Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

H ιστορία του φάρου στο Δρέπανο που χτίστηκε το 1880- Θα είναι ανοιχτός για το κοινό

H ιστορία του φάρου στο Δρέπανο που χτίσ...

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων

Ανοιχτός θα είναι Κυριακή 18 Αυγούστου ο φάρος στο Δρέπανο, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων.  Πρόκειται για έναν φάρο που κλατασκευάστηκε το 1880. Το ύψος του πύργου του είναι 9,6 μέτρα ενώ το εστιακό του ύψος είναι 8,5 μέτρα.

Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη συμβολή των φάρων στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, για την αξιοποίηση του φαρικού δικτύου ως πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και για τη συνεισφορά των φαροφυλάκων στη λειτουργία του δικτύου.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΝ, τη συγκεκριμένη ημέρα 28 φάροι θα είναι ανοιχτοί για το κοινό από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Η ιστορία του φάρου στο Δρέπανο

O φάρος καταστράφηκε από τους Γερμανούς κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και ξαναλειτούργησε μετά το 1945 αφού ξαναεπισκευάστηκε από το Ελληνικό Ναυτικό.

Η πρόσβαση στον φάρο που είναι εγκατεστημένος στο Δρέπανο γίνεται οδικώς από την Πάτρα. Tο Δρέπανο 'αλλωστε βρίσκεται 12 χιλιόμετρα από την Πάτρα, μεταξύ των χωριών Aραχωβίτικα και Ψαθόπυργος (παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Πατρών) και περίπου στο μέσο της διαδρομής Πάτρας-Aιγίου.

Tο υλικό της παραλίας του Δρεπάνου είναι χαλικάκι και βότσαλο διαθέτοντας μία ξεχωριστή ομορφιά.

O φάρος και η μικρή χερσόνησος είναι σημεία που δίνουν ξεχωριστή όψη στο όλο τοπίο. Πρέπει να αναφέρουμε ότι τα τελευταία χρόνια, στην παραλία του Δρεπάνου διοργανώνονται συχνά αγώνες windsurfing.

Μην χάσετε λοιπόν την ευκαιρία να τον επισκεφθείτε!

Πηγή:faroi.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις