Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Εθελοντικές οργανώσεις και το bullying

Εθελοντικές οργανώσεις και το bullying

Του Ηρακλή Ρούπα

Δεν είναι δυνατόν να μην αναγνωρισουμε το σημαντικό έργο των εθελοντικών οργανώσεων του Νομού μας. Οργανώσεων συλλογικότητας και ανιδιοτελούς προσφοράς στον άνθρωπο και τον συμπολίτη. Στους ενήλικες και στα παιδιά. Ειδικά όμως στα παιδιά, καθώς την εποχή της κρίσης η ανισορροπία στην κοινωνία δημιουργεί ανισορροπία στην οικογένεια με επακόλουθο τον αντίκτυπο στα παιδιά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους όμως «περνάει» μέσα από την ενημέρωση των γονέων. Την ενημέρωση όσων περισσότερων θα έλεγα.

 

Η σύγχρονη μορφή «καταπίεσης» είναι το “bullying”. Κοινώς η καταπίεση των αδυνατότερων. Εύστοχα θα επεσήμανε καθένας μας νομίζω πως σήμερα ο μισός πληθυσμός της Χώρας καταπιέζεται από τις συνθήκες. Τα παιδιά όμως αντιλαμβάνονται την ιδιότυπη αυτή καταπίεση με διαφορετικό τρόπο. Αντιδρούν δε συναισθηματικά, καθώς μη έχοντας την εσωτερική δύναμη να εκτονωθούν βιώνουν την δύσκολη καθημερινότητα των γονέων τους. Κάποια ίσως να μπορούν να ισορροπήσουν. Κάποια όμως όχι. Άλλα πάλι αποκτούν την αίσθηση πως στέκονται στα πόδια τους ή αντιστέκονται καταπιέζοντας τα ποια αδύναμα.

 

Το φαινόμενο αυτό πρέπει να καταπολεμηθεί σε κάθε του έκφανση και με κάθε μέσο και τρόπο. Αυτός είναι και ο λόγος που εκδηλώσεις του «ΙΚΕΛΟΥ» σαν αυτή που παραβρέθηκα το Σάββατο στην Κ. Αχαγιά αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. Μπορεί να είμαστε γονείς, όμως αν δεν μας δοθούν τα ερεθίσματα να αντιληφθούμε τι γίνεται γύρω μας, τι γίνεται στον περίγυρο των παιδιών μας, μπορεί να μην μάθουμε ποτέ την σημαντικότητα του να «βιώνουμε» τις αγωνίες των παιδιών μας. Να διαβάζουμε τα σημάδια ή πως να προλαβαίνουμε τις καταστάσεις σε κάποιες δύσκολες στιγμές τους. Η ενημέρωση και αφύπνιση που παρέχουν τα εθελοντικά σωματεία του Νομού μας συνθέτουν ένα σημαντικό έργο που πρέπει να στηριζεται με την παρουσία μας και υποστήριξη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις