Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΖΩΗΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ VESO MARE: ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ "STAR WARS, ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ JEDI"

ΖΩΗΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ VESO MARE: ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ...

Την περιπέτεια έχει σκηνοθετήσει ο Ριάν Τζόνσον

Με στόχο να γίνει το 4ο φιλμ στην ιστορία που στο ξεκίνημα του, θα ξεπεράσει σε εισπράξεις το φράγμα των 200 εκατομμυρίων δολαρίων, το 8ο φιλμ του διαστημικού έπους «Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi – Οι Τελευταίοι Jedi» βγήκε στις 15 Δεκεμβρίου 2017 σε πάνω από 4200 αίθουσες των ΗΠΑ ενώ την Πέμπτη 14/12 έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα, σε διανομή της εταιρείας Feelgood. Ήδη όπως μας είπαν από τα Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε, η κίνηση στις προβολές της Πέμπτης ήταν ζωηρή με πολλά προπωλημένα εισιτήρια, από τους φαν που θέλησαν πρώτοι να δουν τη νέα ταινία που έχει σκηνοθετήσει ο 43χρονος Ριάν Τζόνσον του φιλμ «Looper», ο οποίος ως πιτσιρικάς ήταν λάτρης της space opera του Τζορτζ Λούκας (πλέον τα δικαιώματα πέρασαν από την Lucasfilm, ή για την ακρίβεια πουλήθηκαν στην Disney).

Κεντρικό ρόλο στο νέο φιλμ (η επίσημη πρεμιέρα του ήδη πραγματοποιήθηκε σε Λος Άντζελες και Λονδίνο) όπως διαβάσαμε, έχει ο Luke Skywalker (o Μαρκ Χάμιλ και πάλι στο ρόλο που όπως δήλωσε, δεν φανταζόταν ποτέ, όταν νεότατος πρωτοέπαιξε  στο Star Wars πως τόσα χρόνια μετά αντί να είναι απλώς ανάμεσα στον κόσμο/στους θεατές, είναι εκ των πρωταγωνιστών μίας νέας ταινίας του διάσημου  σινε-franchise).

Αν θυμάστε η προηγούμενη ταινία του 2015, Star Wars, The Force Awakens, σε σκηνοθεσία J.J. Abrams, έκλεινε με το πλάνο του Luke Skywalker απομονωμένο σ’ ένα νησί. Όπως εξήγησε ο σκηνοθέτης στο περιοδικό Entertainment Weekly, το πρώτο βήμα στο σενάριο ήταν να δει γιατί ο Luke Skywalker βρίσκεται σε αυτό το νησί. Δεν είναι ένας δειλός άνθρωπος, αντίθετα υπήρξε ένα σύμβολο ελπίδας. Δεν κρύβεται γιατί φοβάται ενώ την ίδια στιγμή μέσω της Rey-Daisy Ridley,  που κρατώντας το φωτόσπαθο – lightsaber, πηγαίνει να τον συναντήσει, ο μαχητής Luke  πρέπει να μάθει ότι ο γαλαξίας τον έχει ανάγκη.

Η Rey  έχει φτάσει στο νησί Ach-to (στην πραγματικότητα τα γυρίσματα έγιναν κάπου στην Ιρλανδία) με μεγάλες προσδοκίες. Είναι ένας σχεδόν πρωτόγονος χώρος που αποτελεί το ναό των Jedi. Πάνω του κατοικούν και τα μυστηριώδη αρχαία πλάσματα των Jedi, οι Caretakers που είναι αμφίβια πλάσματα που στην όψη και στο ντύσιμο θυμίζουν καλόγριες.

Στόχος της Rey είναι να ενθαρρύνει και να επαναφέρει τον Skywalker στη μάχη αλλά αντίθετα βρίσκει έναν γκρινιάρη, απογοητευμένο άνθρωπο, πολύ μελαγχολικό που την απορρίπτει. Στη νέα ταινία που ακολουθεί μοτίβα του «The Empire strikes back – Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται», το 2ο φιλμ του ’80, θα δούμε και μία μητρόπολη του καζίνο, την Canto Bight, τον Finn - John Boyega που βοήθησε τη νεαρή Jedi Rey ενάντια στον Kylo Ren –Adam Driver, να ξαναρίχνεται στη μάχη μαζί με τη νεοεισερχόμενη στο Star Wars, Rose Tico, (στο ρόλο η Kelly Marie Tran), τον Μπενίτσιο Ντελ Τόρο ως λακωνική φιγούρα DJ, μία γαλαξιακή βερσιόν ενός computer hacker που ξέρει να παραβιάζει κωδικούς και τους ντυμένους με κόκκινες στολές αυτοκρατορικούς φρουρούς Praetorians, που προστατεύουν τον ανώτατο αρχηγό Snoke,  της First Order, τον οποίο ερμηνεύει με capture motion image, ο Andy Serkis.

Φυσικά εκ των βασικών ρόλων έχει και η πριγκίπισσα Leia, η ηγέτις της Resistance – Αντίσταση που παραμένει ένα φως στον γαλαξία, πενθεί για τον Χαν Σόλο- Χάρισον Φορντ αλλά συνάμα βλέπει την ελπίδα στον X Wing πιλότο Poe Dameron– Oscar Isaac, που μοιάζει σαν αντικαταστάτης γιος της, αφότου ο γιος της Kylo Ren προτίμησε την σκοτεινή πλευρά του πλανήτη.

Στο ρόλο, στην τελευταία κινηματογραφική εμφάνιση της καριέρας της, μιας και την επόμενη μέρα των περσινών Χριστουγέννων πέθανε στα 60 της χρόνια, η ηθοποιός Carrie Fisher, στη μνήμη της οποίας και αφιερώνεται η ταινία.

*Στο φιλμ παίζουν και η Λόρα Ντερν και ο Ντόμναλ Γκλίσον.

Για την ταινία επικρατεί διεθνής ενθουσιασμός. Στις ΗΠΑ η εκτίμηση και οι προσδοκίες είναι ότι "Οι Τελευταίοι Τζεντάι" μπορεί και να φτάσουν στο 3ήμερο της πρεμιέρας τους, τα 210 με 220 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις. Όσο για τις κριτικές, απ' όσο είδαμε στο rotten tomatoes, σε 248 reviews, έχει μέσο όρο 94%!.

Είναι μία ταινία που σε κάνει να νιώθεις παιδί, λένε ενθουσιασμένοι σινεφίλ που ήδη απόλαυσαν το "Star Wars, Οι Τελευταίοι Τζεντάι".

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture