Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πνευμονολογική Αγ. Ανδρέα: "Οι ασθενείς που πάσχουν από φυματίωση νοσηλεύονται σε θαλάμους-μονώσεις"

Πνευμονολογική Αγ. Ανδρέα: "Οι ασθε...

Ανακοίνωση της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας

Σε ανακοίνωσή της η Πνευμονολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Άγιος Ανδρέας αναφέρει πως ασθενείς με φυματίωση νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, σε θαλάμους  με μόνωση και λαμβάνοντα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Η ανακοίνωση έρχεται στον απόχο καταγγελιών της ΠΟΕΔΗΝ που διέψευσε η Διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ (η πανελλήνια ομοσπονδία των εργαζομένων), καταγγέλλει ότι «νοσηλεύονται φυματικά περιστατικά στο ίδιο κτίριο με άλλους ασθενείς και νεογνά. Περιφέρονται ανενόχλητοι στο διάδρομο και τους θαλάμους άλλων κλινικών» και πως το γεγονός αυτό αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια Υγεία.

Το thebest.gr επικοινώνησε με τον διοικητή του «Αγ. Ανδρέα» Θεόδωρο Σερεμέτη, ο οποίο όχι μόνο διέψευσε τα καταγγελλόμενα, αλλά έκανε λόγο για «μεγάλο είδους ψέμα», εκ μέρους των συνδικαλιστών ότι οι ασθενείς με φυματίωση κυκλοφορούν στους διαδρόμους.

Αντιθέτως, όπως είπε ο κ. Σερεμέτης, στα σπάνια περιστατικά νοσηλείας φυματικών ασθενών στον Άγ. Ανδρέα (4-5 το χρόνο), οι ασθενείς απομονώνονται και νοσηλεύονται σε ειδικούς θαλάμους, ενώ το προσωπικό που έρχεται σε επαφή μαζί τους, λαμβάνει όλα τα μέτρα προφύλαξης.

 

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

"Με αφορμή τον θόρυβο που προκλήθηκε τις τελευταίες μέρες στα ΜΜΕ, σε σχέση με την νοσηλεία των πασχόντων από φυματίωση στην κλινική μας, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

  1. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν υπάρχουν σανατόρια! Το πλέον γνωστό, «Η Σωτηρία», έχει γίνει προ πολλού, Γενικό Νοσοκομείο που διαθέτει, εκτός των πνευμονολογικών κλινικών και παθολογική, καρδιολογική, χειρουργική, ΩΡΛ, θωρακοκαρδιοχειρουργική και ψυχιατρική κλινικές, ΜΕΘ, μονάδα εμφραγμάτων, ογκολογική μονάδα, αιματολογική μονάδα, γαστρεντερολογική μονάδα κ.λ.π.
  2. Η Πνευμονολογική κλινική του Ν.Ν. Θώρακος, που ενσωματώθηκε προ 17 μηνών στο Γ.Ν. Πατρών, επί περισσότερο από 35 χρόνια περιθάλπτει ασθενείς με φυματίωση και ως εκ τούτου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην θεραπευτική αντιμετώπιση αυτών των ασθενών, με όλους τους κανόνες της Ιατρικής τέχνης.
  3. Οι ασθενείς που πάσχουν από φυματίωση νοσηλεύονται σε θαλάμους-μονώσεις, λαμβανομένων όλων των ενδεικνυόμενων μέτρων προφύλαξης, τόσο για την προστασία των άλλων ασθενών και των συγγενών τους, όσο και για την προστασία του προσωπικού (ιατρικού και νοσηλευτικού), σύμφωνα με τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Εννοείται δε, ότι δεν τους επιτρέπεται να περιφέρονται σε άλλους χώρους.
  4. Κάθε πάσχων πολίτης, που προσέρχεται στο νοσοκομείο για να βρει λύση στο πρόβλημα υγείας του, πρέπει να τυχαίνει ασφαλούς και αξιοπρεπούς φροντίδας-αντιμετώπισης και φυσικά δεν οφείλει να....γνωρίζει από τι πάσχει!

Αυτά για την αποκατάσταση της πραγματικότητας, αλλά και της ψυχραιμίας, η οποία αποτελεί βασική προϋπόθεση για την εμπέδωση της εμπιστοσύνης στις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας από την Πνευμονολογική κλινική του Γ.Ν. Πατρών".

Dr. Δημήτριος Γεωργόπουλος Συντονιστής Διευθυντής Πνευμονολογικής κλινικής

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being