Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέα μέτρα στο λιμάνι της Πάτρας για το μεταναστευτικό - Στον ISPS οι πλάστιγγες, ξεκινά η κατασκευή της ζώνης περιπολίας

Νέα μέτρα στο λιμάνι της Πάτρας για το μ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Αυξάνονται οι μετανάστες στην παραλιακή της Πάτρας

Σειρά νέων μέτρων είναι έτοιμος να εφαρμόσει ο ΟΛΠΑ  για την αντιμετώπιση των «πιέσεων» που δέχεται καθημερινά το λιμάνι της Πάτρας, από τις εφόδους προσφύγων και κυρίως μεταναστών, που θέλουν να ταξιδέψουν παράνομα στην Ιταλία.

Την ίδια ώρα η ένταση μεταξύ τους, ανάμεσα στις ομάδες που έχουν καταλύσει στα παλιά εργοστάσια της ΑΒΕΞ και Λαδόπουλου, ανεβαίνει και χθες βράδυ σημειώθηκε άλλη μια συμπλοκή, στο ύψος της ΑΒΕΞ.

Μετανάστες που είχαν απομακρύνει από τον χώρο του λιμανιού  άνδρες του Λιμεναρχείου της Πάτρας, ήρθαν σε αντιπαράθεση με άλλους αλλοδαπούς, επί της Ακτής Δυμαίων. Αρχικά λεκτική και στη συνέχεια ακολούθησε συμπλοκή. Ωστόσο επενέβη άμεσα η αστυνομία και η κατάσταση ελέγχθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ο αριθμός των ατόμων που επιχειρούν να διαφύγουν μέσω του λιμανιού της Πάτρας αυξάνεται μέρα με τη μέρα και ιδιαίτερα την Κυριακή που μας πέρασε η κατάσταση ήταν πολλή δύσκολη, από τις «εφόδους» στη λιμενική ζώνη, αλλά όχι στον χώρο ISPS από τον οποίο αποπλέουν τα πλοία.

Γι΄αυτό και παρά τη δύσκολη κατάσταση ελάχιστοι περνούν στη γειτονική χώρα.

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Στο πλαίσιο ενίσχυσης των μέτρων για την ασφαλήαποτροπής των μεταναστών από την είσοδο στο λιμάνι, δημιουργείται χώρος περιπολίας. Το έργο αφορά την δημιουργία περίβολου περιπολίας μήκους 1.420,00m εσωτερικά και παράλληλα της εξωτερικής περίφραξης, σε ασφαλτοστρωμένο διάδρομο πλάτους 5,00m. Ο περίβολος περιπολίας θα οριοθετηθεί από τους υπόλοιπους χώρους του λιμένα με στοιχεία σκυροδέματος μορφής αντεστραμμένου Ταυ στα οποία θα στηρίζονται φύλλα Plexiglass, συνολικού ύψους 3,00m, ο οποίος θα ελέγχεται και με ηλεκτρονικά μέσα (κάμερες).

Τον Οκτώβριο προκηρύχθηκε το έργο και μειοδότης αναδείχτηκε Πατρινή εταιρεία, η ΑΤΕ Γ.Θ.ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του ΟΛΠΑ Νίκος Κοντοές και εκτιμά ότι η έναρξη των εργασιών θα γίνει στο τέλος του μήνα ή το αργότερο τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου 2018. Αυτή τη στιγμή ο ανάδοχος επικαιροποιεί τα δικαιολογητικά.

Το έργο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας και «στόχος και εκτίμησή μας είναι ότι μπορεί να ολοκληρωθεί νωρίτερα από τους 14 μήνες που προβλέπει το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου και αυτό να παραδοθεί εντός του 2018» τονίζει στο thebest.gr o κ. Κοντοές.

Την ίδια ώρα λαμβάνονται κι άλλα μέτρα. Ξεκινά σύντομα η διαδικασία μεταφοράς των πλαστιγγών εντός του ISPS ώστε να μειωθεί ο χρόνος παραμονής των φορτηγών στη λιμενική ζώνη, εκτός του χώρου ασφαλείας. Κι αυτό γιατί την ώρα αναμονής στις πλάστιγγες, μετανάστες εκμεταλλεύονται τη συγκυρία για να μπουν στα φορτηγά, με αποτέλεσμα πολλές φορές να δημιουργούνται εντάσεις και μεταξύ οδηγών και αλλοδαπών.

Επίσης ο ΟΛΠΑ ενισχύει και βελτιώνει την περίφραξη και του ΙSPS. Η εργολαβία έχει αναταθεί και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν σε περίπου 15 ημέρες και να ολοκληρωθεί σε ένα μήνα και κάτι από σήμερα.

Ο Πρόεδρος του ΟΛΠΑ αναγνωρίζει ότι ο αριθμός των μεταναστών παρουσιάζει αυξητική τάση στην Πάτρα, ωστόσο εκτιμά ότι παρά τις δυσκολίες η κατάσταση ελέγχεται αν και υπογραμμίζει ότι το πρόβλημα διογκώνει η δημιουργία δύο άτυπων καταυλισμών στα παλιά εργοστάσια απέναντι από το Λιμάνι, τα οποία χρησιμοποιούνται ως ορμητήρια.

Εκτιμά ότι θα πρέπει να γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και να τους προσφέρεται η βοήθεια που χρειάζεται, αλλά σε άλλους χώρους, αξιοπρεπείς , οι οποίοι να βρίσκονται μακριά από το λιμάνι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηρεμία αυτή την ώρα έξω από το λιμάνι της Πάτρας - The Best News

Στο λιμάνι της Πάτρας σήμερα το Al Jazeera για το ... - The Best News

«Πολιορκία» στο λιμάνι της Πάτρας από παράνομους μετανάστες ...

Η Bild "ακτινογραφεί" το λιμάνι της Πάτρας - Εικόνες ... - The Best News

Κρούσματα ψώρας σε μετανάστες που μένουν σε ... - The Best News

Πώς θα είναι ο φράχτης στο νέο λιμάνι για την ... - The Best News

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις