Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ «ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ»

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ «ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ»

Σε σκηνοθεσία του Γουές Άντερσον

Καλές κριτικές συνοδεύουν το ιδιαίτερο φιλμ animation «Το Νησί των Σκύλων – Isle of Dogs» που αποτελεί το νέο stop-motion animation του 49χρονου Αμερικανού σκηνοθέτη Γουές Άντερσον, ένα απολαυστικό, πανέμορφο και καυστικά πολιτικό σχόλιο πάνω στα ολοκληρωτικά καθεστώτα και τα κατοικίδια της ζωής μας.

Η ταινία άνοιξε το φετινό Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου όπου μάλιστα κατέκτησε την Αργυρή Άρκτο καλύτερης σκηνοθεσίας.

Το «Νησί των Σκύλων» ξεκίνησε να προβάλλεται από την Πέμπτη 19/4/2018 στη χώρα μας και στην Πάτρα στα Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε. Αξίζει να σημειωθεί πως το φιλμ τα έχει πάει και καλά εμπορικά με 19 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις έως τώρα στις ΗΠΑ συν άλλα περίπου 10 εκατομμύρια από την προβολή του στον υπόλοιπο κόσμο. Ο Wes Anderson ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου το 2001 για το «The Royal Tenenbaums», το 2012 για το «Moonrise Kingdom» και για το «The Grand Budapest Hotel» το 2014. Για το «The Grand Budapest Hotel» έλαβε και την 1η του υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας ενώ το προηγούμενο φιλμ που είχε κάνει με την τεχνική του stop-motion animation, το «Fantastic Mr. Fox» το 2009 με βασική ηρωίδα μία αλεπού, είχε προταθεί για το Όσκαρ καλύτερου animated φιλμ.

Ο Wes Anderson είναι και εκ των παραγωγών στο «Νησί των Σκύλων» μαζί με τους Scott Rudin, Steven Rales και Jeremy Dawson ενώ υπογράφει και το σενάριο.

Στο κοντινό μέλλον στην Ιαπωνία ο δήμαρχος του Μεγκασάκι εξορίζει όλα τα σκυλιά σ’ ένα απομονωμένο νησί – χωματερή εξαιτίας μίας επιδημίας γρίπης. Ένα 12χρονο αγόρι, ο Ατάρι φτάνει στο νησί για να ψάξει τον αγαπημένο του σκύλο Σποτς και θα αναλάβει να το βοηθήσει μία αγέλη σκύλων που ζει στη χωματερή.

Το εικαστικό κομμάτι της ταινίας που έχει διάρκεια 1 ώρα και 41 λεπτά, είναι υψηλό ενώ ακούγονται πολλοί γνωστοί ηθοποιοί όπως οι Bryan Cranston, Τίλντα Σουίντον, Σκάρλετ Γιόχανσον, Χάρβει Καιτέλ, Edward Norton, Bill Murray, Jeff Goldblum, Bob Balaban, Ken Watanabe, Greta Gerwig, Frances McDormand, κ.α.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture