Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πινακίδες στα ποδήλατα, ποινές για αντικοινωνικές συμπεριφορές, κλήσεις στο taxis και πρόστιμα με βάση το εισόδημα προβλέπει ο νέος ΚΟΚ

Πινακίδες στα ποδήλατα, ποινές για αντικ...

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή

Πινακίδες κυκλοφορίας στα  ποδήλατα, πρόστιμα βάσει εισοδηματικών κριτηρίων και ποινές που θα στερούν το δίπλωμα οδήγησης στην περίπτωση υποτροπής και θα αναγκάζει τους παραβάτες να ξαναδίνουν εξετάσεις για δίπλωμα, προβλέπει μεταξύ άλλων το νέο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας που ετοιμάζεται να κατατεθεί στη Βουλή.

Στο νεό νομοσχέδιο μάλιστα εισάγονται νέες κατηγορίες παραβάσεων όπως είναι η αντικοινωνική συμπεριφορά (πχ το πέταγμα τσιγάρου από το παράθυρο) , ενώ προβλέπονται και ποινές που δεν προϋποθέτουν οικονομική επιβάρυνση.

Οι ποινές ομαδοποιούνται σε τρεις κατηγορίες (μικρής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας) .

Επίσης, δίνεται ιδιαίτερο βάρος στις ποινές που προβλέπονται για την οδήγηση με παράλληλη χρήση του τηλεφώνου.

Πολλές είναι οι περιπτώσεις  που η παράβαση δεν θα συνοδεύεται από χρηματικό πρόστιμο, αλλά θα αφαιρούνται το δίπλωμα οδήγησης και η πινακίδα, αρχικώς για έναν με δύο μήνες και σε περίπτωση επανάληψης της παράβασης, για ακόμα μεγαλύτερο διάστημα. Αν ο παραβάτης υποτροπιάσει και τρίτη φορά θα πρέπει να δώσει πάλι εξετάσεις για  δίπλωμα οδήγησης.

Για ποιές παραβάσεις θα ισχύουν τα διοικητικά πρόστιμα:

Διοικητικά πρόστιμα θα ισχύουν για παράδειγμα για:

– Παρκάρισμα πάνω σε διαβάσεις για άτομα με κινητικά προβλήματα

– Ρίψη τσιγάρου έξω από το αυτοκίνητο

Παράλληλα για την οδήγηση μιλώντας στο κινητό τηλέφωνο που μπορεί να προκαλέσει μικρά ή μεγάλα ατυχηματα αλλά πολύ συχνά θα ενταχθεί στην κατηγορία συχνής πρόκλησης ατυχημάτων. Αν ο ίδιος οδηγός συνεχίσει τις παραβάσεις τότε θα πρέπει να ξαναδίνει εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης.

Από την στιγμή που θα κόβεται η κλήση από τον τροχονόμο θα αποστέλλεται στο υπουργείο Οικονομικών. Από εκεί θα το ταυτοποιεί το υπουργείο οικονομικών από το Τaxis και θα αποστέλλεται στον παραβάτη μέσω εφορίας. Έτσι, ο παραβάτης ανάλογα με το εισόδημα που έχει θα λαμβάνει και το ανάλογο πρόστιμο. Όσο μεγαλύτερο το εισόδημα τόσο μεγαλύτερες και οι προσαυξήσεις.

Ο υπουργός προανήγγειλε και αύξηση των ορίων ταχύτητας καθώς και εισαγωγή σημάτων για τα ποδήλατα.

*Με στοιχεία από dikaiologika

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις