Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυξημένος κατά πολύ ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου "Αγ. Ανδρέας" της Πάτρας- Αιχμές του Διοικητή κατά συνδικαλιστών

Αυξημένος κατά πολύ ο προϋπολογισμός του...

Ο Θ. Σερεμέτης απαντά στις αιτιάσεις του συλλόγου "Ιπποκράτης"

Αυξημένος κατά 13,58% είναι ο φετινός προϋπολογισμός του Γενικού Νοσοκομείου της Πάτρας «Ο Άγιος Ανδρέας» προκειμένου να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι μεγάλες ανάγκες του νοσηλευτικού ιδρύματος. Μάλιστα όπως εξηγεί ο διοικητής του Νοσοκομείου, Θόδωρος Σερεμέτης, είναι πιο σωστά δουλεμένος εκ μέρους του υπουργείου Υγείας και κατά συνέπεια δεν θα χρειαστεί άμεσα αναθεώρηση όπως συνέβαινε τα προηγούμενα έτη.

Η έγκρισή του βρίσκεται στο τελικό της στάδιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί αρκετά νωρίτερα σε σύγκριση με άλλες χρονιές, ενώ στο μεσοδιάστημα δεν παρατηρούνται δυσλειτουργίες καθώς η διοίκηση έχει λάβει τα μέτρα της. Το μόνο θέμα που δημιουργήθηκε, το οποίο όμως ο κ. Σερεμέτης αποσυνδέει από τον προϋπολογισμό είναι η μη πληρωμή τον «εξαιρέσιμων» δηλαδή των υπερωριών και των αργιών των εργαζομένων για το μήνα Δεκέμβριο.

Ωστόσο ο Διοικητής του Αγ. Ανδρέα εξηγεί ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο πληρώνει τα εξαιρέσιμα με μόνο ένα μήνα καθυστέρηση σε αντίθεση με το τι συνέβαινε στο παρελθόν ή με το τι συμβαίνει σε άλλα νοσοκομεία της χώρας που η καθυστέρηση αγγίζει ακόμα και τους 4 μήνες. Ο κ. Σερεμέτης δε, με αφορμή την σχετική ανακοίνωση των συνδικαλιστών του Αγ. Ανδρέα στην οποία αναφέρονται τόσο στο θέμα του προϋπολογισμού όσο και στα εξαιρέσιμα, κάνει επίθεση σε όσους, ουσιαστικά ψάχνουν αφορμές για να κάνουν γκρίνια και να προκαλούν αναστάτωση.

«Είμαστε το μοναδικό Νοσοκομείο που είμαστε στον προηγούμενο μήνα κι επειδή μια φορά δεν καταφέραμε να είμαστε στον προηγούμενο μήνα και πήγαμε στον επόμενο, χάλασαν τα πάντα; Δεν ισχύει αυτό, είναι πολύ λάθος να σηκώνουμε γκρίνια επειδή μια φορά τον χρόνο πήγαμε 15 μέρες πίσω. Είναι να πληρωθούν ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό για τον οποίο η αρχική έγκριση από την 6 Υγειονομική Περιφέρεια έχει ολοκληρωθεί και τα έγγραφα είναι ήδη στο Υπουργείο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σερεμέτης.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Αγίου Ανδρέα όλες τις προηγούμενες χρονιές ήταν αδύνατο να δουλέψουν με τον προϋπολογισμό ο οποίος κατατίθετο κάποιες φορές και μετά το Πάσχα, κι ήθελε αμέσως τροποποίηση. Φέτος, προσθέτει, έχει γίνει καλύτερα η κατανομή στις διάφορες κατηγορίες: φάρμακο, υγειονομικό, αντιδραστήρια, ορθοπεδικό, μισθοδοσία, εξωτερικές υπηρεσίες κ.α., με αποτέλεσμα να είναι πιο έτοιμος για δουλειά.

«Αντίθετα όσο πάμε προς τα πίσω είχαν το μαύρο τους το χάλι που σήμαινε ότι έπρεπε να τον πάρεις και να τον τροποποιήσεις, δηλαδή ένας ακόμα μήνας χαμένος. Με άλλα λόγια είμαστε σαφώς καλύτερα, άρα έχουμε κερδίσει τουλάχιστον δύο μήνες. Εκτός αυτού είμαστε 13,58% συν από τον περσινό κάτι που είναι εξαιρετικό επίτευγμα για το νοσοκομείο μας», δηλώνει ο κ. Σερεμέτης.

Αναφορικά τώρα με την πιθανότητα ανάγκης επιπρόσθετης χρηματοδότησης προς τα τέλη της χρονιάς για την κάλυψη π.χ. των ογκολογικών θεραπειών όπως έγινε και πέρυσι ο διοικητής του Αγίου Ανδρέα δεν αποκλείει μια τέτοια εξέλιξη παρά το γεγονός ότι για τα φάρμακα υπάρχει σημαντική αύξηση στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου που αγγίζει τα 250.000 ευρώ.

«Σε κάθε περίπτωση το πώς θα τρέξει η χρονιά σε σχέση με τα ογκολογικά φάρμακα που είναι και τα πλέον ακριβά δεν μπορεί κανείς να το εκτιμήσει. Υπάρχουν ασθένειες και θεραπείες που μπορεί να κοστίζουν 4.000-5.000 ευρώ. Εάν προκύψουν τέτοια περιστατικά είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ανάγκη για πρόσθετη χρηματοδότηση στο τέλος του έτους. Θα την έχουμε, εκτιμώ ότι το υπουργείο έχει ανταποκριθεί πλήρως στο αίτημα.

Όμως πρέπει να τονίσω ότι η μη έγκριση του προϋπολογισμού, η οποία θα γίνει τις επόμενες ημέρες, δεν δημιουργεί προβλήματα δυσλειτουργίας στο Νοσοκομείο για τον απλό λόγο ότι, ενώ είχαμε από μεριάς του υπουργείου την πρόθεση να έχουμε στις 2 του Γενάρη προϋπολογισμό, όταν φάνηκε ότι αυτό δεν θα ήταν δυνατόν να συμβεί, είχαμε πάρει τα μέτρα μας.

Το νοσοκομείο κινείται κανονικά και δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Το μοναδικό θέμα που δημιουργήθηκε ήταν με τις πληρωμές των εξαιρέσιμων του Δεκεμβρίου που πήγε 15 μέρες πίσω. Βέβαια είναι αμοιβές εργαζομένων. Πρέπει πάντα να τις σεβόμαστε κι αυτό κάνουμε», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο κ. Σερεμέτης.

 

Εργαζόμενοι Αγίου Ανδρέα: Δεν έχουμε ακόμα προϋπολογισμό

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις