Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έφυγε από την πατρίδα του για να γλιτώσει τον πόλεμο και ζει έναν άλλο... Η συγκινητική ιστορία ενός σουδανού πρόσφυγα στην Πάτρα

Έφυγε από την πατρίδα του για να γλιτώσε...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Συγκλονίζει με την περιγραφή της περιπέτειάς του ο Ταγελντίν Σανατέν

Αναγκάστηκε να φύγει από τη χώρα του καθώς δεν άντεχε άλλο τους σκοτωμούς. Από τα 14 του χρόνια, του έδωσαν ένα όπλο και τον κατέταξαν στον στρατό του Σουδάν. Ο  Ταγελντίν Σανατέν έφυγε από τη χώρα του με σκληρές εικόνες στο μυαλό του. Οπως λέει χαρακτηριστικά, ακόμη και στην Καλαμάτα όπου αναζήτησε εργασία, έζησε τη φρίκη μιας κάννης στραμμένης πάνω του. Οταν το ίδιο του το αφεντικό τον πυροβόλησε 3 φορές αναγκάζοντάς τον για μια ακόμη φορά να εγκαταλείψει έναν τόπο.

Στα 14 χρόνια του του έδωσαν ένα όπλο και από τότε το μόνο που έχει γνωρίσει είναι ο πόλεμος. Τα μάτια του Ταγελντίν Σανατέν έχουν δει τη φρικαλεότητα του πολέμου. Τόση πολλή που δεν άντεξε. Έφυγε από το Σουδάν και έγινε ένας ακόμη μετανάστης. Πήγε στην Καλαμάτα και προσπάθησε να δουλέψει ως τσοπάνης στα χωράφια ντόπιου αγροκτηνοτρόφου. Για άλλη μια φορά όμως ήρθε αντιμέτωπος με την κάνη ενός όπλου.

Με λίγα και "σπαστά" ελληνικά, ο Ταγελντίν μας είπε την ιστορία του και τα μάτια του ήταν διαρκώς βουρκωμένα

Ο πόλεμος έχει χαράξει βαθιά την ψυχή του ... και τα μάτια του βουρκώνουν. Είναι τόσο έντονες οι εικόνες που δεν τον αφήνουν να κοιμηθεί τα βράδια. Μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν έχει αναζητήσει τη βοήθεια ψυχιάτρου στο νοσοκομείο του Ρίου, έτσι ώστε να βγάλει από το μυαλό του τις εικόνες των νεκρών, του πολέμου, αλλά ακόμη και εκείνες που αντιμετώπισε όταν το αφεντικό του, σύμφωνα με τον ίδιο, τον πυροβόλησε τρείς φορές με κυνηγετικό όπλο.

Ο Ταγελντίν Σανατέν τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκεται στην Πάτρα. Δουλεύει κατ ανάγκη στα φανάρια, καθαρίζοντας παρμπρίζ οχημάτων, όταν του το επιτρέπουν. Επίσης βοηθάει πολίτες που μεταφέρουν τρόφιμα και άλλα είδη από σουπερ μαρκετ.

Ο Ταγελντίν είναι μόλις 30 χρονών έχει ζήσει πολύ δύσκολα ωστόσο ελπίζει σε κάτι καλύτερο. Στο μυαλό του ακόμη ηχεί ο πόλεμος την ίδια στιγμή όμως αναζητά λίγη ειρήνη ανάμεσα στους ανθρώπους...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις