Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Μπάσκετ: Κατάρρευσε στο τέλος ο ΠΑΟΚ

Μπάσκετ: Κατάρρευσε στο τέλος ο ΠΑΟΚ

Γνώρισε την 6η ήττα

«Φρένο» στο σερί των 5 συνεχών θετικών αποτελεσμάτων που είχε εσχάτως, σε Ελλάδα και Ευρώπη, μπήκε απόψε για τον ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» ηττήθηκε, στο PAOK Sports Arena, για την 8η αγωνιστική του Champions League, από την πρωτοπόρο του 2ου ομίλου, Λούντβιγσμπουργκ, με 83-63.

Αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε, σε σημαντικό βαθμό από αποφάσεις των διαιτητών σε βάρος του «Δικεφάλου», στο δεύτερο ημίχρονο, με τους «ασπρόμαυρους», ωστόσο, να έχουν μερίδιο ευθύνης για την κακή παρουσία τους, στο ίδιο διάστημα, μετά από ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο ΠΑΟΚ είχε 48 πόντους στα δύο πρώτα δεκάλεπτα και πέτυχε στα δύο τελευταία μόλις 15, απέναντι στους Γερμανούς που είχαν πολύ ευκολότερο τρόπο για να σκοράρουν. Απόλυτη η υπεροχή στη ρακέτα για την Λούντβιγσμπουργκ (43 με 32 τα ριμπάουντ), με τον ΠΑΟΚ να έχει 19 λάθη, έναντι 14 της αντιπάλου του. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Τόμας Ουόλκαπ (18π., 6 ριμπ., 5 ασ.). Ξεχώρισαν για τον ΠΑΟΚ οι Δημήτρης Κατσίβελης (16π., 6 ριμπ., 3 ασ., 1 κοψ.), Βαγγέλης Μαργαρίτης (15π., 4 ριμπ., 2 ασ).

Ενέργεια, ταχύτητα, όμορφες συνεργασίες, εναλλαγές στο σκορ, με τις ομάδες να επενδύουν περισσότερο στο επιθετικό ταλέντο τους, τα στοιχεία της αναμέτρησης στο πρώτο μέρος. Διάστημα που βρήκε τον ΠΑΟΚ στο 2' με 6-2, με τους Γερμανούς να παίρνουν την κατάσταση στα... χέρια τους, στην πορεία, έχοντας εκτελεστή τον Ουόλκαπ (5' 10-13, 8' 15-18, 9' 19-21).

Βολές από τον Κόνιαρη (4/4), έφεραν τη μάχη στα ίσια στο 10' (23-23), ισορροπία που άλλαξε ο Ουόλκαπ «οπλίζοντας» εκ νέου (12' 25-30). Ο «Δικέφαλος»... απάντησε με σερί 9-2 στο 15' (34-32), έχοντας του Μαργαρίτη, Ζάρα, Κατσίβελη να βάζουν την μπάλα στο καλάθι και τον τελευταίο να οργανώνει και να τροφοδοτεί τους συμπαίκτες του.

Ο Κουκ έβαλε ξανά μπροστά τη Λούντβιγσμπουργκ (34-36), για να ακολουθήσουν λεπτά με συνεχείς εναλλαγές στο προβάδισμα, λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι, ωστόσο, στο 19', μετά από 7 πόντους, στη σειρά, από τον Χαραλαμπόπουλο, βρέθηκαν στο +4 (47-43). Απόσταση που μειώθηκε στο μισό καλάθι στο ημίχρονο (48-47), με καταλογισμό, ελάχιστα νωρίτερα, ανύπαρκτου αντιαθλητικού φάουλ στον Μαργαρίτη.

Κακό ποιοτικά το τρίτο δεκάλεπτο, με τις ομάδες να πιέζουν περισσότερο αμυντικά και πόντους να προστίθενται με το... σταγονόμετρο. Χαρακτηριστικό το ότι οι Γερμανοί σκόραραν λίγο μετά το δίλεπτο στην περίοδο και ο ΠΑΟΚ, με τον Μαργαρίτη, στο 25'. Με επιμέρους 12-7, εν τέλει, η Λούντβιγσμπουρκ, έχοντας εφαλτήριο και αρκετές δεύτερες επιθέσεις που της έδωσε ο «Δικέφαλος», προηγήθηκε με +4 στο 30' (55-59).

Με τον ΠΑΟΚ «άσφαιρο» στα επτά λεπτά της τέταρτης περιόδου, τον Ουόλκαπ να πετυχαίνει τους πρώτους του πόντους στο δεύτερο ημίχρονο και τους διαιτητές να σφυρίξουν απροκάλυπτα εις βάρος του ΠΑΟΚ, η απόσταση της Λούντβιγσμπουργκ είχε συνεχώς αυξητικές τάσεις.

Στο 37' η διαφορά ήταν στους 19 (74-55), ο Κατσίβελης έβαλε το πρώτο καλάθι για τους Θεσσαλονικείς, στα 2'43΄΄΄για το φινάλε. Οι Γερμανοί προηγήθηκαν μέχρι και με +22 (61-83) στο 40'', πριν το τέλος.

*«Θόρυβο», δηλώνοντας παρουσία στο γήπεδο, για να στηρίξουν την ομάδα τους, έκαναν δέκα περίπου υποστηρικτές της Λούντβιγσμπουργκ, που παρακολούθησαν δια ζώσης τη μάχη των Γερμανών με τον «Δικέφαλο».

*Με έντονες αποδοκιμασίες έφυγαν στα αποδυτήρια, για το ημίχρονο, οι διαιτητές του αγώνα, εισπράττοντας τη δυσαρέσκεια της «ασπρόμαυρης» κερκίδας για λανθασμένες αποφάσεις τους, σε βάρος του ΠΑΟΚ, στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Ομοιο το σκηνικό και κατά την αποχώρησή του στο τέλος του αγώνα. Ειρωνικά, δε, ήταν τα χειροκροτήματα, στη διάρκεια του τέταρτου δεκαλέπτου, μετά από προκλητικά σφυρίγματα εις βάρος του ΠΑΟΚ.
* Ενταση προκλήθηκε στα 4'39'', πριν το τέλος του αγώνα, ανάμεσα στον Λάκι Τζόουνς και τον Ελγκιν Κουκ.

Διαιτητές: Μπούλτο, Βοβκ, Νίκολιτς

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 48-47, 55-59, 63-83

ΠΑΟΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Κλάσεν, Χρυσικόπουλος, Κρουμπάλι 5, Κόνιαρης 6, Τσόχλας, Μαργαρίτης 15 (1), Ζάρας 8 (2), Χαραλαμπόπουλος 7 (1), Κατσίβελης 16 (2), Γκος 2, Τζόουνς 3 (1), Τρις 1

ΛΟΥΝΤΒΙΓΣΠΟΥΡΓΚ (Τζον Πάτρικ): Ουόλκαπ 18 (3), Εβανς 13, Τζόνσον 6, ΜακΡέι, Σίαρς 8, Γκέτσε 3 (1), ΜακΝίλι 6 (1), Κοχ 3 (1), Βαλεσκόφσκι 8, Κουκ 8 (1), Τίμαν 10

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποδόσφαιρο: Ο ΠΑΟΚ έκανε "πάρτι" στα Πηγάδια

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports