Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Αχαΐα: Μετά τη φωτιά οι πλημμύρες – Νέες καταστροφές – Ακόμα περιμένουν χρήματα

Δυτική Αχαΐα: Μετά τη φωτιά οι πλημμύρες...

Δύσκολη η κατάσταση για μια ακόμα φορά

Νέες ζημιές σε καλλιέργειες, κατολισθήσεις και προβλήματα ιδιαίτερα στην αγροτική οδοποιία πολλών περιοχών του Δήμου Δυτικής Αχαΐας προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις του Σαββατοκύριακου και της Δευτέρας. Ωε γνωστόν η μεγάλη φωτιά του καλοκαιριού στην Άρλα και άλλες περιοχές του Δήμου, προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές με αποτέλεσμα με τις βροχές να προκαλούνται πλημμύρες. Και όλα αυτά ενώ ο Δήμος με δικές του οικονομικές δυνάμεις προχώρησε άμεσα σε αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, καθαρίζοντας και διευθετώντας κοίτες ποταμών και χειμμάρρων, όπως αναφέρει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Θανάσης Ραυτακόπουλος.

«Ο Δήμος εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.Αν δεν είχαμε κάνει αυτές τις παρεμβάσεις με δικά μας χρήματα θα είχαμε πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα γιατί ο όγκος των φερτών υλικών είναι τεράστιος. Το πρόβλημα είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία βοήθεια από την πολιτεία για αντιπλημμυρικά έργα και δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ. Κηρύχτηκαν μεν περιοχές του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όμως ως τώρα από το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχουμε λάβει χρηματοδότηση», εξηγεί ο κ. Ραυτακόπουλος.

Από την νέα κακοκαιρία προκλήθηκαν καταστροφές σε καλλιέργειες κυρίως πατάτες, σε Σαγαίικα, Λιμνοχώρι, Λακκόπετρα, Λάππα, σημειώθηκαν κατολισθήσει σε Πόρτες, Σανταμέρι και στον κεντρικό επαρχιακό δρόμο από Ζησιμαίικα προς Τζάιλο. Σύμφωνα με τα όσα μας περιγράφει ο Αντιδήμαρχος, πλημμύρισαν σπίτια στον Άνω Αλισσό, ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές στην αγροτική οδοποιία, ιδιαίτερα σε περιοχές του κάμπου όπως Λακκόπετρα, Λιμνοχώρι και Σαγαίικα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις