Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το "συγγνώμη" προς τα Καλάβρυτα απο τον Γερμανό επίσκοπο Gerhard Ulrich

Το "συγγνώμη" προς τα Καλάβρυτ...

Πραγματοποιεί επίσκεψη

Ένα χρόνο περίπου μετά την εκπλήρωση της επιθυμίας  του να επισκεφθεί τα Καλάβρυτα ο Πάστορας  Dr Constantin Crohn, ο οποίος έχει καταγωγή από  το Μπούμπουκα Καλαβρύτων και την οικογένεια Σταθούλια, μια νέα επίσκεψη από ανθρώπους της εκκλησίας του Αμβούργου συμβαίνει σήμερα στα Καλάβρυτα.

Ο Επίσκοπος Αμβούργου, Σλέσβιχ-Χόλσταϊν και Μεκλεμβούργου - Δυτικής Πομερανίαςκ. Γκέρχαρντ Ούλριχ (Gerhard Ulrich), που αριθμεί αρκετά εκατομμύρια πιστών, με συμμετοχή μελών της Επιτροπής Ορθοδοξίας και συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας κ. Σωτήριο Τσενέ, αφού προηγουμένως είχε πραγματοποιήσει συναντήσεις στο ανώτατο επίπεδο της Ελληνικής ορθόδοξης Εκκλησίας, επισκέφθηκε την περιοχή των Καλαβρύτων, γνωρίζοντας φυσικά την ιστορία που αφορά την δολοφονική δράση των Γερμανών ναζί το 1943.

Οι επισκέψεις κατά σειρά αφορούσαν την Ι.Μ .Μ Σπηλαίου & Αγίας Λαύρας, όπου οι ηγούμενοι προσέφεραν φιλοξενία και λεπτομερή ξενάγηση, το δημοτικό μουσείο και τον τόπο εκτέλεσης.

Στις 19.00 μ.μ. σήμερα Ομιλία Επισκόπου Αμβούργου, κ. Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας (είσοδος ελεύθερη)

Έξω από το ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας ο επίσκοπος μίλησε στο kalavrytanet και τον Θεόδ Παπαδόπουλο και είπε μεταξύ άλλων ότι ερχόμενοι στα Καλάβρυτα ''...κάνουμε ένα ταξίδι ταπεινότητας και μετάνοιας''.

Μίλησε σαφώς για τα εγκλήματα των δικών του και υπεύθυνε το συγγνώμη του για την φρικιαστική δράση των προγόνων του.

Πηγή: kalavrytanet.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις