Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δράσεις για την Αιολική Ενέργεια του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας Πατρών

Δράσεις για την Αιολική Ενέργεια του Μου...

Στο πλαίσιο της Επικοινωνιακής Δράσης του ΥΠΠΟ "Περιβάλλον και Πολιτισμός: Πνοές Ανέμων"

Ξεκινούν την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 οι επιδείξεις πειραματικών διατάξεων με θέμα την Αιολική Ενέργεια σε σχολικές ομάδες Π/βάθμιας & Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης του  Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας(ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών. Από την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, ένας σημαντικός αριθμός σχολικών ομάδων θα συμμετάσχει στις επιδείξεις πειραματικών διατάξεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της επικοινωνιακής δράσης πανελλαδικής εμβέλειας του Υπουργείου Πολιτισμού «Περιβάλλον και Πολιτισμός: Πνοές ανέμων».  Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της χώρας και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του.

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, το ΜΕΤ θα είναι ανοιχτό κατά τις ώρες  11.00-14.00 & 17.00-19.00 προκειμένου να υλοποιηθούν οι επιδείξεις πειραματικών διατάξεων με θέμα την Αιολική Ενέργεια σε γονείς με παιδιά, ενήλικες, παιδιά κλπ,  ενώ στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί  Ημερίδα με θέμα «Αιολική Ενέργεια-Πράσινη Ενέργεια». Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει  ενδιαφέρουσες ομιλίες από τους Γιώργο Λευθεριώτη, Αν.  Καθηγητή Τμήμα Φυσικής, ΠΠ, «Αιολική ενέργεια: τεχνολογία και εφαρμογές», Δρ Μιχάλη Μπουρδούλη, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό & Τεχνολογίας Υπολογιστών – Οικονομολόγο, Αναπλ. Τομεάρχη Εκμετάλλευσης, Περιοχή Πάτρας, ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., Μεταδιδακτορικό Ερευνητή  - Πανεπιστημιακό Υπότροφο THM&ΤΥ Πανεπ. Πατρών «Η ηλεκτρική ενέργεια από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση και η συνεισφορά των αιολικών συστημάτων», Δρ. Παναγιώτη Παπασταματίου, Διευθυντή Ανάπτυξης Έργων και Ανδρέα Βλαμάκη, Υπεύθυνο Ανάπτυξης Έργων, ΕΝΤΕΚΑ Α.Ε. «Αιολικό πάρκο στο Παναχαϊκό όρος: 11 χρόνια αρμονικής συνύπαρξης φύσης και ανεμογεννητριών».
Η εκδήλωση θα τελειώσει με παρουσίαση  διατάξων για την Αιολική Ενέργεια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις