Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φεγγαράδα με Γιάννη Μαρκόπουλο στη Μίνι Περιμετρική την Παρασκευή - ΟΛΕΣ οι εκδηλώσεις

Φεγγαράδα με Γιάννη Μαρκόπουλο στη Μίνι ...

Συναυλία με έργα του Μαρκόπουλου, ποδηλατάδα και διευρυμένο περιφερειακό συνέδριο

Η ολοκλήρωση του πολύπαθου έργου της Μικρής Περιμετρικής το ερχόμενο Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου συνδυάζεται με το Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί σε Πάτρα και Αγρίνιο την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, αντίστοιχα.

Την Παρασκευή και ώρα 10.00 π.μ στον πολυχώρο εκδηλώσεων Royal, (Aκτή Δυμαίων 51), στην Πάτρα, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: "Η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης: Ελλάδα- Ευρώπη, Προκλήσεις και Προοπτικές ".

Πρόκειται για έναν ανοικτό διάλογο με φορείς και πολίτες για το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον.

Στην εκδήλωση θα περιλαμβάνεται και ειδική ενότητα «Γράφοντας για την Ευρώπη: Θέματα και Εργαλεία» για την ενημέρωση των δημοσιογράφων και εκπροσώπων του Τύπου και των Μ.Μ.Ε. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Θα συμμετάσχουν ως ομιλητές ευρωβουλευτές, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμπειρογνώμονες καθώς και εκπρόσωποι της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αντίστοιχη ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και ώρα 10.30 π.μ, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας (Παπαστράτου 53), στο Αγρίνιο.

Πρόκειται για ένα σημαντικό, ιστορικό, ευρωπαϊκό διήμερο. Πυκνό εκδηλώσεων και δράσεων.

Συγκεκριμένα, ενόψει της παράδοσης του οδικού, πολιτιστικού έργου της Μικρής Περιμετρικής που συμπίπτει με τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, την Παρασκευή 21/9, προγραμματίζονται εκδηλώσεις με θέμα «κυκλοφορούμε με φεγγαράδα στους δρόμους του ΕΣΠΑ», οι οποίες κορυφώνονται με ανοικτή συναυλία που θα δώσει στις 8.30 μ.μ, ο κορυφαίος έλληνας μουσικοσυνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος, υπό τον τίτλο «Χρώματα και Αρώματα», στον Αρχαιολογικό χώρο του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου στη Μικρή Περιμετρική.

Τα έργα θα ερμηνεύσουν η φημισμένη υψίφωνος Έλενα Κελεσίδη, όπως επίσης οι καλλιτέχνες: Κώστας Μακεδόνας, Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, Δάφνη Ζουρνατζή.

Θα συμμετέχει και το φωνητικό σύνολο Libro Coro σε διδασκαλία Ανθής Γουρουντή και η Ορχήστρα Παλίντονος, υπό την διεύθυνση του συνθέτη.

Επιπλέον, σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών, θα πραγματοποιηθεί «ποδηλατάδα», στον αστικό ιστό της Πάτρας, η οποία θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ από το πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου και θα διασχίσει την οδό Κορίνθου έως τον κόμβο Κουρτέση.

Στην συνέχεια οι ποδηλάτες θα εισέλθουν στη Μικρή Περιμετρική και θα φτάσουν ως τον Αρχαιολογικό χώρο του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου, όπου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις