Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απελπιστική κατάσταση με τα σκουπίδια - Χιλιάδες τόνοι στους δρόμους της Πάτρας - Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις - Μερική αποκομιδή από τους απεργούς

Απελπιστική κατάσταση με τα σκουπίδια - ...

Δυσοσμία και φραγμένα περάσματα

Απελπιστική παραμένει και στην Πάτρα καθώς και στους πρώην καποδιστριακούς δήμους που εντάχθηκαν σε αυτόν, η κατάσταση με τα συγκεντρωμένα σκουπίδια στους δρόμους.  Την ίδια ώρα οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται.Σε πολλές περιπτώσεις κεντρικών σημείων της Πάτρας δεν μπορείς να περάσεις. Ωστόσοτο το μεγαλύτερο ζήτημα είναι  η δυσοσμία, που σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, γίνεται εντονότερη και δημιουργεί αποπνικτική ατμόσφαιρα. Είναι στιγμές που πολίτες δεν μπορούν καν να καθίσουν στο μπαλκόνι του σπιτιού τους, ενώ υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Στην Πάτρα τα απορρίμματα που είναι στους δρόμους ανέρχονται σε περίπου 3.500 τόνους.

Όσο διαρκούν οι κινητοποιήσεις το πρόβλημα εντείνεται και η κατάσταση θα χειροτερέψει όταν ανέβει κι άλλο ο υδράργυρος, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι γι αυτή την εβδομάδα.

Οι απεργοί, που διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους προβαίνουν σε μερική αποκομιδή από σχολεία, νοσοκομεία, παραλίες και κεντρικά σημεία της πόλης καθώς και σε κάποιες συνοικίες.

Το ζήτημα που προέκυψε με την αντισυνταγματικότητα της ανανέωσης συμβάσεων σε εργαζομένους σε ΟΤΑ αφορά στην Πάτρα 64 άτομα του τομέα καθαριότητας.

ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζει και αυτή την εβδομάδα τις κινητοποιήσεις. Σήμερα πραγματοποιεί στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας ενώ έχει αποφασιστεί η πραγματοποίηση συλλαλητηρίων στις πρωτεύουσες των νομών της χώρας.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τουλάχιστον έως την προσεχή Πέμπτη, καθώς δεν ικανοποιήθηκε από τη νομοθετική ρύθμιση Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα.

Για την Πέμπτη,έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα έξω από τα γραφεία της στις 10:30 το πρωί και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου. 

Εν αναμονή μεγάλου καύσωνα και με «βουνά» από σκουπίδια στους δρόμους των πόλεων, συνεχίζονται οι καταλήψεις στα αμαξοστάσια των δήμων και στους ΧΥΤΑ της χώρας, με αποτέλεσμα να μην γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων, παρά μόνο σε ευαίσθητους χώρους (νοσοκομεία, λαϊκές αγορές κ.λπ.).


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα σκουπίδια παραμένουν και αυξάνονται ... - The Best News

Σκουπίδια παντού - Μέχρι τουλάχιστον την ερχόμενη ... - The Best News

Ζέστη και σκουπίδια "εκρηκτικό μείγμα" στο κέντρο και ... - The Best News

Νέες κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στους ... - The Best News

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις