Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ένα γιορτινό παραμύθι μας περιμένει να το ανακαλύψουμε

Ένα γιορτινό παραμύθι μας περιμένει να τ...

Στο Area Synest στην Αιγείρα

Το θεματικό πάρκο Area Synest στο χωριό Συνεβρό στα ορεινά της Αιγείρας Αχαΐας στολίστηκε για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς 2017. Ένα γιορτινό παραμύθι έχει στηθεί και σας περιμένει να το ανακαλύψετε.

Η Χιονάτη μαγεμένη και όλοι οι νάνοι να περιδιαβαίνουν όλο το πάρκο. Η παγωμένη πόλη, τα ελάφια, η φάτνη με τα προβατάκια, οι άγγελοι και όλα τα ζωάκια του πάρκου στα ιδιαίτερα χωριουδάκια τους (κοτοχωριό, κουνελοχωριό, λίμνη με πάπιες, περιστερώνας).

Στην είσοδο του πάρκου μας περιμένουν τρεχούμενα νερά τα οποία καταλήγουν στη λίμνη με τα χρυσόψαρα, τα νούφαρα και τις υπέροχες γαλάζιες λιμνούλες.

Διασχίζουμε τη γέφυρα πάνω από τη λίμνη και μπαίνουμε στο θεματικό πάρκο όπου σε όλη την έκταση του αναδύονται αρώματα από λουλούδια και αρωματικά φυτά από όλο τον κόσμο. Αρχικά συναντούμε τον εντυπωσιακό γεροπλάτανο με τη φωλιά στην οποία αναφερθήκαμε νωρίτερα, στολισμένη.

Έπειτα βλέπουμε το θερμοκήπιο το οποίο κατά εποχές φιλοξενεί διάφορα θέματα και τώρα φιλοξενεί τη πανέμορφη και καλόκαρδη Χιονάτη. Περπατώντας εκτός των καλλωπιστικών φυτών θα δούμε πολλά είδη δέντρων και αρκετούς λαχανόκηπους.

Το επόμενο το οποίο επισκεπτόμαστε είναι το λαογραφικό μουσείο που φιλοξενεί τον αναπαλαιωμένο καφενέ του χωριού, τα επαγγέλματα που χάθηκαν στον χρόνο καθώς και την ζωή των κατοίκων του χωριού, μέσα από την καθημερινότητά τους.

Βγαίνοντας από το μουσείο κατηφορίζουμε το καλντερίμι και βρισκόμαστε στο χώρο υποδοχής και χαλάρωσης. Εκεί μας περιμένουν κεράσματα από τους οικοδεσπότες και μας δίνετε η ευκαιρία να καταστρώσουμε τη διαδρομή για το υπόλοιπο ταξίδι της περιήγησης μας βλέποντας και ανακαλύπτοντας το καθιστικό. Πιο μέσα μας παρουσιάζεται ο χώρος της καφετέριας όπου μπορούμε να απολαύσουμε ροφήματα και χειροποίητα γλυκά, συντροφιά  με τα μεγάλα τζάκια και τη θέα προς τη θάλασσα.

Βγαίνοντας από το χώρο υποδοχής κατηφορίζοντας το δρομάκι στο δεξί μας χέρι συναντούμε το χώρο με τα καλούδια. Στο αριστερό μας χέρι συναντάμε το εστιατόριο το οποίο προσφέρει γεύσεις Ελληνικής και Αρμένικης κουζίνας. Γύρω μας υπάρχουν μισόκρυμμένοι οι νάνοι και τα ελαφάκια.

Παίρνοντας το δρόμο για την υπόλοιπη βόλτα μας αντικρίζουμε την εκκλησία της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, σε Αρμένικη αρχιτεκτονική του Area Synest. Κατεβαίνοντας τα σκαλιά θα συναντήσουμε τη παγωμένη πόλη.

Παρακάτω μπορούμε να επισκεφτούμε το ιδιαίτερο κοτοχωριό, το περιστερώνα με τις σπάνιες ράτσες περιστεριών και το κουνελοχωριό μαζί με τα παγώνια. Προχωρώντας τη διαδρομή υπάρχει ένα ξέφωτο κατάλληλα διαμορφωμένο για να θαυμάσουμε τη ροή του ποταμού Κριού πριν κατέβουμε το μονοπάτι για να τον δούμε από κοντά. Γυρίζοντας πριν φτάσουμε στη πλατεία της εκκλησίας θα συναντήσουμε τη Φάτνη μαζί με τα προβατάκια.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε υφαίνοντας στους υπαίθριους αργαλειούς στα δέντρα. Θα χαλαρώσουμε στις επίγειες φωλιές ,θα θαυμάσουμε τον γάιδαρο ,τον ονομαστό Μένιο, την λίμνη με τις πάπιες και θα περπατήσουμε στο ποτάμι ,μέχρι το δικό μας "πάντα βρέχει".

Κάθε εποχή το θεματικό πάρκο αλλάζει τη διακόσμηση του με αποτέλεσμα κάθε επίσκεψη να είναι σαν την πρώτη (άγνωστο τι να περιμένεις από εικόνες και συναισθήματα).

Ένας χώρος ξεχωριστός, μοναδικός και σίγουρα ανεπανάληπτος.

Όλοι μας, σας περιμένουμε να σας υποδεχθούμε στο γιορτινό πάρκο μας από τις 2 Δεκεμβρίου και κάθε Σαββατοκύριακο και από τις 22 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου 2018 καθημερινά.

Ωράριο λειτουργίας: από τις 10:00π.μ. έως τις 5:00μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.areasynest.gr

fb: θεματικό πάρκο Συνεβρού

Tηλ. 6980085090

Αφιερώματα της ΕΡΤ:

http://www.ert.gr/thematiko-parko-synevrou-area-synest-enas-xechoristos-choros-mes-sti-fysi-tis-egialias/

https://www.youtube.com/watch?v=e5_x0Kx3SFs

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight