προσώπων.

Για το θέμα ακολούθησε σύσκεψη κατά την οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τη δημοτική αρχή αναφέρθηκε πως για τη φύλαξη του σχολείου προορίζονται άτομα που θα προσληφθούν στα πλαίσια της οκτάμηνης κοινωφελούς εργασίας ενώ για τη διαμόρφωση πάρκινγκ επισημάνθηκε πως τα οικόπεδα ανήκουν σε ιδιώτες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις