Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Σκούπα» στα σαραβαλάκια που ...αραχνιάζουν στους δρόμους της Πάτρας από τον Δήμο

«Σκούπα» στα σαραβαλάκια που ...αραχνιάζ...
Βγενόπουλος Φάνης

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 250 εγκαταλελειμμένα οχήματα

«Σκούπα» στα σαραβαλάκια που παραμένουν εγκαταλειμμένα σε διάφορες γωνιές της πόλης από τον Δήμο της Πάτρας. Σύμφωνα με υπολογισμούς, εκτιμάται ότι υπάρχουν περί τα 250 οχήματα σε χρόνια ακινησία στους δρόμους της Πάτρας, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται στις συνοικίες.

Ωστόσο, πρόσφατα απομακρύνθηκαν δυο οχήματα που οι ιδιοκτήτες τους έχουν παρατήσει εδώ και καιρό στο δημοτικό χώρο στάθμευσης «Γ. Καλετζώτης», στη λιμενική ζώνη.

Ο Δήμος Πατρέων μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, αυτές τις ημέρες, επιλέγει την εταιρεία που θα συλλέγει και θα μεταφέρει τα οχήματα που θα έχουν χαρακτηριστεί ως εγκαταλελειμμένα, καθώς λήγει η σύμβαση με την υπάρχουσα εταιρεία.

Από τη δημοτική Αρχή δίνεται προτεραιότητα στα οχήματα που βρίσκονται σε κακή κατάσταση, προκειμένου να εξαλειφθούν οι εστίες μόλυνσης. Μάλιστα, οι δημότες που εντοπίσουν στη γειτονιά τους κάποιο όχημα που βρίσκεται σε χρόνια ακινησία, μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο καλώντας στο τηλέφωνο 15190.

Από τη στιγμή που θα εντοπιστεί ένα παλιό αυτοκίνητο, ο Δήμος προχωράει στην επικόλληση του ειδικού αυτοκόλλητου που το χαρακτηρίζει ως εγκαταλειμμένο και μετά από 40 ημέρες αποσύρεται από την ανάδοχη εταιρία.

Όπως εκτιμούν στο Δήμο Πατρέων μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάδειξης του αναδόχου, η περισυλλογή των εγκαταλειμμένων οχημάτων θα ξεκινήσει σε διάστημα τριών έως τεσσάρων μηνών.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις