Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στην Πάτρα απέκτησε και χορωδία

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στην Πά...

Η πρώτη εμφάνιση της χορωδίας θα γίνει 30 Αυγούστου 2017 στην Αμαλιάδα

Τα είκοσι χρόνια του θα εορτάσει το ερχόμενο φθινόπωρο το ΕΑΠ – Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το οποίο πρόσφατα εκτός από συμφωνική ορχήστρα, απέκτησε πλέον και χορωδιακό σχήμα. Η 32μελής συμφωνική ορχήστρα πραγματοποίησε την πρώτη της συναυλία την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα. Την ορχήστρα διευθύνει ο Πατρινός μαέστρος Γιώργος Γαλάνης.

Όσο για τη χορωδία, όπως μαθαίνουμε σε πρώτη φάση θα είναι 12μελής με την προοπτική να μεγαλώσει ενώ τη διδασκαλία της έχει αναλάβει η Πατρινή σοπράνο Λένα Σουρμελή, η οποία έχει την ευθύνη και της χορωδίας Μυρτουντίων στα Λεχαινά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, η χορωδία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου ετοιμάζει μία ωραία συναυλία που θα έχει περισσότερο τον χαρακτήρα μουσικής παράστασης για τις 30 Αυγούστου 2017 στην γειτονική Αμαλιάδα, στο νομό Ηλείας. Τίτλος της μουσικοθεατρικής βραδιάς θα είναι «Voci di luna – φωνές του φεγγαριού».

Την χορωδία θα συνοδεύει στο πιάνο ο Βασίλης Λάζαρης, ο οποίος είναι και στην Ορχήστρα του ΕΑΠ και έχει συνεργαστεί και με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Μέλη της νεοσύστατης χορωδίας του ΕΑΠ προέρχονται και από το operart studio του ΔΗΠΕΘΕ.

H χορωδία θα κάνει και μία συναυλία τον Οκτώβριο του 2017, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 20χρονα του ΕΑΠ.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture