Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δείτε γιατί φέτος το παιδί σας μπορεί να μη γίνει δεκτό στο νηπιαγωγείο ή στην Α' δημοτικού της... γειτονιάς σας

Δείτε γιατί φέτος το παιδί σας μπορεί να...

Από φέτος τριμελής επιτροπή θα μετακινήσει αν χρειαστεί μαθητές σε άλλα σχολεία

Με... άγχος και αγωνία προσέρχονται από τις αρχές Μαϊου στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά οι γονείς που θέλουν να εγγράψουν φέτος τα παιδιά τους για πρώτη χρονιά στη σχολική μονάδα της γειτονιάς τους. Κι αυτό γιατί από φέτος αναμένεται να λειτουργήσει για πρώτη φορά η τριμελής επιτροπή που θα αποτελείται από ένα Σχολικό Σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως πρόεδρο, τον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων και έναν Διευθυντή ή Προϊστάμενο Δημοτικού σχολείου για τα Δημοτικά Σχολεία και αντίστοιχα για τα Νηπιαγωγεία ένα Σχολικό Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής ως Πρόεδρο, τον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων και έναν Διευθυντή ή Προϊστάμενο Νηπιαγωγείου ως μέλη, με σκοπό μετά το πέρας των εγγραφών να μετακινήσει μαθητές σε άλλα σχολεία, προκειμένου να περιοριστεί ο αριθμός εκπαιδευτικών που απαιτείται σε κάθε σχολείο.

Δικαίωμα εγγραφής και στα 4 χρονα προνήπια της Πάτρας - Ξεκίνησαν οι εγγραφές σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία

Με αυτόν τον τρόπο ενδέχεται μαθητές να μη φοιτήσουν στο σχολείο της γειτονιάς τους, αλλά να μεταφερθούν σε άλλο σχολείο που έχει κενές θέσεις και επιπλέον θα διογκωθεί ο αριθμός μαθητών σε κάθε τμήμα π. χ. εφόσον σε ένα σχολείο εγγραφούν 30 μαθητές, οι πέντε εξ’ αυτών με απόφαση της επιτροπής ενδέχεται να μεταφερθούν σε άλλα σχολεία και εκεί θα λειτουργήσει ένα τμήμα με 25 μαθητές.

Ο Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών της Πάτρας με ανακοίνωσή του έχει εκφράσει την διαμαρτυρία του σε αυτή την προοπτική και επισημαίνει:

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας θεωρεί πως όλοι οι μαθητές έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να εγγραφούν στο σχολείο της γειτονιάς που κατοικούν και μόνο σε περίπτωση μη επάρκειας αιθουσών μπορεί να μεταφερθούν σε όμορο σχολείο. Στο πλαίσιο αυτό  καλούμε:

 

  • Τους συναδέλφους Διευθυντές των σχολείων και τις/ους Προϊσταμένες/ους Νηπιαγωγείων να εγγράψουν όλους τους μαθητές που ανήκουν στα όρια του σχολείου τους. Εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα στέγης όλοι οι μαθητές πρέπει να φοιτήσουν στα σχολεία της γειτονιάς που κατοικούν.
  • Τη Διοίκηση να μην προβεί μετά τις εγγραφές των μαθητών σε καμία μετακίνηση μαθητή σε άλλο σχολείο. Η προσπάθεια της διοίκησης να κατοχυρώσει την άποψη πως οι εγγραφές έχουν χαρακτήρα προεγγραφής είναι ανεπίτρεπτη και ανέντιμη.
  • Όλους τους συναδέλφους Διευθυντές ή Προϊσταμένους των σχολικών μονάδων και όλους τους Σχολικούς Συμβούλους να μη δεχτούν να συμμετάσχουν στην Τριμελή Επιτροπή, που προβλέπει το Π.Δ. 79/2017, η οποία θα λειτουργήσει ως κόφτης μαθητών στα σχολεία και κατ΄ επέκταση ως κόφτης θέσεων εργασίας συναδέλφων
  • Τους Συλλόγους Γονέων όλων των σχολείων, την Ομοσπονδία Γονέων Αχαΐας και την Ένωση Γονέων Πάτρας να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να μην απεμπολήσουν το αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών μας να φοιτήσουν στο σχολείο της γειτονιάς τους, καθώς και να μην είναι στοιβαγμένα σε υπερπληθή τμήματα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις