Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ξεχωριστές μουσικές και θεατρικές παραστάσεις στο Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας

Ξεχωριστές μουσικές και θεατρικές παραστ...

Ανάμεσα τους Χαρούλης, "Λυσιστράτη" και Θάνος Μικρούτσικος

Συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις που καλύπτουν τα γούστα και του πιο απαιτητικού κοινού, περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, η επίσημη παρουσίαση του οποίου αναμένεται να γίνει στις αρχές της άλλης εβδομάδας.

Όπως γράφει το patrisnews.com, οι υπεύθυνοι, σχεδίασαν με προσοχή το φετινό πρόγραμμα, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις των καιρών και κυρίως του κοινού της Ηλείας που κάθε χρόνο «διψά» για ποιοτικές παραστάσεις – μουσικές και θεατρικές – και το αποδεικνύει, δίνοντας δυναμικό παρών σε αυτές. Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί και εκδηλώσεις – παραστάσεις που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία και τη συνεργασία και άλλων φορέων και συλλόγων της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες και το πρόγραμμα των καλλιτεχνών, που ήδη «κυκλοφορεί» στο διαδίκτυο και στις ηλεκτρονικές τους σελίδες, την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017, το κοινό θα απολαύσει στο Θέατρο Φλόκα στην Αρχαία Ολυμπία την «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, με τους Πέτρο Φιλιππίδη, Γιάννη Μπέζο, Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Ναταλία Τσαλίκη.

Στις 23 Ιουλίου, θα εμφανιστεί live στον ίδιο χώρο η Ελεονώρα Ζουγανέλη ενώ το φημισμένο Russian Ballet Theater, στις 25 Ιουλίου θα παρουσιάσει την θεατρική παράσταση «Η ωραία Κοιμωμένη» (η παράσταση αυτή στις 26/7 θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας) και τρεις ημέρες μετά, στις 28 Ιουλίου, ο ταλαντούχος Κρητικός ερμηνευτής Γιάννης Χαρούλης «επιστρέφει» στο Θέατρο Φλόκα της Αρχαίας Ολυμπίας, εκεί που αποθεώθηκε από το κοινό του το καλοκαίρι του 2014.

Οι τρεις μεγάλες κυρίες του ελληνικού πενταγράμμου, η Μαρινέλλα, η Γλυκερία και η Ελένη Βιτάλη, στο πλαίσιο της περιοδείας τους, κάνουν στάση στο Θέατρο Φλόκα στις 2 Αυγούστου, για να παρουσιάσουν ένα μουσικό θέαμα με τραγούδια του χθες και του σήμερα με τη συνοδεία 13 μουσικών.

Το «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου», η ξεχωριστή θεατρική παράσταση που θα συνδυάζει την ποίηση του Νίκου Καββαδία και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, θα παρουσιαστεί στο κοινό της Ηλείας, στις 5 Αυγούστου.

Στην σκηνή, μαζί με τον Θάνο Μικρούτσικο θα ερμηνεύσουν οι Στέλιος Μάινας, Σταύρος Ζαλμάς, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκος Αρβανίτης, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Μιχάλης Μαρίνος, Ιωάννης Παπαζήσης και περίπου σαράντα ακόμη μουσικοί, ηθοποιοί και χορευτές.

Τέλος ο Κωστής Μαραβέγιας υπόσχεται μία μοναδική συναυλία στις 11 Αυγούστου ενώ εξαιρετικά σημαντική στιγμή για το Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, αναμένεται να αποτελέσει μέσα στον Αύγουστο, το μοναδικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη», που ήδη ενθουσίασε και συγκίνησε χιλιάδες κόσμου στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο στάδιο πριν λίγες ημέρες, στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture