Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκλονιστική περιπέτεια για 86χρονο στο Λέπρεο Ηλείας- Είχε εξαφανιστεί και βρέθηκε δίπλα στη φωτιά... ΦΩΤΟ

Συγκλονιστική περιπέτεια για 86χρονο στο...

Τον έψαχναν από την Κυριακή

Ζωντανός αλλά εξαντλημένος δίπλα σε μια εστία φωτιάς που στη συνέχεια επεκτάθηκε και έκαψε 20 στρέμματα δάσους στο Λέπρεο, βρέθηκε ο 86χρονος από το Θολό που είχε εξαφανιστεί από την Κυριακή. Οι Αρχές ερευνούσαν για τον εντοπισμό του μαζί με συγγενείς του και κατοίκους της περιοχής, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή και σύμφωνα με μαρτυρίες ο 86χρονος εντοπίστηκε δίπλα στην εστία της πυρκαγιάς.

Από το πρωί κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και το μεσημέρι έφτασε στο Λέπρεο και κλιμάκιο με σκύλο έρευνας της 6ης ΕΜΑΚ. Ενώ οι έρευνες βρίσκονταν σε εξέλιξη, μέσα σε ρεματιά σε αναγεννημένη δασική έκταση ξεπήδησαν φλόγες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 86χρονος είχε βγει για κυνήγι το πρωί της Κυριακής μαζί με τα σκυλιά του. Αυτά χάθηκαν και έπειτα έχασε και αυτός τον προσανατολισμό του.

Άμεσα συγγενείς του έφτασαν στο σημείο και σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, τον βρήκαν σε απόσταση ενάμιση μέτρου από τη φωτιά. Προσπάθησαν να τον καθοδηγήσουν καθώς έδειχνε να τα έχει χαμένα και να προσεγγίσουν για να τον πάρουν από εκεί. «Ήταν φοβισμένος και τα είχε χάσει. Ήταν ταλαιπωρημένος και τον μεταφέραμε στο νοσοκομείο» είπε συγγενής του μιλώντας μας. «Είχε πανικοβληθεί και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει. Του μιλούσαμε για να τον κατευθύνουμε αλλά δεν μιλούσε. Ήταν αδύναμος, ταλαιπωρημένος. Η φωτιά ήταν στο ενάμιση μέτρο δίπλα του. Προσπαθήσαμε να τον τραβήξουμε κοντά μας για να μην καεί. Για να προσεγγίσουμε άμεσα κινδυνέψαμε να χτυπήσουμε.

Ενημερώσαμε την Πυροσβεστική για τη φωτιά και πήγαμε να τον σώσουμε» είπε κάτοικος που συμμετείχε στις έρευνες. Την ώρα που τον μετέφεραν για να τον σώσουν, οι φλόγες φούντωναν μέσα στο δάσος.

Οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο τη φωτιά να έβαλε ο ηλικιωμένος προκειμένου να γίνει αντιληπτός και να εντοπιστεί από τις ομάδες έρευνας για να σωθεί, μιας και οι δυνάμεις του είχαν εξαντληθεί και ο ίδιος δεν μπορούσε να μιλήσει.

Η πυρκαγιά που έγινε άμεσα αντιληπτή από τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στις έρευνες λόγω του δύσβατου της περιοχής και του δάσους, έλαβε γρήγορα διαστάσεις. Κινητοποιήθηκαν δυνάμεις από τον Πύργο, την Κρέστενα, την Αμαλιάδα και τα Λεχαινά για την κατάσβεση και εναέρια μέσα με ένα ελικόπτερο Erickson και δύο αεροσκάφη Canadair. Η φωτιά οριοθετήθηκε αργά το βράδυ από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κάηκαν 20 στρέμματα αναγεννημένου δάσους.

Στο σημείο βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος που σχολίασε πως «… άλλη μια πυρκαγιά στην Ηλεία, που εδώ βέβαια και η παραμικρή φωτιά ξυπνά μνήμες. Νομίζω ότι πήγαν καλά τα πράγματα και με τα εναέρια μέσα. Ενημερώθηκα από τον διοικητή κ. Καραμαλίκη πως είναι σε έλεγχο. Όμως επειδή την Τρίτη αλλάζουν οι καιρικές συνθήκες εύχομαι να είναι η τελευταία φωτιά της περιόδου. Ήταν μέσα σε αναγεννημένο δάσος και αυτό ίσως σημαίνει ερήμωση και αυτά πρέπει να μας προβληματίσουν».

Η στιγμή της ανεύρεσης και μεταφοράς του 86χρονου δίπλα στη φωτιά, που αρχίζει να παίρνει διαστάσεις. Ερευνάται αν ο ηλικιωμένος ανήμπορος να μιλήσει και να καλέσει σε βοήθεια έβαλε τη φωτιά για να εντοπιστεί και να σωθεί..

Η στιγμή της ανεύρεσης και μεταφοράς του...

Η στιγμή της ανεύρεσης και μεταφοράς του 86χρονου δίπλα στη φωτιά, που αρχίζει να παίρνει διαστάσεις. Ερευνάται αν ο ηλικιωμένος ανήμπορος να μιλήσει και να καλέσει σε βοήθεια έβαλε τη φωτιά για να εντοπιστεί και να σωθεί..

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις