Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χιόνια στο Παναχαϊκό, δυνατοί άνεμοι στο Ρίο - Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα και αύριο σε Πάτρα και Δυτική Ελλάδα

Χιόνια στο Παναχαϊκό, δυνατοί άνεμοι στο...

Κακοκαιρία

 

Κακοκαιρία προβλέπεται για σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα. Δυνατοί άνεμοι στο Ρίο, χιόνια σε μεγάλο υψόμετρο στο Παναχαϊκό και γενικότερα έντονα φαινόμενα αναμένονται στην Πάτρα. Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη από τον Νικόλαο Σερέτη.

Γενικά:

''Παρέλαση'' βαρομετρικών χαμηλών λαμβάνει χώρα στην περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου την χρονική περίοδο που διανύουμε. Παράλληλα πολικές αέριες μάζες εξαπλώνονται σταδιακά βορειότερά μας σε μεγάλο τμήμα της Γηραιάς ηπείρου, φθάνοντας σήμερα Κυριακή να επηρεάζουν περιοχές όπως η Σκανδιναβία και κεντρικά τμήματα αυτής όπως η Γερμανία, η Αυστρία, η Τσεχία κλπ.Η δυτική-νοτιοδυτική κίνηση αυτή των πολικών αερίων μαζών θα έχει ως αποτέλεσμα να έλθουν αυτές σε επαφή με τα θερμότερα νερά της Μεσογείου.Ως εκ τούτου θα συντελεστεί νέα κυκλογένεση (δημιουργία βαρομετρικού χαμηλού) στην περιοχή της κεντρικής Μεσογείου.

Το νέο βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να κινηθεί ανατολικότερα μέσα στην ημέρα προς το Ιόνιο και να αρχίσει να επηρεάζει την χώρα μας οδηγώντας στην εκδήλωση ισχυρών βροχών και καταιγίδων σε μεγάλο μέρος αυτής κυρίως κατά την διάρκεια της Δευτέρας. Κινούμενο ανατολικά-βορειοανατολικά μέσα στην ημέρα θα αποχωρήσει από τον ελλαδικό χώρο φθάνοντας την Τρίτη στην περιοχή της Μαύρης θάλασσας.

Παράλληλα αναμένεται περαιτέρω δυτική εξάπλωση του ψύχους σε περιοχές όπως η Γαλλία, η Μ.Βρετανία και στα βορειότερα τμήματα της Ιβηρικής χερσονήσου.

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Κυριακή 25/2: Ήδη από την αρχή της ημέρας αναμένεται άστατος καιρός με κατά τόπους μπόρες από το ύψος της βορειοδυτικής Πελοποννήσου και βορειότερα.Από τις μεσημβρινές-πρώτες απογευματινές ώρες αναμένονται εκ νέου βροχοπτώσεις στο σύνολο της δυτικής χώρας, οι οποίες σταδιακά θα αποκτήσουν έντονο χαρακτήρα αρχής γενομένης από τα βορειοδυτικά.Ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 12-13oC κατά μέσον όρο και οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά δυτικοί στα 3-4bf στρεφόμενοι γρήγορα σε νότιους-νοτιοανατολικούς οι οποίοι σταδιακά θα ενισχυθούν αγγίζοντας το βράδυ τα 7-8bf,


Δευτέρα 26/2:Κακοκαιρία σε όλα τα δυτικά με έντονες βροχές και καταιγίδες με κατά τόπους χαλαζοπτώσεις κατά το πρώτο μισό της ημέρας.Σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας από τις μεσημβρινές ώρες, χωρίς να αποκλείεται κατά τόπους η εκδήλωση παροδικών όμβρων μέχρι και το τέλος της ημέρας.Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 10-11oC, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο δυτικοί στα 6-7bf.Εξασθένιση αυτών σταδιακά από το μεσημέρι στα 4-5bf και απόκτηση μιας πιο βορειοδυτικής συνιστώσας.Χιονοπτώσεις αρκετά πυκνές σε όλα τα δυτικά ορεινά και σε περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο.


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ


Κυριακή 25/2:Χωρίς βροχοπτώσεις το 1ο μισό της ημέρας.Ωστόσο από τις μεσημβρινές και μετά ώρες αναμένονται εκ νέου φαινόμενα χωρίς αρχικά την ένταση αυτών του Σαββάτου. Σταδιακή έντασή τους από τις πρώτες βραδυνές ώρες.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 10-13oC και οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 3-4bf.Παράλληλη εκδήλωση χιονοπτώσεων στο Παναχαϊκό όρος άνω των 1400-1500 μέτρων,


Δευτέρα 26/2:Έντονα φαινόμενα στην πόλη κατά το πρώτο μισό της ημέρας.Σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας από τις μεσημβρινές ώρες, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο να σημειωθούν σποραδικές μπόρες μέχρι και τις βραδυνές ώρες.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-11oC και οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 5-6 και στο Ρίο 7bf. Πυκνές χιονοπτώσεις στο Παναχαϊκό όρος άνω των 1000-1200 μέτρων.


ΥΓ: Ας δοθεί η απαιτούμενη προσοχή τόσο από τις εκάστοτε τοπικές αρχές όσο και από τους κατοίκους κατά την ερχόμενη κακοκαιρία προκειμένου να αποφευχθούν πιθανά προβλήματα.

Τάση Για Το Υπόλοιπο Της Εβδομάδας:Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν νέα επιδείνωση του καιρού από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης και από τα νοτιοδυτικά, με διάρκεια έως το μεσημέρι της Τετάρτης, οπότε και θα βελτιωθεί ο καιρός.Η είσοδος στον Μάρτιο δείχνει να πραγματοποιείται χωρίς βροχοπτώσεις, οι οποίες, όμως, υπάρχει ενδεχόμενο να επανεμφανιστούν κατά το πρώτο Σ/Κ του Μαρτίου.Η τάση του υδραργύρου δείχνει να είναι ανοδική από την Παρασκευή και μετά συνοδεία νοτίων ανέμων.


Επιμέλεια Προγνώσης:Νικόλας Σερέτης

Ρωμανός Πατρών

&

Για το www.meteoclub.gr:Nick-Stormlover

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις