Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιτέλους ασφαλτοστρώνεται η Ε.Ο Πύργου - Τριπόλεως

Επιτέλους ασφαλτοστρώνεται η Ε.Ο Πύργου ...

Διαβάστε αναλυτικά

Ένας από τους δρόμους που αποτελούσε πρόβλημα λόγω της ποιότητας του οδοστρώματος, η ΕΟ Πύργου – Τριπόλεως, επιτέλους επισκευάζεται. Τοποθετείται νέος ασφαλτοπάτητας καθώς σε πολλά σημεία είχαν φύγει μεγάλα τμήματα και η οδήγηση ήταν άκρως επικίνδυνη για όλους.

Πλέον με μια εργολαβία της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας προχωρά η αποκατάσταση της βατότητας της οδού. Αυτοψία στις εργασίες που γίνονται στο τμήμα κοντά στον ποταμό Ενιπέα πραγματοποίησε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Η εργολαβία είναι ύψους 1,6 εκατ. ευρώ και όπως τόνισε ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την ΠΕ Ηλείας. «Έχει πάρα πολλά χρόνια να γίνει παρέμβαση σε αυτόν τον δρόμο. Είναι αρκετά σημεία που θα αποκατασταθούν, όπως η γέφυρα του Ενιπέα, η ανηφόρα και η κατηφόρα της Βαρβάσαινας, ένα κομμάτι στον παλιό εθνικό δρόμο προς Καρούτες και στο ύψος της Αγίας Παρασκευής.

Αυτά θα τελειώσουν μέσα στην εβδομάδα, θα δούμε πώς θα εξελιχθούν και οι καιρικές συνθήκες και πώς θα συνεχιστεί το έργο, αμέσως επόμενη προτεραιότητα είναι το τμήμα στο Βασιλάκι, που είναι να γίνει πριν το Πάσχα, αν όχι όλο, τουλάχιστον το κομμάτι μέσα στο χωριό. Θα το δούμε με τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών κ. Λύτρα. Η προσπάθεια συνεχίζεται και στο επαρχιακό δίκτυο, όπου γίνεται πολύ καλή δουλειά, αλλά και στο εθνικό.

Ο δρόμος αυτός ήδη έχει χρηματοδοτηθεί και θα βγει νέα εργολαβία, ειδικά για τον δρόμο Πύργος – Ολυμπία - Ερύμανθος με άλλα τρία εκατ. ευρώ. Είναι μια εργολαβία που θα ξεκινήσει τώρα και θα είμαστε έτοιμοι το φθινόπωρο. Τις επείγουσες φθορές που πρέπει να αποκατασταθούν, τις κάνουμε τώρα, το καλοκαίρι είναι μπροστά μας, η κρουαζιέρα κινείται μέσω αυτού του δρόμου και για αυτό είπαμε να εντατικοποιήσουμε τη δουλειά μας» επισήμανε ο κ. Γεωργιόπουλος.

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις