Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Νίκη επί των ΗΠΑ ξανά, με τα αδέλφια μου»

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Νίκη επί των ΗΠΑ...

Ο σουπερστάρ του ΝΒΑ στο περιθώριο του φιλικού αγώνα Antetokounbros event

Η δημόσια έκφραση της επιθυμίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο να νικήσει τις ΗΠΑ μαζί με τα αδέλφια του, όπως είχε κάνει η εθνική του 2006 στο Μουντομπάσκετ της Σαϊτάμα, ξεχώρισε από τη συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε τους Antetokounbros event, #weareallbros, στο ΟΑΚΑ. Εκτός από τον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμο, στο πάνελ βρέθηκαν ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Μιχάλης Κακιούζης και ο Κάιλ Χάινς.

«Μικρός δεν ήξερα τι θα κάνω, αλλά ήξερα τι θέλω να κάνω. Είχα πει ότι θέλω να νικήσω ξανά την Αμερική με τα αδέλφια μου, όπως έκαναν τα παιδιά που έχουμε εδώ, που είναι οι τελευταίοι που τους έχουν νικήσει,» είπε συγκεκριμένα ο άσος των Μπακς εξηγώντας για τη διοργάνωση του event στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων:

«Θέλουμε να διασκεδάσουμε όλοι μαζί. Μας ρωτάνε γιατί είμαστε πάντα μαζί. Ετσι μεγαλώσαμε. Σήμερα είναι εδώ και ο Κώστας και θέλουμε να το δείξουμε και στον κόσμο.

Το event το ξεκινήσαμε πριν τέσσερα χρόνια και όσο περνούσε ο καιρός το κάναμε και πιο επίσημο ώστε να γίνει σε μεγαλύτερο βαθμό.

Προσπαθούμε να περάσουμε το μήνυμα ότι είμαστε όλοι αδέλφια και όλοι μαζί μπορούμε τα πάντα». Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ρωτήθηκε αν νιώθει ευθύνη απέναντι στα νέα παιδιά και απάντησε:

«Για εμάς είναι μεγάλη η ευθύνη. Υπάρχουν πολλά παιδιά για τα οποία είμαστε πρότυπο. Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμά μας, αλλά είναι μεγάλη η ευθύνη.

Μέσα από τη δουλειά έχει γίνει όλο αυτό που ζω. Είχα μάθει από μικρό παιδί να δουλεύω. Ολα αυτά είναι από δουλειά. Δεν είναι από χθες, αλλά εδώ και πολλά χρόνια, όταν ήμασταν μικροί. Μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερο».

O Θανάσης Αντετοκούνμπο είπε: «Καλούμε τον κόσμο στο γήπεδο για να μοιραστούμε το όραμα ότι είμαστε όλοι αδέλφια. Ολοι είμαστε εδώ να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Ευχαριστώ όσους μας έχουν βοηθήσει κι έχουν έρθει εδώ. Ελπίζω να απολαύσουν το σόου.

Θέλουμε να δείξουμε στο εξωτερικό ότι περνάμε καλά. Θυμάμαι ότι όταν ήμασταν μικροί λέγαμε Διαμαντίδης, Θοδωρής, μετά Ντουράντ, ΛεΜπρον. Έτσι μεγαλώσαμε. Πέρυσι φέραμε τον Πορζίνγκις που τον ξέρει όλη η υφήλιος.

Θέλουμε να έρθουν του χρόνου και σταρ του ΝΒΑ. Δεν θα τους φέρουμε εμείς, αλλά θα έρθουν γιατί θα περάσουν καλά. Θα είναι τρομερό πιστεύω».

Ο τέως αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης τόνισε από την πλευρά του: «Εύχομαι ο κόσμος που θα έρθει να περάσει όμορφα. Ελπίζω όλοι να περάσουν όμορφα ξανά».

Ο αρχηγός της χρυσής εθνικής του Ευρωμπάσκετ του 2005, Μιχάλης Κακιούζης επισήμανε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ όπως στη Θεσσαλονίκη όλοι μαζί για να παίξουμε αυτό το ματς. Να το ευχαριστηθούμε όλοι. Να δείξουμε πως πρέπει να είναι ο αθλητισμός».

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς επισήμανε: «Η γενιά μας πήρε μια δάδα. Εσείς την έχετε τώρα και είστε σε άλλο επίπεδο. Θέλουμε να πάρουμε όλοι αυτή την πάσα και να την βάλουμε στο καλάθι. Για μας ήταν ωραίο να βρεθούμε ξανά στο γήπεδο.

Είναι μια φοβερή εμπειρία πέρυσι και φέτος. Τα παιδιά με τη νοοτροπία τους δίνουν άλλη διάσταση. Έχουν αναγκάσει όλους όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ να το βλέπουν διαφορετικά. Οφείλεται στην αγάπη που έχουν για το μπάσκετ τα παιδιά, για την Ελλάδα και να το μεταδώσουν παντού.

Θα ήταν πολύ εύκολο γι? αυτούς να μην το κάνουν, όμως όσο μένουν πιο μακριά από την Ελλάδα, τόσο πιο δυνατή είναι η προσπάθεια τους.

Είναι ευκαιρία και για εμάς, αλλά και για άλλα παιδιά που ήθελαν να έρθουν, αλλά δεν κατάφεραν λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων. Θέλουμε να μας δίνετε τέτοιες ευκαιρίες. Για μας είναι ένεση ενέργειας και θα την εκμεταλλευτούμε».

Ως επίλογο, ο Θοδωρής Παπαλουκάς προχώρησε στην ανακοίνωση της ίδρυσης της Eurohoops Academy, που θα έχει επικεφαλής τον ίδιο, αλλά και τον Δημήτρη Διαμαντίδη!

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όλοι αδέλφια στο ΟΑΚΑ!»-Νέο πάρτι από τους Αντετοκούνμπο


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports